Tradiția designului din nordul și sudul Europei într-o uniune glorioasă: Vedeți aici ediția Pierre Frey a lămpii de podea 9602, proiectată de finlandezii.

22 aprilie 2024
Tradiția designului din nordul și sudul Europei într-o uniune glorioasă: Vedeți aici ediția Pierre Frey a lămpii de podea 9602, proiectată de finlandezii.
O nouă ediție specială a emblematicei lămpi de podea de design 9602 de Paavo Tynell a ajuns în livingurile daneze. Lampa de podea, supranumită "pălăria chinezească" datorită formei sale conice plate, a fost concepută de designerul finlandez Paavo Tynell în 1935 pentru hotelul Aulanko din Finlanda. Puteți găsi mai multe creații frumoase semnate de mâna lui Tynell chiar aici!

Lampa 9602 este una dintre cele mai aclamate lucrări ale maestrului finlandez al iluminatului și un exemplu grăitor al expertizei sale în crearea unui design funcțional cu o estetică atemporală, care o face să fie un accesoriu mereu actual și plin de stil pentru interior.

Ediția specială este proiectată cu un abajur textil din bumbac plisat cu modelul ușor de recunoscut Le Jardin de Palais creat de designerul și creatorul de modă francez Pierre Frey. Lampa este lansată în colaborare cu casa de textile pariziană Maison Pierre Frey, un lider îndelungat în materie de stil și design, cunoscut pentru motivele sale vibrante și detaliate. Modelul colorat, pestriț și executat cu meticulozitate formează un contrast armonios cu limbajul de design strict care caracterizează capodopera lui Paavo Tynell. Lampa își păstrează abajurul larg, triunghiular, baza din alamă lucioasă și elementul de alamă asortat din partea superioară a abajurului, care conferă seriei o mare valoare de recunoaștere. Abajurul deschis și larg asigură o strălucire difuză din partea sursei de lumină din spatele său, ceea ce face din 9602 o sursă de lumină eficientă și decorativă în același timp, care completează iluminarea generală din încăpere. Rama este învelită în rattan, ceea ce adaugă un element tactil aspectului lămpii și se îmbină frumos cu motivul naturalist de grădină de pe abajur. Astfel, ediția Pierre Frey 9602 atinge un echilibru perfect între exclusivitate și accesibilitate într-o singură creație frumoasă.  

Puteți găsi ediția specială împreună cu toate celelalte variante frumoase ale 9602 chiar aici!