Kaare Klint

Născut:1888 - Mort:1954
Cele mai cunoscute opere: Grundtvigkirke, "Frugtlygten", "Oereklapstolen", "Faaborgstolen", "Safaristolen", " Den Røde stol"
Educație: Arhitect și designer de mobilier

Istorie
Kaare Klint, care a fost atât arhitect, cât și artist și designer, a fost foarte respectat și a avut o mare influență asupra designului danez de mobilier în general. De asemenea, el a proiectat populara lampă "Frugtlygten" - The Fruit light - pentru Le Klint, care astăzi este una dintre cele mai vândute lămpi ale lor.

A fost fiul arhitectului P.V.Jensen Klint, care a început să construiască Biserica din Grundtvig, pe care Kaare Klint a terminat-o.

La început a fost interesat mai ales de artă și nu de arhitectură, iar designul său de mobilier a fost cel care l-a făcut celebru. Și-a proiectat mobilierul cu ideea generală că acesta trebuie să urmeze corpul și să fie confortabil pentru a sta în el.

Kaare Klint a fost primul designer care a stabilit o colaborare între designeri și tâmplari la o fabrică. A început să lucreze cu firma de tâmplărie Rud Rasmussen, care și astăzi produce o mare parte din mobilierul Kaare Klint.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!