Philippe Starck

Născut: 1968
Cele mai cunoscute lucrări: Un mouse pentru Microsoft, port spațial pentru Virgin Galactic, lămpi Gun, lămpi K-tribe, Lămpi Romeo Moon, lămpi Miss Sissy, lămpi Miss K, lămpi Rosy Angelis, lămpi Arcihmoon din Flos.
Formație: Designer

Antecedente
Cele mai mari muzee din lume nu au cum să se înșele. Paris, New York, München, Londra, Chicago, Kyoto, Barcelona - toate expun opera unui maestru. În același mod, o listă lungă de premii câștigate spune povestea muncii sale - Designer Of The Year, Grand Prix for Industrial Design, un Oscar pentru design, Officier des Arts et des Lettres și multe altele.

Unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Philippe Starck includ lămpile Gun, lămpile K-tribe, lămpile Romeo Moon, lămpile Miss Sissy, lămpile Miss K, lămpile Rosy Angelis și lămpile Arcihmoon de la Flos.

Atunci când experimentăm un loc sau un obiect proiectat de Philippe Starck, intrăm într-o lume a fanteziei și a surprizei de la perete la perete. Timp de peste trei decenii, acest creator, designer și arhitect unic și cu multiple talente face parte din viața noastră de zi cu zi. Obiectele sale netradiționale - al căror scop este de a fi bune mai degrabă decât frumoase - își scot publicul din sine și îl duc spre ceva mai bun.

Tatăl lui Philippe Starck, un inventator și inginer aeronautic, i-a inspirat dorința de a crea și capacitatea de a visa. Mulți ani și prototipuri mai târziu, a fost invitat să lucreze pentru președintele francez François Mitterrand. Tot atunci a început să creeze mobilier pentru companii de design de top din Italia și din străinătate.

Philippe Starck își proiectează hotelurile și restaurantele în același mod în care un regizor realizează un film. El creează scenarii care îi scot pe oaspeți din cotidian și îi transportă într-o lume mentală imaginativă și creativă. Aceste hoteluri și restaurante au devenit icoane atemporale și au adăugat o nouă dimensiune vieții urbane globale.

Philippe Starck a crezut în puterea ecologiei - cu mult înainte ca bio să devină la modă - din respect pentru Pământ. Recent, el a dezvoltat conceptul revoluționar de "ecologie democratică" prin crearea de mori de vânt pentru uz casnic (și la un preț accesibil), care vor fi urmate în curând de nave alimentate cu energie solară și mașini cu celule de hidrogen.

Philippe Starck este un cetățean neobosit și rebel și consideră că este de datoria sa să împărtășească viziunea sa etică și radicală asupra unei lumi mai echitabile. El este atent la visele, dorințele și nevoile noastre - uneori înainte ca noi înșine să le conștientizăm. Ne atinge cu o muncă rafinată și inteligentă, dar mai ales ne atinge pentru că pune suflet în efortul de a crea obiecte care sunt bune înainte de a fi frumoase.

"Îmi place să deschid ușa către creierul oamenilor." - Philippe Starck
Grid Rosy Angelis Lampadar - Flos
Din nou în stoc pe: 21-08-2024
Romeo Moon Lampadar - Flos
Așteptat în: 14 - 16 zile
Rosy Angelis Lampadar - Flos
Așteptat în: 14 - 16 zile
Afișați 36 din 59 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!