Ferruccio Laviani

Născut: 1960
Cele mai cunoscute lucrări: Lămpile de la Kartell, Foscarini și Flos. Lămpi cu pandantivFL/Y, Lămpi cu pandantivSupernova, aplice E', lămpi de masă Cindy, Lămpi cu pandantiv Ge´pendant, lămpi de masă Take, Lămpi de masă Tuobe, Lămpi de masă Bourgie, Lămpi suspendate Easy, Seria Blooms.
Formare profesională: Arhitect, Universitatea Politehnică din Milano

Antecedente
Ferruccio Laviani s-a născut în Cremona, Italia, în 1960. Din 1997 până în 2005 a făcut parte din conducerea creativă a companiei Flos, unde a cercetat și a dezvoltat un nou sistem interpretativ pentru programul lor de iluminat. A fost designerul din spatele unor lămpi precum FL/Y, Supernova, E´, Cindy, Ge´, Take, Toobe, Bourgie, Bloom și Easy pentru Kartell, Foscarini și Flos.

În 1984, a obținut o diplomă de la Politehnica de Design din Milano și a absolvit un master în arhitectură la Universitatea Politehnică din Milano în 1986.

Din 1986 până în 1991 a fost partener în Studio De Lucchi srl și a lucrat, de asemenea, ca manager de proiect pentru diverse alte companii de design.

Lama de masă Cindy - Ferruccio Laviani pentru Kartell

.
Una dintre cele mai populare lămpi ale lui Ferruccio este strălucitoarea. Baza în formă de lacrimă este frumos asortată cu un abajur conic. Silueta simplă atrage atenția cu finisajul său strălucitor, asemănător cu cel cromat, care atrage privirea indiferent de mediul înconjurător.

Datorită muncii revoluționare a Kartell cu plasticul, care face ca materialul să pară nobil și luxos, lampa are o expresie elegantă. Lampa unică oferă o lumină confortabilă și o notă modernă pentru orice stil de decor.

Din 1991 a fost director artistic pentru Kartell, proiectând standurile de expoziție ale acestora pentru expoziții precum Salone del Mobile din Milano, IMM din Köln și ICFF din New York.

Din 1992 a colaborat, de asemenea, la lămpi cu Foscarini Murano, unde a proiectat Orbital (1992), Dolmen (1996), Bit (1993) și Supernova (2001).
Cariera sa variată include, de asemenea, o perioadă cu faimosul grup de designeri MEMPHIS, colaborarea cu arhitectul Alessandro Mendini la Muzeul Groninger din Olanda, o colecție de țiglă pentru Bisazza și proiectarea unui spectacol de modă pentru Dolce & Gabbana Alta Moda din Milano.
Afișați 36 din 138 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!