Benjamin Hubert

Născut: 1984
Educație: Design industrial și tehnologie la Universitatea Loughborough.
Premiile: EDIDA 2010 Tânărul designer al anului 2010 (Elle Decoration International Design Awards) // Tânărul designer al anului 2009 (Elle Decoration Awards France) // Designerul anului 2009 (British Design Awards with Elle Decoration) // Cel mai bun produs nou 2009(100% Design Blueprint Award) // Tânărul designer al anului 2010 (Home and Garden Design Classic) // Cel mai bun corp de iluminat // Runner Up (Home and Garden Design Classic 2010) // Restaurant and bar design award // Emerging Talent 2009 // 100% Design Blueprint award // Most Promising Futures Designer 2008 // Bombay Sapphire Designer Glass competition Second Prize 2008 // Cultural Merchandise Award 2008 // Financial News/ Brummell award // Rising Star 2007 // EPS Design Competition 2007 // New Designers Corus Award 2006 // Everybright Bookshelf Hi-Fi Competition 2006 // LATI Loughborough innovation award 2006.

Benjamin Hubert este un designer britanic talentat care, în ciuda vârstei sale tinere, a primit deja o serie de premii impresionante pentru munca sa. Hubert a absolvit Universitatea Loughborough în 2006 și a fondat studioul LAYER, cu sediul la Londra, specializat în designul de mobilier industrial și lămpi, care a inițiat colaborări cu producători internaționali din Europa și Asia. Cu afacerea sa, Hubert a conceput o serie de proiecte mari, mici și în ediție limitată pentru uz privat și public, ceea ce, la rândul său, a dus la recunoaștere internațională și la o serie de premii prestigioase.

În plus, LAYER colaborează cu afaceri mari și avangardiste, precum Nike, Google, Bang & Olufsen, Samsung și Braun, pentru a crea produse care să ajute la definirea modului în care vom trăi, vom lucra și vom comunica în viitor. Brandul lucrează pentru a analiza comportamentul uman pentru a crea produse care să se angajeze cu utilizatorii și experiențele lor într-un mod semnificativ. În cuvintele lui Hubert: "Pentru a justifica introducerea unui nou produs în lume trebuie să existe un beneficiu tangibil al nucleului său, ceva care să îl situeze deasupra și dincolo de predecesorii săi". El nu proiectează produse doar de dragul de a le proiecta, ci mai degrabă cu accent pe funcționalitate, utilizare și necesitate.

În afară de propriul brand, Benjamin Hubert are diverse colaborări profitabile cu branduri internaționale celebre, printre care &Tradition, pentru care a proiectat Spinning serien; italianul Kundalini, pentru care a creat Lama de perete Frame, brandul finlandez https://www.lampemesteren.com/muuto...>Muuto, pentru care a proiectat unicul și atemporalul Colecția Strand, ca să nu mai vorbim de compania italiană Fabbian, pentru care a creat designul unic Roofer. De asemenea, a colaborat pentru scurt timp cu marca daneză Fritz Hansen pentru a crea simplul și elegantul Magazine Holder.

În munca sa, Hubert este foarte inspirat de simplitatea diverselor tipuri de meșteșuguri, pe care le folosește în creațiile sale prin intermediul unor materiale neconvenționale precum pluta, betonul și hârtia, având funcționalitatea în prim-planul acestei minți. De asemenea, este renumit pentru abordarea sa plină de viață a designului și pentru simțul detaliului în ceea ce privește fiecare aspect al procesului de design. Ori de câte ori Benjamin Hubert este implicat, rezultatul este un design unic, estetic și foarte funcțional.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!