Bernard-Albin Gras

Născut: 1886 Decedat: 1943
Cea mai cunoscută operă: Seria La Lampe Gras
Formație: Arhitect

Fonduri
În 1922, Bernard-Albin Gras a proiectat o serie de lămpi destinate birourilor și atelierelor. Lampa Gras - La Lampe Gras, așa cum a fost numită mai târziu - a fost o lampă unică prin designul său simplu, robust și ergonomic. În forma sa originală, lampa nu avea șuruburi sau îmbinări sudate. În 1927, Ravel a cumpărat brevetul pentru La Lampe Gras și a început producția lămpii.

Bernard-Albin Gras a fost unul dintre cei mai mari designeri ai secolului XX, iar lămpile sale sunt încă foarte populare și astăzi. Lămpile sunt excepțional de funcționale, iar fiecare detaliu este complet original și cu mult înaintea timpului său.

Le Corbusier, arhitectul legendar și pionier al moderismului, a fost un mare fan al modelelor lui Bernard-Albin Gras și a folosit lămpile Lampe Gras în majoritatea proiectelor sale de design și în propriul birou. Lampe Gras a fost prima lampă care a fost aproape la fel de populară în casele private ca și în birourile și mediile de afaceri.


De asemenea, puteți vedea mai multe despre Bernard-Albin Gras pe site-ul web aici.
Afișați 36 din 140 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!