Gino Sarfatti

Gino Sarfatti
Născut: 1912 - Decedat 1985
Opere celebre: Model 2065, candelabru 2097, Model 548,
Educație: arhitect și designer


Gino Sarfatti a jucat un rol important în istoria designului industrial din Italia și a dezvoltat peste 700 de corpuri de iluminat.

Unele dintre cele mai populare lămpi ale sale includ Landelabru 2097, care este cunoscut și sub numele de candelabru Sarfatti. Un candelabru proiectat în 1958, care rămâne unul dintre cele mai populare candelabre până în prezent.
Modelul 548, care se găsește în colecția Astep, a fost proiectat în 1951. A treia generație a familiei Sarfatti a dat o nouă viață acestui lampadar în 2013, când l-a relansat ca o lampă de masă retro-modernă.

Răsfoiți mai multe lămpi proiectate de Gino Sarfatti mai jos.
2097/30 C LED Lustră Pendul Matt White - Flos
RRP RON 12.152,00
Așteptat în: 14 - 16 zile
2097/18 LED Lustră Pendul Brass - Flos
RRP RON 9.459,00
Așteptat în: 14 - 16 zile
Afișați 36 din 42 produse

Mai multe despre Gino Sarfatti - circumstanțele care l-au adus în lumina reflectoarelor

Gino Sarfatti s-a născut la Veneția în 1912, iar de tânăr a urmat o educație tehnică. A vrut să devină tehnician de aviație, dar, din păcate - din fericire pentru noi - circumstanțe ce țin de familia sa l-au obligat să se întoarcă la Milano. Acesta a marcat începutul pentru unul dintre cei mai mari designeri italieni de iluminat din istoria modernă.

Prima întâlnire cu designul de iluminat

Înapoi la Milano, Gino Sarfatti s-a întâlnit pentru prima dată cu designul de iluminat, iar sarcina pe care o avea de îndeplinit era clară. Trebuia să transforme o vază de sticlă într-o lampă.

Această întâlnire a declanșat o fascinație pentru lumină și iluminat - iar aceasta a devenit vocație.

La vârsta de 27 de ani, își înființase deja compania de iluminat, Arteluce. În acest moment, cariera sa a început cu adevărat să ia avânt și a adus iluminatul italian în secolul. Sarfatti a combinat ideile inovatoare cu un design revoluționar.

Gino Sarfatti și Arteluce au câștigat o serie de premii și distincții, inclusiv Compasso d'Oro - primul și cel mai prestigios premiu din industrie - în 1954 și 1955. Aceste succese au continuat, iar Arteluce și Sarfatti au primit o diplomă de onoare din partea Triennale di Milano: o conferință pentru design arhitectural și industrial care a fost fondată în 1923 și are loc la Milano o dată la trei ani.

Triennale di Milano a devenit un punct de întâlnire important pentru cei mai importanți arhitecți italieni în anii 1950 și 1960.

Arteluce - un succes persistent

Arteluce a fost fondată de Gino Sarfatti în 1939, iar prin muncă asiduă și o strategie sigură, compania a acumulat un mare succes. Primul magazin Arteluce a fost deschis în Milano și proiectat cu ajutorul lui Marco Zanuso, un arhitect italian care avea să devină mai târziu faimos pentru clădirile sale mari și scaunele sale iconice. Zece ani mai târziu, Sarfatti a proiectat nava sa emblematică, care se află pe Via dell Spiga. Designul a fost creat în parteneriat cu prietenul său de-o viață, Vittoriano Viganò, care știa și el câte ceva despre iluminat. Viganò este cunoscut pentru colecția de lămpi VV, care poate fi găsită în colecția Astep.

Lămpile Gino Sarfatti

De-a lungul carierei sale, Gino Sarfatti a fost inspirat de noi tipuri de produse, materiale inovatoare, tehnologie de iluminat și tehnici de producție.

Talentul său pentru design și inginerie i-a permis să creeze lămpi rafinate, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Gino Sarfatti s-a pensionat în 1973 și și-a vândut moștenirea către Flos, care acum îi poartă popularul Landelabru 2097

Numele Sarfatti este sinonim cu iluminatul de clasă mondială, iar o selecție a minunatelor lămpi proiectate de Gino Sarfatti este disponibilă la Astep, unde veți întâlni, de asemenea, a treia generație a familiei Sarfatti - un designer născut în lumina reflectoarelor.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!