Robert Dudley Best

Născut:1892 - Decedat:1984
Cea mai cunoscută lucrare: Lampa Bestlite
Formație: Designer industrial

Fonduri
La un moment dat, Robert Dudley Best a fost moștenitorul celei mai mari companii de fulgere din lume - Best & Lloyd, care a fost fondată în Birmingham în 1840. Compania a avut mult succes și a furnizat lămpi pentru Titanic și Orient Express, printre altele.

Dar Best nu era interesat de vechile tradiții și căuta evoluții noi și interesante în lume.
În anii 1920, a călătorit în Europa și a vizitat Expoziția de design modern de la Paris din 1925. Acolo i-a întâlnit pe cei mai mari designeri moderniști din lume - Mies van der Rohe și Le Corbusier - și a fost fascinat de modul lor de a proiecta.

Best își dorea cu adevărat să facă ceva util și fără o mulțime de caracteristici inutile. În aceeași perioadă l-a întâlnit și pe Walter Gropius, un designer german și, mai târziu, liderul școlii moderniste din Germania - Bauhaus.

Aceasta este, de asemenea, perioada în care Best a creat primele schițe pentru lampa Bestlite. S-a întors acasă, în Anglia, și i-a prezentat ideea tatălui său, care nu a fost impresionat. A fost nevoie de multă muncă de convingere, dar Bestlite a intrat în cele din urmă în producție, deși inițial a fost cumpărată doar de magazinele auto și de Forțele Aeriene.  

Descoperirea a venit atunci când lampa a fost prezentată în Architects Journal, iar mai târziu, premierul britanic Winston Churchill a avut o lampă Bestlite pe birou. Se pare că Churchill lua întotdeauna lampa cu el în călătoriile sale.

Astăzi, la aproape 90 de ani de la nașterea Bestlite, lampa este în continuare un mare succes. În prezent, lampa este produsă de brandul danez de design GUBI, iar lampa este la fel de frumoasă și elegantă ca atunci.
Afișați 36 din 112 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!