PH Artichoke

PH Artichoke este una dintre cele mai faimoase lămpi din istoria designului danez. Lampa cu pandantiv de renume mondial este acum considerată o icoană a designului internațional și un simbol al epocii de aur a designului danez. A fost proiectată de Poul Henningsen care a primit sarcina de a crea un candelabru cu lumină care să nu orbească pentru Pavilionul modernist Langelinie din Copenhaga. Rezultatul acestei sarcini a fost sculpturalul PH Artichoke, care continuă să încânte la Pavilion până în prezent.

În afară de cuprul original, lampa a fost de atunci fabricată în oțel lustruit și periat, alamă, alb și negru. Alegeți dintre patru dimensiuni diferite, cu diametre cuprinse între 48-84 cm.
PH Artichoke Lustră Pendul Ø720 Copper - Louis Poulsen
RRP RON 69.629,00
Din nou în stoc pe: 23-08-2024
Afișați 32 din 32 produse
În 1958, Poul Henningsen a fost însărcinat să proiecteze un candelabru de mari dimensiuni pentru restaurantul modernist Langelinie Pavilion din Copenhaga. Una dintre cerințe era extrem de specifică: candelabrul nu trebuie să orbească, indiferent de unghiul de vedere. Poul Henningsen a rezolvat această sarcină prin crearea unei lămpi PH cu 72 de "frunze" de cupru distribuite pe 12 rânduri egale.

Combinat cu cuprul, designul elegant reflectă o strălucire caldă și confortabilă care se potrivea perfect restaurantului exclusivist. Până în prezent, Artichoke continuă să încânte la Pavilionul Langelinie din Copenhaga, unde forma și designul său distinct se combină pentru a forma un aspect primitor și a scălda împrejurimile într-o strălucire superbă.

Designul original din cupru a conferit lămpii o expresie naturală și o lumină caldă și confortabilă. Designul lămpii amintește de o anghinare, de unde și numele ei. În țări precum Danemarca, lampa este denumită și Conul de pin, datorită nuanțelor sale maro.

Design atemporal pentru un decor modern

.
Bazându-se pe filozofia de lumină a lui Poul Henningsen, Louis Poulsen produce în prezent lampa Artichoke și o gamă de alte PH lampă ale renumitului designer. Pentru a asigura cel mai înalt nivel de calitate, mari părți ale procesului de fabricație sunt încă realizate manual. Deși PH Artichoke are mai mult de 60 de ani la activ, continuă să fie una dintre cele mai populare lămpi existente. În zilele noastre, designul de renume mondial este considerat un simbol internațional.

De-a lungul timpului, colecția PH Artichoke a fost extinsă pentru a include versiuni din oțel periat și lustruit, alamă și metal alb. Cea mai nouă adăugare este PH Artichoke în negru, care a ajuns pe piață în 2020. Suprafața neagră mată are o expresie modernă, care se potrivește perfect cu tendințele vremurilor noastre. Un showtopper absolut care atrage atenția, indiferent dacă îl așezați la birou, într-un showroom sau în casă.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!