Schottlander

Bernard Schottlander s-a născut în Mainz, Germania, în 1924, și s-a mutat în Anglia în 1939. După ce a servit în armata britanică în India, a devenit tehnician în sudură. În cele din urmă, a început o diplomă în arte la Leeds College of Art, urmată de o educație la Anglo-French Art Centre din St John's Wood, posibilă datorită unei burse.
Bernard Schottlander se descria pe sine însuși ca fiind un designer când venea vorba de interioare și un sculptor când venea vorba de design exterior.

După ce a petrecut ani de zile în industria designului industrial, Bernard Schottlander a decis să se orienteze către sculptură. La sfârșitul anilor 1950, acesta și-a înființat un atelier în nordul Londrei, unde l-a luat ca ucenic pe George Nash. Începând din 1965, a predat prelucrarea metalelor la St Martins School of Art și, în același an, s-a alăturat grupului Six Arts de la Institutul de Artă Contemporană din Londra. În 1966, a avut prima sa expoziție personală la Hamilton Galleries din Londra.

Bernard Schottlander îl admira pe Alexander Calder și, inspirat de idolul său, a creat colecția de lămpi Mantis în 1951. Mișcarea a fost parte integrantă din fiecare dintre creațiile lui Schottlander, fie că a fost artist, inginer sau meșter. El a dezvoltat un sistem de contragreutăți care i-a permis să combine o colecție de tije metalice puternice și flexibile. Abajururile au fost unice, imitând un acrobat atârnând elegant de lampă. Abajururile au fost fabricate folosind aluminiu, prin așa-numitele tehnici de filare și șlefuire, care sunt puternic înrădăcinate în abilitățile de lucrător în metal instruit. Aceste piese de măiestrie solidă i-au permis lui Bernard Schottlander să-și pună la încercare abilitățile de sculptor și a reușit să creeze o formă spiralată care opunea simetria cu asimetria.

Angajată într-un joc nesfârșit între echilibru și dezechilibru, colecția dezvăluie unele dintre secretele din spatele termenilor "solid" și "gol". La fel ca sculpturile realizate de Alexander Calder, lămpile Mantis par să sfideze gravitația. Miezul poetic al produselor este o invitație de a păși într-o lume a echilibrului și a imaginației bine cumpănite.

DCW - La Lampe Gras & Bernard Schottlander

Philippe Cazer și Frédéric Winkler despre gândurile din spatele DCW:

"DCW a luat naștere din pasiunea noastră pentru obiecte... Obiecte care ne sunt alături zi de zi. Obiecte care sunt fiabile, oneste și minuțioase, ca să nu mai spunem că au o formă perfectă.

Obiecte care sunt perfecte în ceea ce privește limitele artei lor, dar care semnalează și frumusețea și generozitatea arhitecturală. Este esențial să fie inspirată dorința de a trata obiectul cu respect - iar scopul este de a crea o legătură cu obiectul în timp... De a stabili o conexiune. Un nou mod de a trăi și de a privi lucrurile din jurul nostru."

Printre alte produse DCW se numără colecția Bernard Schottlander și interesanta serie La Lampe GRAS.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!