Original 1227

S-au scris cântece despre el, a jucat un rol important în filme și romane și a luminat hărțile cu ajutorul cărora au navigat bombardierele britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vorbim, bineînțeles, despre nimeni alta decât lampa Anglepoise originală.

Când George Carwardine lucra la un sistem de suspensie pentru automobile în Anglia anilor 1930, i-a fost clar că a inventat un sistem care ar putea revoluționa mult mai mult decât șasiul. Icoana sa iconică 1227 Anglepoise a fost lansată în 1935, iar lampa clasică de arhitect a continuat să revoluționeze iluminatul într-o asemenea măsură încât este copiată și în prezent. Acestea fiind spuse, există doar un singur original, iar Anglepoise Original 1227 este în continuare de neegalat în ceea ce privește designul, calitatea și semnificația.
Afișați 19 din 19 produse
Nici o altă lampă nu putea să pozeze la fel de frumos fără a fi atașată de masă atunci când primul Original 1227 Anglepoise a ajuns pe piața engleză în 1935. Lumina direcțională a făcut-o perfectă pentru birouri și alte suprafețe de lucru, iar când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, au existat reclame despre lampă care subliniau potențialul acesteia ca lumină de întuneric.

Lampa a fost fabricată de Terry Spring Company și, la fel ca multe alte întreprinderi engleze, Anglepoise a ajutat în timpul luptelor cu Axa Roma-Berlin pe tot parcursul războiului. Bombardierele englezești erau echipate cu lămpi 1227 și aproape că vă puteți imagina navigatorii britanici studiind hărțile germane în întunericul nopții, în sunetul zgomotos al motoarelor radiale.

De atunci, lămpile Anglepoise au luminat totul, de la sediul BBC din Londra la producția de pietriș, și are propriul podium la MoMA din New York. Printr-o combinație rafinată între o calitate inconfundabilă a construcției și un design miraculos de bun, George Carwardine a creat un adevărat clasic în cel mai elementar sens al cuvântului. Atunci când un bombardier Wellington căzut a fost pescuit din Loch Ness, în Scoția, în 1985 - la patru decenii de la prăbușire - singurul lucru din lampa navigatorului care trebuia schimbat era bateria. Un Anglepoise 1227 este o lampă pe viață.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!