Patera

Lampa Patera a dobândit în scurt timp statutul de clasic. Această variantă modernă a candelabrului a fost concepută de designerul german Øivind Slaatto în colaborare cu Louis Poulsen în 2015. În ciuda formei sale comune - rotundă ca soarele - lampa atrage privirea în cel mai uimitor mod. În același timp, este discretă, onestă și atemporală. Dacă îl întrebați pe Slaatto, lampa perfectă nu necesită nicio explicație. Își spune propria poveste.

Lampa este disponibilă în trei dimensiuni diferite. Cu un diametru de 45 cm, lampa suspendată Patera 450 se potrivește perfect pentru mesele de luat masa, deoarece nu orbește. Cu un diametru de 90 cm, lampa suspendată Patera 900 își găsește cu adevărat locul în încăperile cu tavane înalte. Modelul geometric încântător este luminat de sursa de lumină din centru, creând o expresie magică și o strălucire uniformă la 360 de grade.
Deoarece iernile sunt întunecate și reci în Scandinavia, oamenii preferă o strălucire caldă și confortabilă. Proiectarea unei lămpi nu înseamnă doar să aduci lumină într-o cameră, ci și să creezi o atmosferă și să creezi o stare de spirit. În opinia lui Øivind Slaatto, lampa perfectă are o expresie naturală și creează împrejurimi frumoase atât prin designul său, cât și prin lumina pe care o oferă.

"Scopul meu final a fost să creez un fel de Sudoku tridimensional. A fost o provocare matematică extrem de complicată. Iar Patera este, de fapt, cea mai complexă lampă pe care am realizat-o vreodată. Dar, cu Patera, am reușit să creez un candelabru modern cu o expresie aproape poetică, după părerea mea. Sper că oamenii vor fi inspirați să se miște în jurul lui. Sper că va genera viață." - Øivind Slaatto.

Iubește designul danez și, în colaborare cu Louis Poulsen, s-a inspirat din principiile lui Poul Henningsen pentru a crea o lumină confortabilă care nu orbește. Lampa este construită în așa fel încât sursa de lumină luminează fiecare milimetru, dar puteți vedea sursa doar dacă priviți direct în lampă. Formele geometrice încântătoare ale lămpii suspendate Patera sunt inspirate de modelul spiralat întâlnit adesea în natură, cunoscut sub numele de Secvența Fibonacci. Acesta apare în formațiunile de semințe din floarea-soarelui, conurile de pin și păpădiile. Secvența stă la baza raportului de aur, care s-a dovedit a fi important în legătură cu lucrări artistice celebre, precum picturile lui Leonardo da Vinci.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!