Rasmus Larsson

Opere celebre: Colecția Ballroom, lampa cu pandantiv Pollish și New Wave.
Curs de formare profesională: Designer la Academia Regală Daneză de Arte Frumoase, 1999

Cititorii danezi ar putea recunoaște designerul Rasmus Larsson din seriile Herre i eget hus și Flyt eller forny. Larsson a avut întotdeauna înclinații creative. Când era mai tânăr, tatăl său îl lăsa să își testeze ideile în atelierul unde suda și lucra lemnul. Mai târziu, Larsson avea să lucreze la o fabrică de scaune din Germania, înainte de a se îndrepta spre Anglia, unde a reușit să intre la Școala de Artă și Design Camperwell din Londra.

La sfârșitul anilor '90, a înființat Design By Us împreună cu soacra sa și cu fratele acesteia. În prezent, Larsson este coproprietar al afacerii împreună cu Lisette Bernhoft, care are și funcția de reprezentant de vânzări. Compania cuprinde o echipă de design inovator care colaborează la crearea fiecărei colecții. Design By Us a fost numită una dintre cele mai de succes 10 firme de design din lume și a fost menționată în reviste precum Elle Decor și Wallpaper.

Rasmus Larsson se străduiește să combine estetica și tehnologia, provocând în același timp designul tradițional: "Încă de la început, filozofia noastră a fost aceea de a fi jucăuși - că ar trebui să existe un pic de umor. Nu ne-am ferit niciodată de culori. Desigur, am trecut prin perioade cu mai mult negru, alb și gri, pentru că acestea erau tendințele la momentul respectiv, dar nu ne-am îndepărtat niciodată de ADN-ul nostru, care este: culori."

Îndrăgita sa colecție Ballroom este o ilustrare perfectă a ADN-ului lor, care se referă în principal la faptul că nu le este frică să folosească culori. Sticla colorată este suflată cu ajutorul unei matrițe din lemn. Ulterior, deschiderea este curățată și vopsită fie în auriu, fie în argintiu. Marginea distinctă auriu/argintiu se repetă în designul colecției New Wave Optic pe care a proiectat-o în 2017. Ideea a fost de a combina trei stiluri de lămpi din sticlă pentru a crea o lampă suspendată. Rezultatul a fost o lampă foarte decorativă cu un design care amintește de un ochi.

Este cunoscut pentru lămpile și mobilierul său inovator cu o notă de umor, adesea văzut în legătură cu sarcini de design interior pentru magazine și showroom-uri - în special Stella Nova, Mads Nørgaard, Miss Sixty și Bjørn Borg.

Este căsătorit cu designerul de interior Andrea Larsson, pe care telespectatorii danezi ar putea să o cunoască din Fra skrot til slot și Vores genbrugshjem. Casa lor este o dovadă a creativității cuplului și a capacității de a combina nuanțe fine și forme frumoase și de a îmbina vechiul cu noul - și există, desigur, o mulțime de lămpi elegante Design By Us.
Afișați 36 din 85 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!