Flowerpot

Colecția Flowerpot este inspirată de revoluția Flower Power din anii '60 și '70, iar &tradition vinde și astăzi această lampă clasică. Lămpile și culorile originale au fost gândite de Verner Panton, iar varianta modernă a colecției oferă noi versiuni în cupru și gri deschis mat. Nu a durat mult până când lămpile Flowerpot au început să apară în restaurante, expoziții și case din întreaga lume. Astăzi, familia este formată din lampa suspendată VP1, modelul mai mare Big Flowerpot VP2 și lămpile de masă VP3 și VP4. Flowerpot a câștigat premiul Gute Form Bundespreis în 1972.
Afișați 36 din 88 produse
Cu cele două cercuri plasate unul peste celălalt, Flowerpot a dovedit de nenumărate ori că eleganța sa fără efort rezistă testului timpului. Diametrul sferei de sus este exact dublu față de cel al sferei de jos, ceea ce înseamnă că lampa este perfect echilibrată.

Renumitul designer danez Verner Panton a realizat una dintre nenumăratele sale capodopere încă din 1968. Inspirat de mișcarea flower power de la acea vreme, el și-a propus să creeze o lampă cu un design accesibil și organic. Inutil să mai spunem că a fost, de asemenea, de cea mai mare importanță ca lampa să fie îmbrăcată în culori clare și vesele. Rezultatul eforturilor sale a fost emblematica lampă Flowerpot. Schițele au fost finalizate cu mult înainte ca lampa să vadă lumina zilei, în legătură cu designul total al lui Panton pentru o expoziție de interior din Köln. Abia la această expoziție, lampa a prins în sfârșit viață - și chiar și atunci, a fost produsă doar în roșu și portocaliu. Acest lucru a marcat nașterea unui clasic, iar diferitele forme ale designului - una pentru lămpi de masă, cealaltă pentru lămpi suspendate - sunt populare și solicitate până în prezent.

Verner Panton a obținut un mare succes la nivel internațional în timpul vieții sale, dar lucrările sale nu au prins în aceeași măsură în Danemarca. Proiectele sale experimentale și tendința de a lucra cu culori proeminente l-au diferențiat de contemporanii săi din designul danez, precum Hans J. Wegner, Børge Morgensen și Finn Juhl. Preferința clară a acestora pentru materialele naturale era considerată la vremea respectivă drept epitomul unui design bun, lăsând puțin loc pentru produsele colorate ale lui Panton, realizate din plastic și acrilice. De atunci, Panton a primit numeroase recunoașteri atât la nivel internațional, cât și în Danemarca. În prezent, este renumit în întreaga lume pentru designul său, iar lămpile sale au luat cu asalt casele din întreaga lume.

În 2003, producătorul danez de design interior &tradition a reluat producția lămpilor Flowerpot. Această relansare a permis lămpilor să revină în actualitate, făcându-le mai populare ca niciodată. Firma a mers chiar atât de departe încât a asigurat disponibilitatea într-o gamă de culori, cu finisaje mate și lucioase.

O bogăție de culori pentru lampa de masă Flowerpot VP3 - experimentați clasicul în gri mat

.
Dintre cele trei ediții diferite ale lămpilor Flowerpot, VP3 este cea mai căutată. Această lampă de masă este compusă din abajurul organic recognoscibil cu două cupole față în față, un suport și o bază semicirculară care reunește cu adevărat designul și completează expresia generală a lămpii. Unul dintre lucrurile unice la această lampă este faptul că aveți la dispoziție o selecție de culori din care puteți alege, ceea ce face posibilă exprimarea simțului personal al stilului dumneavoastră. Lampa este disponibilă în atât de multe culori diferite, iar o versiune mai mată a ajuns recent pe piață. Deși Verner Panton a proiectat lampa doar în câteva culori diferite - în legătură cu designul interior pentru expoziția din Köln și ca parte a soluției de iluminat pentru sediul central al Der Spiegel din Hamburg - lampa arată fenomenal îmbrăcată în toate abajururile noi și interesante alese de &tradition începând cu 2003.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!