Antonio Citterio

Născut: 1950
Cele mai cunoscute lucrări: Hotel HafenCity din Hamburg, Proiectul Neumühlen, renovarea Ferrante Aporti, lampa Kelvin, lampa Lastra
Formație: Arhitect, Universitatea Politehnică din Milano

Antecedente
Antonio Citterio s-a născut în Meda, Italia, în 1950 și a proiectat, printre alte proiecte, lămpile Kelvin și Lastra pentru Flos. În calitate de designer industrial, Citterio a lucrat atât pentru companii italiene, cât și internaționale, precum Italia, Flexform, Flos, Iittala, Axor-Hansgrohe, Hermès, Kartell și Vitra.

A urmat studii de arhitect la Universitatea Politehnică din Milano și și-a deschis studioul de arhitectură și design interior în 1972. Este un arhitect apreciat la nivel internațional și a câștigat mai multe concursuri de arhitectură.

Între 1987 și 1996 a lucrat împreună cu Terry Dwan și împreună au creat clădiri atât în Europa, cât și în Japonia.

În 1999 a fondat Antonio Citterio Patricia Viel împreună cu Patricia Viel, un birou interdisciplinar de arhitectură, design industrial și grafică.

Cabinetul dezvoltă proiecte pentru ansambluri rezidențiale și de apartamente, hoteluri, centre comerciale, clădiri industriale, reconversie de clădiri publice, proiectare de birouri și showroom-uri și comunicare corporativă.

În 2005, Antonio Citterio Patricia Viel a câștigat un concurs pentru proiectarea unui hotel pentru cartierul HafenCity din Hamburg și a obținut premiul al doilea în cadrul concursului pentru proiectarea unui hotel pentru noul centru expozițional Rho-Pero din Milano.

În același an, designul lor pentru proiectul Neumühlen a câștigat locul al doilea la Hamburg Architektur Preis și o mențiune onorabilă la Deutscher Architektur Preis.

De asemenea, în 2005, biroul a câștigat premiul al doilea la concursul pentru proiectarea Parco Levante Cesenatico și a câștigat un concurs internațional pentru renovarea clădirii Ferrante Aporti din Milano, fostă sediu al serviciului poștal italian.

În 2007, proiectul lor pentru Muzeul Diocesano din Milano a câștigat premiul al doilea la un alt concurs internațional. În același an, Citterio a fost numit Royal Designer for Industry de către Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures & Commerce din Londra.

Din 2006, Antonio Citterio este profesor la Accademia di Architettura dell'Università della Svizzera Italiana. În 2007 a devenit membru al Consiliului italian de design.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!