Sofie Refer

Născut: 1975
Educație: Academia Regală Daneză de Arte Frumoase, Institutul de Design de Produs, Sticlă și Ceramică.
Premiile: German Design Awards 2019 - "Excellent Product Design - Winner" colecția Miira și "Excellent Product Design - Special Mention" colecția Blossi / Elle Decoration Collection 2009 - "The World's Best Design" / Wallpaper Design Award 2006 - "Best Light" / Blueprint Magazine 2006 - "Best Newcomer" / Homes and Garden - "Best Product" / The Chicago Athenaeum - "Good Design Award".

Sofie Refer este un renumit designer danez de lumini care și-a înființat primul brand de iluminat, Refer + Staer, în Copenhaga, în 2003, la doi ani după ce a făcut o descoperire internațională în 2001, când a câștigat "Good Design Award" la Muzeul de Arhitectură și Design Chicago Athenaeum pentru lampa Mega Lightbulb - iar Mega Lightbulb a devenit de atunci unul dintre cele mai populare modele ale sale. Diferite modele sunt fabricate în prezent de celebra marcă de designer danez &Tradition.

Proiectele lui Sofie Refer sunt cunoscute pentru că sunt adânc înrădăcinate în tradiția designului scandinav și sunt inspirate de lumina nordică. Refer consideră că respectul față de natură și capacitatea de a vedea frumusețea în simplitate sunt cele două valori cheie în orice tradiție de design. În plus, Refer consideră că lumina este cel mai esențial și puternic aspect al designului interior și este condusă de pasiunea ei de a găsi noi modalități de a se juca cu lumina. Pentru a face acest lucru, ea folosește unele dintre cele mai noi tehnologii pentru a crea designuri simple și raționalizate, cu expresii senzoriale îngrijite și cu o notă extravagantă.

În 2017, Sofie Refer a fondat brandul danez Nuura în colaborare cu Nadia Lassen și Peter Østerberg, cu scopul de a crea surse de lumină unice, senzoriale și estetice, care să reflecte abundența și bucuria naturii nordice. Rezultatul este o serie de modele rafinate, potrivite pentru orice scop, atât în spații private, cât și publice, inclusiv colecțiile de lămpi Miira, Blossi, Liila, Anoli și Apiales. Cu o lampă Sofie Refer și cu orice altă soluție de la Nuura, obțineți o sursă de lumină practică care se dublează ca o completare decorativă a designului dvs. interior, garantat că va atrage atenția și va adăuga o notă de finisare la decorul dvs. existent.
Afișați 36 din 157 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!