Joan Gaspar

Născut: 23 septembrie 1966
Opere: The Ginger
și Plaff-on colecțiile de lămpi
Educație: Design industrial la Artes y Oficios din Barcelona

Colaborarea dintre Joan Gaspar și Marset a început în 1996, iar de atunci, Gaspar a dezvoltat noi produse și a orientat firma de design în noi direcții. Timp de decenii, firma a fost cunoscută pentru că este mai mult decât o companie de lămpi obișnuite, ci mai degrabă o firmă de design inovator cu o gamă de produse exclusive de o calitate rafinată. Un lucru pe care Joan Gasper l-a apreciat întotdeauna când vine vorba de iluminat și design.

Joan Gaspar s-a născut la Barcelona în 1966. Aici a crescut, iar interesul său pentru proiectarea și crearea de lămpi a început să se dezvolte în 1988, când a început să lucreze cu VAPRO SA. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu o serie de firme de design, printre care Roca, Resol, Made Design și Marset. Deși stilul său de design a fost într-o continuă dezvoltare, a rămas fidel originilor sale minimaliste.

Printre lucrările sale se numără popularul Plaff-on wall lamp .
proiectată pentru Marset. O lampă de perete realizată din aluminiu de înaltă calitate și sticlă opală suflată manual. Forma compactă a lămpii o diferențiază și asigură o iluminare blândă pentru orice hol.
Afișați 36 din 63 produse
Încă din anii 1940, Marset produce lămpi bazate pe definiția lor de design bun: un produs cu linii clasice care creează o strălucire frumoasă cu o varietate de efecte. Firma spaniolă de familie este cunoscută pentru o gamă exclusivă de lămpi de design de cea mai înaltă calitate și cea mai impresionantă durabilitate.

FollowMe este una dintre cele mai populare lămpi comercializate de Marset. Lampa decorativă de masă poate fi purtată prin casă sau pe terasă, în funcție de locul în care aveți nevoie de lumină. Bateria încorporată poate fi încărcată prin USB, iar lampa asigură o iluminare confortabilă timp de până la 20 de ore. Lampa este doar unul dintre exemplele prin care Marset se concentrează mai mult decât pe produsul în sine, ci și pe lumină - pe crearea și îmbunătățirea calității vieții consumatorilor.

Joan Gaspar a predat la Școala de Design Elisava din Barcelona, concentrându-se pe materialele și tehnologiile utilizate în designul industrial. În 2002 a deschis un studio de design profesionist în Barcelona, care a colaborat cu diverse companii pentru a dezvolta noi concepte. A fost foarte interesat să prezinte procesul, de la idee la produsul final, și să arate cum se poate obține rezultatul dorit.

Joan Gasper are în palmares numeroase premii de design, inclusiv premiul Interior Design Best of Year 2017 pentru colecția sa Jaima. Această colecție de lămpi de exterior s-a concentrat pe crearea unui abajur pentru utilizarea în aer liber. Acesta a fost realizat din țesătură de poliester acoperită cu PVC pentru a menține aspectul și calitatea iluminatului de interior.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!