Louis Poulsen Lampi

Louis Poulsen are o istorie îndelungată și mândră în lumea designului de iluminat, atât pentru casă, cât și pentru afaceri. Lămpile de la Louis Poulsen au fost aclamate în întreaga lume, încă de când Poul Henningsen a câștigat o medalie de aur pentru designul său revoluționar la o expoziție internațională de arte decorative din Paris în 1925. Munca lui Henningsen a stat la baza succesului Louis Poulsen în domeniul iluminatului - a fost principalul designer de lămpi de la mijlocul anilor '20 până în anii '60.

Louis Poulsen produce lămpi standard, lămpi de masă, lămpi de perete, lămpi suspendate și lămpi de exterior atât pentru uz casnic, cât și pentru uz comercial. Unele dintre cele mai cunoscute lămpi ale lor sunt AJ table, PH 2/1 și PH 3/2.
Afișați 36 din 472 produse
Compania Louis Poulsen are o istorie îndelungată și mândră în ceea ce privește proiectarea și producția de lămpi atât pentru casă, cât și pentru afaceri. Lămpile de la Louis Poulsen au fost recunoscute în întreaga lume, încă din 1925, când Poul Henningsen a primit prima medalie de aur la o expoziție internațională de artă decorativă din Paris pentru designul său inovator. Louis Poulsen produce o selecție largă de lămpi de podea/standard, lămpi de masă, lămpi de perete, lămpi cu pandantiv și lămpi de exterior, atât pentru casă, cât și pentru afaceri.

Poul Henningsen a pus bazele succesului extraordinar al lui Louis Poulsen în materie de lămpi. De la jumătatea anilor '20 până la jumătatea anilor '60, lămpile Louis Poulsen au fost proiectate în principal de Henningsen. Printre alți designeri importanți care au lucrat pentru Louis Poulsen se numără Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell, Ross Lovegrove, Shoichi Uchiyama și Christian Flindt.

Design și calitate atemporală și unică

Obiectivul general este de a dezvolta o lampă cu o durată de viață tehnică și de design îndelungată și, prin urmare, caracterul atemporal și calitatea produsului sunt cele care asigură adecvarea unică a lămpii atât pentru interioarele și arhitectura veche și nouă. În ultimii ani, Louis Poulsen a avut mult succes în menținerea poziției sale existente și, în același timp, în extinderea prin modele de lămpi noi și revoluționare.

Cel mai recent, colaborarea cu tânăra și vizionara designer Louise Campbell a avut ca rezultat un mare succes cu lampa colorată și organică Collage, care a fost precedată de lampa suspendată Enigma, la fel de inovatoare, proiectată de Shoichi Uchiyama.

Lama iconică PH de Poul Henningsen

Gama Louis Poulsen de lămpi clasice și iconice nu ar fi completă fără lămpile unice PH. Lampa a fost proiectată inițial în 1925 și a fost lansată ca o lampă suspendată cu trei abajururi - cunoscută și sub numele de sistemul cu trei abajururi. Lucrul unic al sistemului cu trei abajururi era că abajururile ascundeau sursa de lumină, reflectând în același timp lumina, astfel încât lampa nu orbea. Ceea ce designerul Poul Henningsen nu știa la acea vreme era că proiectele sale vor avea un impact profund asupra istoriei designului și că lampa sa va deveni un simbol al designului.

Citește mai multe despre lămpile PH excepționale aici

Alfred Homann


Născut: 1948 - 2022
Cele mai cunoscute lucrări: Lampa Nyhavn, Lampa Homann, Scaunul Ensemble
Formație: Arhitect

Fonduri
Alfred Homann și-a încheiat studiile la Școala de Artă din Copenhaga în 1976. În timpul studiilor a început să lucreze pentru faimosul Wilhelm Wohlert și a continuat acolo în primii ani după absolvire.
În perioada 1987 - 1995 a fost directorul executiv al propriului său studio de design din Danemarca și, în același timp, a petrecut scurte perioade de timp lucrând ca designer în SUA.
El folosește numai materiale de cea mai bună calitate în lămpile sale bine gândite și robuste. De-a lungul carierei sale, a câștigat numeroase premii, inclusiv Die Gute Industrie Form în 1978, Premiul ID în 1987 și Premiul pentru inovație în design în Germania în 1992.
Cele mai faimoase lămpi ale sale - Nyhavn și Homann - sunt două lămpi de exterior foarte populare, produse de marca daneză Louis Poulsen.

Louise Campbell

.

Născută: 1970
Cele mai cunoscute lucrări: Lampa suspendată Campbell, Lampa suspendată Collage, Lampa de podea Snow, LC Shutters - toate pentru Louis Poulsen
Educație: Designer

Historie
Louise Campbell s-a născut la Copenhaga dintr-un tată danez și o mamă englezoaică și a locuit în ambele țări. După ce a absolvit London College of Furniture în 1992, s-a întors în Danemarca, unde și-a continuat studiile.

În 1996 și-a creat propriul studio, axat pe designul de mobilier și fulare. Proiectele ei sunt jucăușe și există elemente de feminism scandinav în toate lucrările sale. Este foarte preocupată de mediul înconjurător și a înființat fundația "Walk The Plank", care este o colaborare între 90 de designeri care au donat cu toții modele originale pentru această cauză.

Louise Campbell are în CV-ul său mai multe colaborări cu superbrandul danez Louis Poulsen, iar munca ei este foarte populară în întreaga lume.

Vedeți toate lampele de la Louise Campbell aici.

Vilhelm WohlertNăscut: 1920 - Decedat: 2007
Cea mai cunoscută lucrare: Dehns Palae, Frederik IX's Kapel de Roskilde Domkirke, lămpi cu pandantiv Wohlert de la Louis Poulsen.
Formație: Arhitect

Antecedente
Vilhelm Wohlert a absolvit Școala Regală Daneză de Arhitecți în 1944 și a lucrat ca profesor la aceeași școală din 1968 până în 1986.

Din 1946 până în 1947, Vilhelm Wohlert a fost angajat de designerii suedezi Sven Ivar Lind, Sven Markelius și Hakon Ahlberg în Stockholm, iar în 1949 și-a deschis propriul studio.

În 1957, împreună cu Jørgen Bo, a proiectat muzeul danez de artă contemporană Louisiana din Humlebaek. În total, cei doi arhitecți au dezvoltat muzeul pe o perioadă de 33 de ani.

Vilhelm Wohlert a proiectat, de asemenea, case de familie și o mică colecție de mobilier.

Vedeți toate lampele de Vilhelm Wohlert aici.

Cumpărați online lămpile Louis Poulsen

Lampemesteren.com este un distribuitor autorizat al lămpilor de renume mondial de la producătorul danez de iluminat Louis Poulsen Lighting A/S. Atât în magazinul nostru de prezentare din Ringkøbing, Danemarca, cât și aici, în magazinul nostru online, puteți explora sortimentul nostru larg de lămpi fantastice de design Louis Poulsen. Avem ani de experiență în consilierea clienților în ceea ce privește iluminatul, atât pentru casă, cât și pentru afaceri, și vă putem oferi îndrumări detaliate. Ne puteți contacta prin e-mail la info@lampemesteren.ro sau prin telefon la +45 96 750 478.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!