Lămpile pentru camera de utilitate și intrare - informații și inspirație
LĂMPI PENTRU CAMERA DE SERVICIU ȘI INTRAREA ÎN LOCUINȚĂ

Când alegeți iluminatul pentru intrarea dvs. nu uitați că acesta trebuie să fie primitor atât pentru dvs. cât și pentru oaspeții dvs. Ar trebui să fie caldă și confortabilă, dar suficient de luminoasă încât să vă puteți găsi cheile și să nu vă împiedicați de pantofi. Intrarea este prima încăpere pe care o întâlnești când intri într-o casă, așa că trebuie să fie primitoare. Iluminatul trebuie să fie funcțional, dar în același timp trebuie să creeze atmosferă și armonie în încăpere. Avem o mulțime de opțiuni de iluminat pentru intrare - aplice, pendule, lămpi de masă și lampadare.
De la depozitare la spălătorie și multe altele, camera utilitară servește multor scopuri diferite. Cel mai practic iluminat al camerei de utilitate vine de sus, astfel încât spoturile, pendulele și plafonierele sunt toate alegeri bune. De asemenea, este o idee bună să creați o combinație de lumină funcțională și iluminare generală pentru a face camera cât mai ușor de lucrat.

Avem o selecție imensă de lămpi pentru intrare, hol și camera de serviciu. Singurul lucru care limitează alegerea iluminării este propria imaginație. Mai jos veți găsi câteva informații și inspirație pentru a vă ajuta să alegeți iluminarea potrivită pentru camera dvs.

Plafoniere sau pendule pentru intrare - ce să alegi? (Sau ce zici de ambele...)

.
Dimensiunea intrării variază de la o casă la alta, iar asta înseamnă că există o mulțime de soluții de iluminat posibile. Veți vedea adesea plafoniere sau pendule instalate în intrări, iar ambele sunt modalități bune de a crea un mediu primitor. Sunt, de asemenea, o super modalitate de a optimiza spațiul într-o încăpere care, în general, nu este foarte mare pentru început.

Iată câteva exemple de pendule și plafoniere care funcționează deosebit de bine într-o intrare.
Lustră Pendul IC S2 de la Flos este o lampă foarte atractivă, cu un design simplu și elegant, și este o alegere excelentă pentru o intrare sau un hol. Eleganța sa este accentuată de minunatul abajur rotund din sticlă suflată la gură.

Datorită abajurului translucid, pendulele ca acesta oferă destul de multă lumină decât alte lămpi cu iluminare mai direcțională. IC S2 este disponibil în alamă și crom și este disponibil în două dimensiuni.
Plaff-On Aplică de perete/plafonieră de la producătorul spaniol Marset este o lampă rafinată și nepretențioasă, cu mai multe efecte de iluminare. Difuzorul este realizat din sticlă albă, iar interiorul abajurului din aluminiu acționează ca un reflector. O parte din lumină se filtrează în sus, creând un halou moale în jurul lămpii, în timp ce cea mai mare parte strălucește direct în jos. Plaff-On este o alegere multifuncțională excelentă pentru intrări și holuri.

Această plafonieră este disponibilă în finisaje negru și argintiu și cu un diametru de 20 sau 33 cm.

(De ce să nu vă inspirați puțin mai mult din această imagine și să adăugați o lampă de masă frumoasă, cum ar fi Bestlite BL1 de la GUBI?).
Spoturile încorporate, precum Logic Round Plafoniera de la LIGHT-POINT, sunt o altă opțiune pentru tavan. Logic este un spot mic și elegant, cu un design necomplicat și discret.

Are o sursă de lumină LED încorporată, oferind o iluminare confortabilă și de înaltă calitate. Poate fi rotit la 360° și înclinat până la 28°, permițându-vă să decideți unde să direcționați lumina.
Seria Beat Light de la Tom Dixon este un program de lămpi extrem de popular, decorând deja o mulțime de camere din Europa de Nord. Întreaga gamă este fabricată din alamă masivă și fiecare dintre cele patru forme diferite este disponibilă în patru finisaje - alamă, negru, gri și alb.

Această gamă de lămpi foarte cool vă va lumina cu siguranță intrarea. Puteți agăța una singură sau puteți crea o grupare precum cea prezentată în imagine. Cu toate formele și finisajele diferite, aveți o mulțime de combinații posibile cu care puteți lucra!


Lampa de masă pentru o strălucire confortabilă a holului de intrare

Atunci când lumina de bază importantă din holul de la intrare este rezolvată, o lampă suplimentară poate fi de ajutor în crearea atmosferei primitoare. Dacă aveți o comodă, o măsuță sau un pervaz în holul de la intrare, o lampă de masă simplă și elegantă poate fi o soluție excelentă. Pe lângă faptul că adaugă la lumina confortabilă din încăpere, acestea sunt adesea decorative, adăugând un strop de personalitate unui spațiu altfel impersonal.

O lampă de masă nu ocupă mult spațiu în hol, ceea ce o face să fie potrivită pentru spațiile mici și coridoare. De asemenea, nu trebuie să fie montată pe perete sau pe tavan, astfel încât poate fi ușor schimbată cu o altă lampă sau mutată într-un alt loc.
Îndrăgita lampă de masă Kizu table lamp de la New Works este un pariu excelent atunci când alegeți o lampă de masă pentru holul de intrare. Abajurul acrilic inversat este luminat de sursa de lumină internă, luminând camera într-o lumină confortabilă și atmosferică. Combinația a două forme geometrice simple conferă lămpii o expresie incitantă. Abajurul neconvențional pare să se balanseze pe baza robustă din marmură.

Pe măsură ce materialele naturale și-au făcut loc în decorul din întreaga lume, marmura a cunoscut o revenire în popularitate. O lampă frumoasă și elegantă, disponibilă în două dimensiuni, cu o bază de marmură neagră, gri sau albă.


Iluminarea holurilor și a intrărilor - avantajele LED-ului

Datorită calităților sale de economisire a energiei, iluminatul cu LED este o soluție foarte practică a intrărilor și holurilor. LED-urile au mult sens în zone precum holurile și intrările, unde lămpile sunt adesea lăsate aprinse pentru perioade lungi de timp. Veți vedea cu siguranță diferența în facturile dvs. de energie - prin utilizarea LED-urilor puteți economisi până la 80%!

Durata de viață lungă a acestora le face și mai practice - economisiți atât timp, cât și bani prin faptul că nu trebuie să înlocuiți becurile atât de des. Selecția noastră include o mulțime de lămpi cu surse de lumină LED încorporate, precum și lămpi pentru care puteți alege un bec cu LED în locul unui bec cu incandescență sau cu halogen. LED-urile oferă o reproducere excelentă a culorilor și creează o iluminare instantanee în intrarea sau holul dvs.
Lampa Aim pendul de la binecunoscutul producător italian Flos este o lampă frumoasă cu sursă de lumină LED încorporată. Acest pendul practic și inteligent poate fi reglat pentru a fi atârnat la orice înălțime doriți. Designul său modern și grafic va adăuga cu siguranță un pic de stil holului sau intrării dvs.

Aim este disponibil în negru, maro și alb.
Plafoniera Being de la Philips Hue este o altă lampă grozavă cu o sursă de lumină LED încorporată. Designul său elegant și necomplicat se va potrivi cu siguranță în intrarea sau holul dvs. Fiind dotată cu toate funcțiile speciale pentru care este cunoscută Philips Hue - puteți regla culoarea luminii, intensitatea luminii și multe altele.

Această plafonieră oferă o mulțime de lumină direcționată în jos, dar proiectează și o parte din lumină în lateral, care va ricoșa în tavan și se va reflecta în jos și în exteriorul camerei. Această reflexie a tavanului va ajuta un spațiu, altfel mic sau îngust, să pară mai mare. Being este disponibil în negru sau alb și are un diametru de aproximativ 35 cm.

Informații suplimentare despre Philips Hue

.
Philips Hue este cea mai nouă și cea mai avansată dezvoltare din lumea iluminatului. Aproape că nu există limite în ceea ce privește locul în care pot fi folosite aceste lămpi și tipul de atmosferă pe care o pot crea. Puteți alege între 16 milioane de culori diferite și puteți sincroniza Hue cu televizorul sau cu sistemul de muzică, astfel încât iluminarea să se potrivească cu sunetul. Puteți programa lămpile să se stingă când plecați și să se aprindă din nou când vă aflați la o anumită distanță de casă. Puteți să le diminuați intensitatea luminoasă, să vă jucați cu diferite tonuri de culoare și să creați iluminarea perfectă a atmosferei - toate acestea controlându-le cu un singur dispozitiv inteligent.

Citiți mai multe despre universul Philips Hue aici.
Pendulul Terho de la marca danezăMater este o lampă elegantă, simplă și foarte nordică, care va crea o atmosferă confortabilă și primitoare în holul sau intrarea dvs. Utilizarea lemnului natural conferă acestor pendule un sentiment de căldură blândă, iar abajururile din sticlă opală suflată cu gura oferă o iluminare de calitate. Designul este atât modern, cât și atemporal.

Terho este disponibil în trei dimensiuni - folosiți-le singure sau încercați să le agățați într-un grup.


Bine de știut despre lămpile de designer pentru camera de serviciu și intrare

Este o idee foarte bună să creezi o iluminare de înaltă calitate în antreu și mai ales în camera de serviciu, deoarece este un spațiu cu multe funcții diferite - depozitare, spălătorie, etc. Ambele spații au nevoie de o bună iluminare generală, precum și de lumină de lucru în zonele de interes special.

Soluțiile de iluminat pentru o cameră utilitară includ pendule și plafoniere, dar o tendință actuală pe care o vedem din ce în ce mai mult este utilizarea unor aplice de perete flexibile și funcționale. Vedem, de asemenea, aplice de perete în intrări, dar pendulele rămân cea mai populară alegere de iluminat.

Ar trebui să țineți cont de înălțimea de agățare atunci când amenajați o cameră utilitară. În mod ideal, lămpile ar trebui să atârne la 75-80 cm deasupra unui blat sau a unei suprafețe de lucru pentru a evita crearea de umbre. Vă recomandăm să combinați pandantivele din zona de lucru cu spoturi sau o lampă de tavan pentru a maximiza iluminarea. Puteți citi mai multe despre înălțimea de instalare aici.

Opțiuni de iluminare
  • Lumină difuză și indirectă - excelentă pentru iluminatul general într-o încăpere. Plafonierele și/sau aplicele de perete sunt alegeri bune.
  • Lumină directă - cea mai bună pentru lumina de lucru, deoarece este excelentă pentru iluminarea unor zone specifice.
  • Iluminare ascendentă - excelentă ca iluminare suplimentară.
  • Iluminat în jos - cel mai adesea folosit ca iluminat de ambianță sau în dormitor.

Iată câteva exemple despre cum puteți utiliza diferite tipuri de iluminat în intrarea sau în camera de serviciu.
Aplică de perete Bestlite BL6 de la GUBI este un adevărat clasic al designului, cu un aspect frumos și elegant. Această minunată aplică de perete are un braț flexibil și un abajur reglabil, astfel încât să puteți controla exact unde este proiectată lumina. Este ideală pentru un hol sau pentru o altă cameră în care spațiul este limitat.

Această lampă populară apare din ce în ce mai des și într-o mulțime de situații diferite. Este disponibilă în 9 variante, astfel încât există o Bestlite BL6 de perete pentru fiecare gust.
Plafoniera Deep LED cu LED de la LIGHT-POINT este un spot alb simplu, conceput pentru a fi încorporat în tavan. Este un spot grozav care oferă o lumină de lucru excelentă într-o cameră de serviciu. Sursa sa de lumină LED încorporată oferă o bună reproducere a culorilor și economisește multă energie.

Totuși, nu vă limitați la camera de serviciu - spoturile funcționează bine și în intrări și în multe alte locuri.
Trama aplice/plafonieră de la Luceplan poate ilumina o cameră întreagă și, în același timp, servește ca o lumină de lucru excelentă. Lumina sa directă o face o alegere ideală pentru o cameră de serviciu sau pentru intrare.

Această frumoasă plafonieră are un design elegant și necomplicat, astfel încât să o puteți integra cu ușurință în schema de decorare a propriei locuințe.


Sperăm că ați găsit micul nostru ghid pentru iluminarea intrării, a holului și a camerei de serviciu. Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor sau dacă aveți întrebări, vă invităm să contactați echipa noastră prietenoasă și competentă de la Serviciul Clienți.

Toate imaginile sunt de pe Pinterest.
.