Øivind Slaatto

Născut: În Germania în 1978
Opere celebre: Colecția de lămpi Swirl pentru LE KLINT, Lama cu pandantiv Patera pentru Louis Poulsen, și boxa BeoPlay pentru Bang & Olufsen
Educație: Øivind a absolvit Academia Regală Daneză de Arte Frumoase și a studiat muzica la Conservatorul Regal Danez de Muzică.

Øivind Slaatto s-a născut în Germania, dar a crescut în Funen. În prezent, locuiește la Copenhaga, unde a fondat studioul SLAATTO DESIGN. Øivind Slaatto a câștigat diverse premii pentru proiectele sale, printre care se numără populara boxă A9 BeoPlay pentru Bang & Olufsen, lămpile suspendate Patera pentru Louis Poulsen și colecția Swirl pentru Le Klint.
Patera 450 Lustră Pendul White - Louis Poulsen
RRP RON 5.403,00
Din nou în stoc pe: 27-05-2024
Afișați 23 din 23 produse
Când Øivind a început să studieze la conservator, nu avea nicio îndoială că va fi muzician, la fel ca mama și tatăl său. Dar, în timpul studiilor, s-a împăcat cu faptul că petrecea mai mult timp cu desenele decât cu partiturile. Așa că a pornit pe un nou drum, iar în 2008 a obținut o diplomă în design industrial la Academia Regală Daneză de Arte Frumoase.

Se inspiră din natură și este fascinat în special de secvența Fibonacci, pe care o cunoaștem din formațiunile de semințe precum cele din floarea-soarelui, păpădii și conuri de pin. Această secvență stă la baza raportului de aur, care a devenit esențial în legătură cu operele artistice, inclusiv cu picturile lui Leonardo da Vinci. Modelul este reflectat în mod clar în designul lămpii suspendate Patera pentru Louis Poulsen și în colecția Swirl pentru Le Klint.

În opinia lui Øivind, lumina, forma și funcționalitatea trebuie să lucreze împreună pentru a crea o experiență luminoasă încântătoare, capabilă să ne îmbunătățească viața. Un bun exemplu este combinația stelară de soluții de înaltă tehnologie și design rafinat fixată în lampa suspendată Lampshade Pendant ØS1. Designul lămpilor sale este simplu și onest, dar creează o expresie încântătoare și poetică. El reușește să creeze lămpi care nu numai că oferă lumină, ci și creează o atmosferă și creează o stare de spirit perfectă.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!