Christian Dell

Născut: 1893 - Decedat: 1974
Cele mai cunoscute lucrări: Lămpi Kaiser Idell
Formație: Argentier

Antecedente
Christian Dell a fost un designer german cu o experiență interesantă ca argintar, o experiență care ajută la explicarea simțului pentru găsirea detaliilor regăsite în creațiile sale. A lucrat ca maistru la atelierul de metal Bauhaus din Weimar între 1922 și 1925, unde a fost responsabil pentru un stil de design incredibil de inovator și revoluționar.

Bauhaus - cuprinzând arhitectura, designul, arta și alte mijloace de comunicare - ocupă un loc aparte în istoria culturală a secolului . A fost una dintre primele instituții de învățământ dedicate designului și a fost un punct de întâlnire pentru cei mai excepționali artiști și arhitecți ai perioadei.

Începând cu 1926, Dell a început să proiecteze corpuri de iluminat, adesea pentru Gebr. Kaiser & Co. Lampa sa de masă, modelul 6631 Luxus, a fost expusă pentru prima dată în 1936. Aceasta a devenit rapid modelul principal al seriei KAISER idell™, care, atât atunci, cât și în prezent, reprezintă un simbol al celui mai bun design german, pus în valoare în mod elegant cu materiale rafinate și tehnologie de precizie.

Dacă sunteți curioși în legătură cu numele programului de lămpi, Kaiser este numele producătorului original, iar Idell este o combinație între cuvântul "idee" și numele de familie al lui Christian Dell.
Afișați 36 din 42 produse
Christian Dell este aproape sinonim cu mișcarea Bauhaus, care își sărbătorește cea de-a 100-a aniversare în 2019. Fritz Hansen a ales să marcheze această ocazie cu o ediție specială a celei mai populare lămpi a lui Dell, lampa de masă KAISER Idell Luxus din alamă . Ediția specială este realizată cu ajutorul unui cadru din alamă, care complimentează perfect abajurul iconic al lămpii.
Cu un aspect de inspirație vintage, designul de renume mondial al lui Christian Dell este ridicat la noi înălțimi, făcându-l și mai relevant pentru stilul modern de decor, dacă un astfel de lucru este posibil. Alama este netratată și va dezvolta o patină în timp, conferind fiecărei lămpi în ediție specială o expresie unică.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!