Jaime Hayon

Născut: 1974 la Madrid
Opere populare: Vase Ikebana pentru Fritz Hansen și lămpi Formakami pentru &tradition. Scaunele Jaime Hayon: Lounge Chair JH97 pentru Fritz Hansen și Elefy Chair pentru &tradition.
Educație: Design industrial la Institutul European de Design

Designerul și artistul spaniol Jaime Hayon s-a născut la Madrid în 1971. Pregătirea sa în domeniul designului industrial i-a influențat foarte mult creațiile, de la mobilierul simplu Jaime Hayon până la lămpile sale mai elegante.

Este renumit pentru că găsește mereu noi perspective și împinge limitele artei și designului. Pe lângă faptul că are un fler pentru a combina obiectele cu funcționalitatea, Jaime Hayon reușește să proiecteze produse cu personalitate și istorie. Referitor la tema muncii sale, el spune că este important să ne amintim că modelele sale sunt făcute de oameni pentru oameni. În opinia sa, designul ar trebui să aibă un efect provocator și să facă utilizatorul să se simtă în largul său.

Jaime Hayon Studio

În 1997, după ce a terminat o diplomă în design industrial, a mers la Fabrica: academia de design și comunicare susținută de Benetton. A urcat rapid în ierarhie, de la student la șef al departamentului de design. Opt ani mai târziu, Jaime a decis să încerce să-și deschidă un studio, pe care l-a numit Hayon Studio. Nu i-a luat mult timp să-și găsească succesul - inițial în domeniul jucăriilor de designer, al ceramicii și al mobilierului, iar mai târziu a trecut la decoruri și instalații.

Hayon Studio își are sediul în Valencia, Spania. Lucrările sale au fost prezentate în cele mai prestigioase publicații de artă și design din lume și a câștigat diverse premii, inclusiv Elle Decoration International Design Award. Revista Time Magazine l-a numit unul dintre cei mai relevanți 100 de creatori ai timpului nostru, în timp ce revista Wallpaper Magazine l-a catalogat drept unul dintre cei mai influenți creatori din ultimul deceniu.

Jamie Hayon și Fritz Hansen

Proiectele lui Jaime Hayon se integrează perfect în ADN-ul Fritz Hansen, care se concentrează nu doar pe calitate și funcționalitate, ci și pe estetică. Împreună cu o funcționalitate ridicată, Hayon insuflă personalitate în fiecare design, dându-i un suflet cu care utilizatorul se poate identifica într-un fel sau altul. Acest lucru se reflectă în mod clar în vazele Jaime Hayon, care vă permit să aranjați flori tăiate într-un buchet uimitor. Floarea în sine este foarte decorativă și arată minunat, fie că este umplută cu flori, fie că este complet singură. Happy Hook al lui Hayon merită, de asemenea, să fie verificat. Cârligul funcțional are un design cioplit, care este clar inspirat de zâmbetul pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții.

Găsește accesoriile pentru casă Jaime Hayon de la Fritz Hansen aici.

Jaime Hayon și &tradition

Gama &tradition include unele dintre lămpile populare Formakami de Jaime Hayon. Lămpile sunt inspirate de lămpile tradiționale din hârtie de orez cel mai des asociate cu stilul japonez. Designerul însuși spune că Formakami reprezintă punctul în care "trecutul devine prezent". Lampa combină lumina plăcută și confortabilă care strălucește prin materialul subțire cu o expresie scandinavă modernă.

Găsește aici accesoriile pentru casă Jaime Hayon de la &tradition.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!