Tobia Scarpa

Născut: 1935
Cele mai cunoscute lucrări: Lampa de masă Biagio, lampa de perete Foglio, lampa de podea Papillona și numeroase piese de mobilier și clădiri
Formație: arhitect și designer

Antecedente
Designerul italian Tobias Scarpa este fiul arhitectului Carlo Scarpa. În colaborare cu soția sa, Afra, a creat numeroase produse pentru producători internaționali precum Flos, Cassina, Knoll și B&B Italia. Împreună au dezvoltat un design de lux util, toate bazate pe tehnologie de calitate și materiale interesante.

Tobia și Afra Scarpa au urmat cursurile Institutului Universitar de Arhitectură din Veneția la sfârșitul anilor 1950 și și-au început cariera la fabrica de sticlă Venini. În 1960 și-au deschis propriul studio în Montebelluna, unde au fost produse mobilier precum Scaunul Model 917 de către Cassina.

Tobia Scarpa și Pier Castiglioni au proiectat unele dintre primele lămpi pentru noua companie Flos a lui Dino Gavina, iar astăzi atât compania, cât și lămpile sunt cunoscute în întreaga lume. Lampa Papillon (1973) de la Flos a fost una dintre primele lămpi care a folosit noua tehnologie cu halogen de atunci.
Afișați 7 din 7 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!