Cecilie Manz

Născut: 1972
Cele mai cunoscute lucrări: Lămpile Caravaggio, lămpi cu pandantiv Mingus, lămpi Mondrian, lampă cu pandantiv Brancusi, vase Blossom, masă Micado, suport de haine Tøjtræ, scară Hochacht
Formație: Designer, Școala daneză de design

Antecedente
Cecilie Manz s-a născut în regiunea Odsherred din Danemarca. Fiind copilul unor părinți implicați în design și artă, designul a fost întotdeauna o parte naturală a vieții ei. A ales designul ca carieră atunci când s-a înscris la Școala daneză de design în 1992. Curiozitatea ei în ceea ce privește funcția și conceptualizarea a dus-o la Helsinki, unde a fost studentă în schimb la Școala finlandeză de artă și design.

În 1998, la un an după ce și-a încheiat studiile la Copenhaga, a deschis Manz Lab - propriul studio de design axat pe mobilier, sticlă, lămpi și produse conexe create în principal pentru casă.

În 2005 a început să proiecteze produse pentru renumita fabrică de sticlă Holmegaard.

Cecilie Manz are un puternic simț al funcționalității și insistă asupra calității. Și-a expus lucrările în întreaga lume și are lucrări reprezentate în colecțiile permanente ale MOMA și ale Danish Design Center. A câștigat numeroase premii, inclusiv Premiul de arhitectură Finn Juhl (2007) și Kunstpreis Berlin (2008). Printre proiectele sale de iluminat se numără gamele Caravaggio și Mondrian concepute pentru Lightyears.

Designul lui Manz este în același timp senzual, fascinant și foarte util. Lucrările sale ne sensibilizează cu privire la obiectele de zi cu zi pe lângă care am putea trece fără să ne gândim prea mult - obiecte precum Tøjtræ din 2000 (un "copac" din lemn pe care se pot atârna haine) și ingeniosul Hochacht din 1999 (o scară pe care te poți așeza). Scopul lui Cecilie Manz nu este doar de a crea produse noi, ci mai degrabă de a găsi scopul și funcția unui produs.

"Lucrez cu lucruri care au o semnificație pentru mine. Ideea mea generală este să am întotdeauna un argument clar care să legitimeze modelele pe care le fac. Funcția este esențială, iar dacă nu pot formula un motiv bun pentru un nou produs, este mai bine să mă abțin de la a-l face." -Cecilie Manz

Lampemesteren oferă o gamă de lămpi și accesorii pentru casă realizate de Cecilie Manz în colaborare cu Fritz Hansen. Parteneriatul lor a avut ca rezultat o gamă de produse de succes - de la popularele lămpi Caravaggio până la plapumele și pufurile la modă. Toate cu un design estetic scandinav care se potrivește perfect în decorul modern.
Caravaggio P1 Lustră Pendul Opal - Fritz Hansen
RRP RON 1.838,00
Așteptat în: 3 - 5 zile
Compile Bookend Grey - Muuto
Așteptat în: 4 - 6 zile
Ochre Rug - Fritz Hansen
Așteptat în: 3 - 5 zile
Pouf Small Slate - Fritz Hansen
RRP RON 2.101,00
Așteptat în: 3 - 5 zile
Pouf Large Concrete - Fritz Hansen
RRP RON 2.430,00
Așteptat în: 3 - 5 zile
Afișați 36 din 39 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!