Bernard Schottlander

Născută: 1924 Decedată: 1999
Cea mai cunoscută lucrare: Seria de lămpi Mantis
Formație: Sculptor

Antecedente
Bernard Schottlander s-a născut în Germania, la Mainz, și s-a mutat în Anglia în 1939. A servit în armata britanică în India, iar după despărțirea de armată a învățat arta sudurii și a urmat cursurile Colegiului de Artă din Leeds și, mai târziu, ale Centrului de Artă anglo-francez din St John's Wood, cu o bursă.

După mai mulți ani de succes ca designer, Bernard Schottlander a ales să se concentreze asupra sculpturilor sale. La sfârșitul anilor '50, a înființat un atelier în nordul Londrei, unde l-a avut ca asistent pe talentatul George Nash.

Din 1965, a predat prelucrarea metalelor la St Martins School of Art. În același an, a făcut parte din expoziția de grup Six Artists de la Institutul de Arte Contemporane din Londra, iar în 1966 a avut prima sa expoziție personală la Hamilton Galleries din Londra.

Poate că este cel mai bine amintit pentru seria de lămpi Mantis din 1951. Schottlander l-a admirat pe Alexander Calder, iar același simț al mișcării sculpturale este vizibil în Mantis. Schottlander și-a dezvoltat propriul sistem de contragreutăți care, combinat cu un sistem de stâlpi din metale puternice și flexibile, face ca lămpile Mantis să pară că sfidează gravitația.

În prezent, Mantis vine în mai multe varietăți și este extrem de populară în întreaga lume.

De asemenea, puteți vedea mai multe despre Bernard Schottlander pe site-ul web aici.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!