Lampe Gras Lampi

La Lampe Gras - un simbol al secolului.

În 1922, Bernard-Albin Gras a proiectat o serie de lămpi care erau destinate utilizării în birouri și în industrie. Lampa GRAS, așa cum a fost numită mai târziu, a fost complet unică prin designul său simplu și robust, dar ergonomic. Forma de bază este asamblată fără șuruburi, nici îmbinări sudate. Astăzi, lampa La Lampe GRAS a devenit un obiect de colecție căutat în întreaga lume, în special în Franța, Statele Unite și Japonia. Designul talentat și vizionar al lui Bernard-Albin Gras s-a dovedit a fi atemporal.

Citește mai multe despre Lampe Gras în partea de jos a acestei pagini.
Afișați 36 din 305 produse
Bernard-Albin Gras a fost unul dintre cei mai inovatori designeri ai secolului și a lăsat o amprentă importantă de care ne putem bucura și astăzi. Aspectele funcționale și estetice reprezintă fundamentele clare pentru lămpile sale și, în special, designul detaliilor individuale, cum ar fi brațele, corpurile, fitingurile, articulațiile și picioarele, au fost uimitor de unice, bine gândite și cu mult înaintea timpului lor. Le Corbusier a fost, încă de la început, foarte inspirat de designul modern și de ușurința de utilizare a lămpilor și a devenit unul dintre cei mai entuziaști adepți ai lui Bernard-Albin Gras. Lămpile puteau fi găsite la biroul lui Le Corbusier, dar au fost folosite și în numeroase proiecte ale acestuia din întreaga lume.

Mulți alții, cum ar fi Robert Mallet-Steven, Jacques Emile Ruhlmann și Eileen Gray, au sărit la rampă. Artiști celebri, precum Sonia Delaunay și Georges Braque, au folosit lămpile La Lampe GRAS în atelierul lor. Este probabil că aceasta este prima dată când o lampă a ajuns să fie atât de populară atât în mediul profesional, cât și în casele private.

DCW - La Lampe Gras - Bernard Schottlander

Propriile cuvinte și gânduri ale lui Philippe Cazer și Frédéric Winkler din spatele DCW...

"DCW a fost creat din pasiunea noastră pentru obiecte... Obiecte care ne însoțesc și ne urmăresc în viața de zi cu zi. Obiecte care sunt fiabile, oneste și gândite, alături de atingerea esențială a unui design perfect.
Obiecte care sunt perfecte în felul și tipul lor, dar care emană și o frumusețe și o generozitate arhitecturală. Trebuie să existe o dorință și un impuls de a trata obiectul cu respect, iar scopul este de a crea o legătură în timp. O legătură cu acesta... Un mod de a trăi și un mod de a vedea. "

Printre produsele DCW se numără seria Mantis de la Bernard Schottlander și incitantul La Lampe GRAS.

De asemenea, puteți vedea mai multe despre Lampe Gras pe site-ul web aici.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!