BINE DE ȘTIUT Sfaturi bune despre becuri

Găsirea stilului tău

Există o selecție imensă și uneori confuză de becuri. Pe care să îl alegeți? Ce fel de lumină dau? Care este cel mai bun loc pentru a le folosi? Iată un mic ghid care să vă ajute să vă orientați și să faceți alegerea corectă.

La ce să fii atent:

Soclu: Verificați atât tipul, cât și dimensiunea soclului pentru a vă asigura că becul se va potrivi lămpii dumneavoastră.

Dimming: Verificați dacă becul este reglabil. Acest lucru va fi întotdeauna menționat în mod clar pe ambalaj. Becurile standard sunt întotdeauna reglabile.

Culoare deschisă: Lumina caldă - 2.700-3.300 Kelvin - este similară cu cea a unui bec tradițional cu incandescență. 3.300-4.000 Kelvin este o lumină neutră, în timp ce tot ce depășește 4.000 Kelvin este o lumină mai rece. Lumina mai rece și lumina prea albă poate crea un mediu interior inconfortabil și tinde să funcționeze mai puțin bine în casă.
2.500-2.700 Kelvin este excelentă pentru relaxare. 4.000-4.500 este cea mai bună pentru situațiile de lucru. 6.000 Kelvin și mai mult poate ajuta în cazul tulburării afective sezoniere (SAD)/depresiei de iarnă sau dacă aveți nevoie de un impuls de energie.

Reproducerea culorilor: Lumina prea galbenă poate oferi o reproducere nefirească a culorilor. Sursele de lumină sunt evaluate pe o scară RA/CRI de 0-100, unde 100 reprezintă lumina naturală. Pentru situațiile în care aveți nevoie de o bună reproducere a culorilor, căutați o valoare RA sau CRI de cel puțin 90. Becurile cu halogen sunt de obicei clasificate la 99 - sunt cele mai bune pentru reproducerea culorilor, dar consumă ceva mai multă energie. Becurile cu LED variază de obicei între 80 și 95 - nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru reproducerea culorilor, dar sunt bune pentru casă, atâta timp cât alegeți un indice peste 80.

Clasificare energetică: Alegeți un bec cu rating A sau mai mare, sau un bec cu LED.
Tipuri de prize:

Tipuri de prize:

Cele mai frecvente tipuri de prize sunt:

E27 - soclu standard cu șurub Edison
E14 - soclu mic cu șurub Edison
G9 - soclu cu două pini pentru halogen
GU10 - soclu cu două pini cu halogen, cu spot de răsucire

Halogen

Becuri bune, utile în multe situații. Uitați-vă la numărul de wați și la dimensiunea soclului.

Utilizări
Situații în care aveți nevoie de o lumină bună cu o bună reproducere a culorilor. Excelent pentru iluminarea oglinzilor și lămpile de lectură, unde aveți nevoie de lumină caldă și concentrată.

Avantaje
Reproducere bună a culorilor - un rating RA/CRI de 99. Cel mai apropiat de lumina naturală. Cald - o temperatură de culoare de aproximativ 3000 Kelvin. Poate fi utilizat cu un bec "de acoperire" pentru a înlocui becurile tradiționale cu incandescență.

Dezavantaje
Consumă mai multă energie decât LED-ul. Durată de viață scurtă. Emite multă căldură.

Vedeți aici becurile noastre cu halogen..

LED

Becuri cu consum redus de energie. Sunt exprimate în lumeni - o măsură a intensității luminii emise - în loc de wați.

15W = 140 lumen
25W = 250 lumen
40W = 470 lumen
60W – 800 lumen
75W = 1050 lumen
100W = 1520 lumen

Utilizări
Perfectă în cazul în care lămpile trebuie lăsate aprinse pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, este o soluție excelentă pentru iluminatul exterior.

Avantaje
Utilizați foarte puțină energie. Durată de viață lungă.

Dezavantaje
Nu la fel de bune pentru reproducerea culorilor - un rating RA/CRI între 80 și 95. Becurile LED mai ieftine tind să dea o lumină destul de rece - alegeți un bec cu o temperatură de culoare de aproximativ 3.000 Kelvin, adesea etichetat "alb cald".

Vedeți becurile noastre cu LED aici..

Iluminarea viitorului

Philips, în colaborare cu Apple, a dezvoltat Philips Hue - o gamă de becuri și lămpi pe care le puteți controla pentru a crea exact tipul de iluminat pe care îl doriți. Trebuie doar să descărcați aplicația și veți putea regla intensitatea și culoarea luminii (din 16 milioane de culori posibile). Puteți programa Philips Hue să se aprindă sau să se stingă la anumite ore. Poate să se aprinde dimineața și să se stingă seara. Este o soluție excelentă pentru securitatea locuinței, deoarece poți configura luminile să se aprindă și să se stingă în cursul zilei în întreaga casă. Posibilitățile sunt infinite.

Philips Hue luminează cu adevărat viitorul.

Vedeți produsele noastre Philips Hue aici. (Vă rugăm să rețineți că becurile Philips Hue sunt disponibile cu socluri E27 și GU10 și sunt echivalente cu becuri de 60 W).