Lampă arhitect

La Lampemesteren, veți găsi o gamă largă de lămpi flexibile și practice. Lampa de arhitect este una dintre cele mai populare opțiuni în iluminatul practic și, prin urmare, există nenumărate versiuni. Fiecare lampă oferă flexibilitate sub forma unui braț flexibil, asociat cu o lumină de lucru concentrată și, adesea, cu un design care face trimitere la stilul retro. Indiferent dacă locuința dvs. este caracterizată de un decor clasic sau modern, lampa arhitect se va potrivi cu siguranță.

Una dintre cele mai populare lămpi arhitect este colecția Artemides Tolomeo, care cuprinde de la lămpi de masă de diferite dimensiuni până la lămpi de podea și de perete. Colecția a câștigat diverse premii de când a fost lansată prima lampă de masă Tolomeo, în 1987, iar lampa este atât renumită, cât și populară.

Brandul britanic Anglepoise oferă lampa arhitectului în versiuni de perete, de masă, de podea și de tavan, toate cu o notă modernă și un aspect industrial. Rețineți relansarea din 2014 a modelului Anglepoise Type 75 în combinații de culori atrăgătoare, născută dintr-o colaborare cu designerul de modă britanic Paul Smith. Contrastul perfect pentru pereții în timp ce din decorul scandinav sau ca birou sau lampă de veghe pentru copii.
Afișați 36 din 164 produse
Prima lampă de arhitect a văzut lumina zilei în anii 1920, când a fost inventată de Bernard Albin-Gras. Lampa sa de lucru, cu brațul său reglabil și articulația sferică, a fost o invenție revoluționară. A fost amplasată în birouri, săli de lucru, laboratoare și alte locuri care aveau nevoie de o lumină de lucru uimitoare. În scurt timp, lampa a devenit populară printre arhitecți, de unde și numele de lampa de arhitect. Bernard a vândut mai târziu drepturile asupra lămpii sale, care a intrat în produs sub numele de lampa Gras. Unele dintre lămpile Gras au fost relansate de trei francezi în 2008, când a fost fondată Lampe Gras.

Articulația sferică flexibilă a fost schimbată cu combinația de arcuri pe care o cunoaștem și o iubim cu toții în 1932. Omul din spatele acestei schimbări a fost inginerul britanic George Carwadine. În 1934, lampa a intrat în producție sub numele de "Anglepoise 1203", urmată de mai elegantul "Anglepoise 1227". Aceasta din urmă a fost relansată în 2003 și este produsă și vândută în prezent sub numele de "Original 1227".

În zilele noastre, lampa arhitectului poate fi văzută în tot felul de locuri de muncă, dar și-a făcut loc și în casele private. Brațul flexibil a ajuns să fie folosit ca lampă de lectură, lampă de noapte și o soluție practică deasupra spațiilor de lucru din bucătărie și a birourilor din camerele copiilor.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!