Louis Weisdorf

Născut: 29 martie 1932, la Copenhaga - 2021
Opere celebre: Konkylie (1964), Facet (1966), Turbo (1967), și Multi-Lite pentru GUBI (1974)
Educație: arhitect și designer industrial (Academia Regală Daneză de Arte Frumoase, Școala de Arhitectură din 1949-1954)

La începutul vieții sale, designerul și arhitectul danez Louis Weisdorf a descoperit că avea un puternic simț al formei. Împreună cu înțelegerea sa creativă și tehnică a designului, el a creat diverse modele de lămpi artistice. Marca distinctivă a lucrărilor sale este că fiecare lampă simplă este construită în jurul unor elemente identice care se unesc pentru a forma o lampă suspendată care protejează ochiul de lumina directă.

Acest proces este clar de văzut în modelele Konkylie din 1967, Facet din 1966 și Turbo din 1967. Unele dintre lucrările sale, cum ar fi Ekko, Facet, Delfinen și Tulipanen, au fost fabricate anterior de companiile daneze de producție Lyfa și Le Klint.

A creat lampa suspendată Multi-Lite - unul dintre cele mai populare modele ale sale - în 1972. Din toamna anului 2016, producătorul danez de iluminat GUBI colaborează cu Louis Weisdorf pentru a fabrica această lampă suspendată.

La începutul carierei sale, a lucrat cu arhitecți danezi renumiți, precum Poul Henningsen și Verner Panton. Timp de mai bine de 10 ani, a lucrat pentru studioul de design Tivoli sub atenta supraveghere a fiului lui Poul Henningsen, Søren Henningsen. În timpul acestui mandat, atingerea sa artistică a influențat proiecte precum Restaurant Perlen și spațiul verde de lângă scena în aer liber.

Louis Weisdorf a devenit arhitect independent în 1967 și a avut propriul său studio de design pe Gammel Strand din Copenhaga. A împărțit acest studio cu fratele mai mic al lui Verner Panton, Ole Panton. În această perioadă, a proiectat biroul de bilete al portului și al Canal Tours de până acum. În prezent, studioul său se află în Fuglebjerg, lângă Vinstrup.
Afișați 34 din 34 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!