Patricia Urquiola

Născut: 1961
Cele mai cunoscute lucrări: Scaunul Rift, canapeaua Rift, scaunul Frilly, canapeaua Bend, Lămpile Caboche, Lămpile Gregg, lămpile Chasen de la Foscarini.
Formație: Arhitect

Antecedente
Patricia Urquiola s-a născut în Oviedo, Spania. Unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale includ lămpile sale pentru Foscarini. A studiat la Faculdad de Arquitectura de Madrid și mai târziu la Universitatea Politehnică din Milano, unde a absolvit în 1989.

În 1991 a început să lucreze pentru compania italiană de mobilă De Padova din Milano, unde a proiectat primul ei mobilier. Între 1993 și 1996 a condus un mic studio împreună cu doi prieteni, unde au proiectat arhitectură, interioare, showroom-uri și restaurante.

În 2001 și-a deschis propriul studio în Milano, care s-a axat pe design de produs, vitrine și arhitectură.
A primit numeroase premii de-a lungul anilor și a lucrat pentru multe companii diferite, printre care De Padova, Moroso, Agape, B & B, Alessi, Driade, Foscarini, Kartell, Flos, Molteni, Artelano și multe altele.
Afișați 36 din 54 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!