Hans J. Wegner

Născută: 1914 - Decedată: 2007
Cele mai cunoscute lucrări: "The Pendant lamp" lampă suspendată cu ridicare prin cablu, seria de lămpi Opala, scaunul Wishbone, scaunul chinezesc, "The Chair"
Formație: Designer

Principiu
Hans J. Wegner s-a născut în 1914 în Tønder, Danemarca. La vârsta de 22 de ani, în 1936, a fost acceptat ca student la Kunsthåndværkerskolen - Școala de Arte și Meserii, care acum face parte din Școala daneză de design - loc în care a revenit mai târziu ca instructor. În 1943, Wegner și-a deschis propriul studio de design și a creat scaunul chinezesc, care - împreună cu scaunul rotund din 1949 - a stat la baza unei mari părți din lucrările sale ulterioare. Scaunul rotund a devenit ulterior cunoscut sub numele de Scaunul după ce a fost folosit de John F. Kennedy și Richard Nixon într-o dezbatere prezidențială televizată. În timp ce Scaunul este, fără îndoială, una dintre cele mai mari icoane din vasta producție a lui Wegner, mulți consideră că scaunul Wishbone din 1950 a fost, de fapt, cel mai mare succes comercial al său.

Hans J. Wegner a fost, de asemenea, un designer de lămpi talentat. Faimoasa sa lampă cu ridicare prin cablu din 1962, The Pendant, a fost produsă de atunci. Atât lampa suspendată cu ridicare prin cablu, cât și seria sa futuristă Opala - proiectată inițial în anii '70 pentru Hotel Scandinavia din Copenhaga - sunt produse acum ca parte a liniei de produse Pandul. Hans J. Wegner a câștigat numeroase premii internaționale de-a lungul carierei sale, iar în 1997 a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de către Royal College of Art din Londra.
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!