Benny Frandsen

Născut: 1941
Cea mai cunoscută lucrare: Familia Ball
Formație: Inginer electrician

Trecutul
Benny Frandsen s-a născut în Skanderborg și a urmat o diplomă în inginerie electrică, în principal pentru că mama sa a considerat că ar trebui să facă o diplomă. Visul său era să proiecteze și să producă soluții de iluminat. A început la scară mică, proiectând lămpi pentru un club local, după care a încercat - și nu a reușit - să îl convingă pe șeful său de atunci să îi dea permisiunea de a începe să producă lămpi.

În 1968, Benny Frandsen a început să fabrice independent lămpi pătrate și geometrice, dar vânzările lămpilor nu au decolat niciodată cu adevărat. Benny Frandsen și-a dat seama că ceea ce își doreau cu adevărat danezii erau lămpile rotunde și, din acest motiv, a proiectat prima sa lampă rotundă, denumită pe bună dreptate "Ball".

Această lampă s-a dovedit a fi punctul de plecare pentru cariera lui Benny Frandsen! Toată lumea își dorea o lampă Ball, deoarece designul său elegant și magnetic era foarte potrivit pentru a fi folosit în toată casa, indiferent de stilul de decor. Ball a continuat să devină un succes uriaș și, în scurt timp, lampa era disponibilă în diverse versiuni, altele decât doar lampa montată originală.

În 1972, Benny Frandsen a mutat producția lămpilor sale din casa sa într-o fabrică din Skanderborg, pentru a răspunde mai bine cererii uriașe pentru Ball. Compania a luat avânt imediat și a fost achiziționată de Frits Group în 1993, după care și-a unit forțele cu Lyskilde. Benny Frandsen a continuat să conducă compania în calitate de director executiv. În 1996, a ales să răscumpere compania și să îi schimbe numele în Frandsen Lighting A/S.

În 2005, Frandsen a achiziționat Verpan, un producător de iluminat mai mic care deținea drepturile de producție a celebrelor lămpi Globe ale lui Verner Panton. Aceștia au pus Globe în producție, iar în curând achiziția Verpan s-a transformat într-un mare succes pentru Frandsen. În prezent, Frandsen și Verpan au licență pentru a produce aproximativ 80 de modele de lămpi ale lui Verner Panton.

În 2011, Frandsen și Verpan au obținut licența pentru a produce o serie de modele de mobilier și covoare ale lui Panton, care sunt în producție în prezent.

2018 marchează cea de-a 50-a aniversare a lămpii Ball și, din acest motiv, au fost fabricate noi modele. Benny Frandsen a dovedit cu prisosință că un design bun și un bun simț al afacerilor nu se demodează niciodată.
Lobby Lampadar Black - Frandsen
RRP RON 2.945,00
În stoc acum
Afișați 36 din 84 produse
Partajează-ți imaginile cu @lampemesteren
Inspiră și lasă-te inspirat, de la o casă unică la alta. Etichetează-ți pozele cu #daLampemesteren și poate îți vei vedea casa aici!