POVEȘTI FLOS: To-Tie - Totul stă în nume

29 septembrie 2023
POVEȘTI FLOS: To-Tie - Totul stă în nume
Noua lampă de masă unică a designerului milanez Guglielmo Poletti...

To-Tie este cea mai nouă lampă de la Flos și reprezintă prima comandă de design de iluminat din partea noului și incitantului creator Guglielmo Poletti, cunoscut pentru înclinația sa pentru designul "autoexplicativ". Iar To-Tie se ridică pe deplin la înălțimea acestei descrieri: o lampă de masă distinctivă în care esența este redusă la strictul necesar, asamblată doar prin tensiune mecanică și denumită cu un titlu care completează perfect această operă de artă.

Rezultatul este un design atrăgător, dar simplu, care se desfășoară în jurul unei mișcări de interblocare fără a folosi șuruburi, lipici sau sudură. Structura ingenioasă nu numai că face ca lampa să fie extrem de sustenabilă, dar permite, de asemenea, ca diferitele elemente să îndeplinească mai multe funcții. Sursa de lumină este integrată într-o tijă de aluminiu care servește, de asemenea, drept mâner, în timp ce cablul de alimentare electrică nu numai că alimentează lampa, dar este, de asemenea, elementul crucial care leagă totul împreună.

Colecția To-Tie include trei lămpi diferite, fiecare având dimensiunea și proporțiile potrivite pentru medii specifice. Cel mai mic model este potrivit ca lampă de noptieră, cea mai înaltă versiune poate fi așezată pe o consolă, iar cea mai mare va arăta minunat pe o masă joasă din camera de zi. Oriunde ar fi amplasate, lămpile To-Tie vor ieși în evidență datorită compoziției lor unice și distinctive.

Guglielmo Poletti a ajuns la această piatră de hotar în cariera sa printr-o călătorie neobișnuită și neliniară, care reflectă în multe feluri munca sa artistică. O conferință întâmplătoare la care a participat a aprins o scânteie de interes care l-a condus treptat în lumea designului, unde a lucrat ca stagiar și a participat la ateliere cu două personalități foarte diferite din domeniul designului înainte de a-și începe studiile la Design Academy Eindhoven.

În prezent, Poletti își desfășoară activitatea în propriul său atelier din Milano, pe care l-a proiectat și renovat personal. Procesul creativ al lui Poletti pornește de la arta creației și de la investigații aprofundate asupra tensiunilor structurale și a materialelor, pe care le folosește pentru a-și evoca viziunile intuitive. Libertatea creativă și expertiza unică pe care Flos le oferă designerilor au permis transpunerea abordării sale experimentale într-un produs de iluminat industrial. Această primă lampă pentru Flos emană spiritul și geniul fraților Castiglioni și poate fi considerată pe bună dreptate o adevărată lampă Flos.

Vezi toate lămpile To-Tie aici!

Text original de FLOS în FLOS STORIES