Louis Poulsen Ediție limitată: PH 2/2 Luna by Poul Henningsen

1 septembrie 2023
Louis Poulsen Ediție limitată: PH 2/2 Luna by Poul Henningsen
PH 2/2 Luna este lampa ediției limitate din acest an de la Louis Poulsen.

Proiectată inițial de Poul Henningsen însuși în 1939, modelul PH 2/2 este acum reeditat ca obiect de colecție exclusiv pentru iubitorii de design. În spatele reeditării se află Louis Poulsen, care în fiecare an condimentează viața pasionaților de design cu lămpi prestigioase în ediții limitate.

Lampa în ediție limitată din acest an a fost cunoscută inițial sub numele de lampă de noptieră, deoarece tocmai la noptiere s-a gândit Poul Henningsen când a proiectat PH 2/2. Lampa originală seamănă izbitor de mult cu versiunea nou lansată, cu rama sa curbată distinctivă și cu detaliile uimitoare de design. Cadrul, baza și soclul sunt realizate din alamă frumos periat, iar liniile fine culminează în construcția elegantă a abajurului din sticlă opalină suflată cu gura.

În stilul adevărat al lui Poul Henningsen, abajururile se bazează pe sistemul de trei abajururi al designerului, care datează din 1926. Ideea era de a crea abajururi care să reducă la minimum strălucirea provocată de becurile slabe de la acea vreme.

Citiți despre edițiile limitate anterioare de la Louis Poulsen aici


Lama de noptieră Poul Henningsen

Lampa originală Poul Henningsen Nightstand Lamp, lansată în 1939, era mai scurtă decât noua reeditare limitată creată de Louis Poulsen. Inițial, PH 2/2 măsura doar 230 mm în înălțime - în timp ce noua lampă de noptieră măsoară enorm de mult, 320 mm. Acest lucru face ca lampa să fie mai versatilă și înseamnă că acum poate fi folosită și la un birou, de exemplu.

Dar adăugirile practice nu se opresc aici. În plus față de înălțimea crescută, Louis Poulsen a făcut ca și capul lămpii să fie pivotant. Acest lucru înseamnă că puteți îndrepta lumina exact în direcția în care aveți nevoie de lumină.

Vezi PH 2/2 Luna Limited Edition aici!