Clasicul premiat în culori noi și frumoase: acum lampa de masă Taccia de la Flos este disponibilă și în alb.

18 octombrie 2023
Clasicul premiat în culori noi și frumoase: acum lampa de masă Taccia de la Flos este disponibilă și în alb.
Deși clasicul de design aclamat Taccia de la compania italiană de design Flos are mai mult de 60 de ani, frumoasa lampă se remarcă ca o piesă atemporală de artă a designului, care încă mai reprezintă și astăzi un vârf al designului inovator al lămpilor. Acest lucru nu se datorează doar designului creativ și iluminării frumoase a lămpii, ci și faptului că conceptul lămpii a continuat să evolueze de-a lungul anilor, permițându-i să trăiască în noua eră a tehnologiei. Cea mai recentă adăugare la familia Taccia este o gamă de lămpi de masă frumoase cu iluminare LED inteligentă, care rămâne fidelă filozofiei originale de iluminat care stă la baza designului iconic.

Povestea datează din 1958, când cel mai important designer al vremii Achille Castiglioni și fratele său Pier Giacomo Castiglioni și-au unit forțele pentru a concepe o lampă cu iluminare indirectă. Frații au început apoi să lucreze la prototipul pentru Taccia, dar, după mai multe teste, au fost nevoiți să renunțe la versiunea din plastic, deoarece căldura de la sursa de lumină pur și simplu deforma abajurul din plastic. În martie 1962, dezvoltarea lămpii a fost finalizată, iar prototipul final a fost realizat cu un reflector din aluminiu și un abajur din sticlă care putea rezista căldurii de la sursa de lumină. În 2010, Flos explorează posibilitatea de a realiza o versiune cu LED-uri, iar aceasta este prima dată când lampa iconică este dezvoltată în continuare. În 2016, este testată utilizarea PMMA pentru abajur. Datorită noilor LED-uri COB, care au o emisie minimă de căldură, acum este posibil să se producă Taccia cu un abajur din plastic, care a fost ideea inițială a designerilor în 1958.

Lampa de masă cu LED este acum disponibilă în două versiuni noi, cu un finisaj de vopsea albă pe baza lămpii, una în dimensiunea sa originală, iar cealaltă în versiunea Small, care, la 48 cm, se potrivește perfect pe o masă consolă sau pe un raft de perete. Vezi ambele, împreună cu restul gamei Taccia aici.