Clasicul din 1956 al lui Vilhelm Lauritzen renaște: Vedeți aici lumina suspendată VL 56!

20 septembrie 2023
Clasicul din 1956 al lui Vilhelm Lauritzen renaște: Vedeți aici lumina suspendată VL 56!
Pandantivul iconic al legendarului arhitect modernist este acum disponibil.

Proiectată inițial de arhitectul danez Vilhelm Lauritzen în 1956, lumina suspendată VL 56 este acum relansată datorită lui Louis Poulsen.

Pentru relansare au fost făcute ușoare modificări, dar lampa este în esență aceeași cu cea creată de Lauritzen. Lampa vine în două variante și este disponibilă atât în crom, cât și în alamă. În jurul deschiderii din partea de jos a pandantivului, există un model de găuri radiante care asigură o tranziție mai ușoară între lumină și întuneric și un model de lumină moale și frumos pe abajur și în jurul lămpii.

VL 56 a fost proiectat inițial pentru Folkets Hus din Vesterbro, Copenhaga, care era un loc de întâlnire pentru mișcarea muncitorească. Folkets Hus a fost inaugurată în 1956 și închisă în anii 1990, după care clădirea a fost transformată în localul de muzică Vega, pe care iubitorii de muzică care au vizitat Copenhaga îl vor recunoaște fără îndoială. Clădirea a fost o operă de artă completă, Lauritzen proiectând totul - mânere de ușă, scări, prize, mobilier și lămpi. Dacă vizitați astăzi localul Vega, veți vedea încă pandantivele VL 56 atârnând deasupra barului de lângă sala de concerte.

Vilhelm Lauritzen a fost una dintre cele mai importante figuri în răspândirea modernismului în Danemarca. Arhitectul, responsabil pentru o serie de clădiri emblematice din Copenhaga și chiar pentru Ambasada Danemarcei din Washington D.C., a primit Medalia Eckersberg în 1941, Medalia C.F. Hansen în 1954 și Premiul Academiei. Hansen în 1954 și medalia de onoare a Asociației daneze de arhitectură. A fost reprezentantul danez al CIAM - o asociație de arhitectură pentru arhitecți moderniști care includea nume precum Walter Gropius, Hendrik Petrus Berlage și Le Corbusier - și este responsabil pentru unele dintre cele mai deosebite clădiri ale timpului său, printre care Daells Varehus, Radiohuset din Frederiksberg și vechile clădiri ale terminalului de la Aeroportul din Copenhaga.

Cu o lampă VL 56, nu cumpărați doar o piesă de iluminat - cumpărați o bucată de istorie a designului danez.

Cumpărați VL 56 atât în alamă cât și în sticlă înaltă cromată aici!

Nota: lampa din alamă este netratată și, prin urmare, se va patina grațios în timp .