FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13 noiembrie 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin caracterizează Bilboquet ca fiind o lampă pentru millennials și Gen Z: o soluție de iluminat flexibilă care se adaptează la abordarea multifațetată a casei care definește generațiile de azi și de mâine.

"Bilboquet este o lampă de masă reglabilă care pare simplă, dar este plină de personalitate, direcționând lumina în mod jucăuș și precis în toate direcțiile. Inspirată de articulațiile magnetice cu bilă, Bilboquet oferă mobilitate pentru o gamă largă de funcții diferite. Fie că este folosită ca lumină de lucru pe un birou, pentru a oferi o strălucire blândă pe un perete sau pentru a ilumina o carte bună, aceasta strălucește acolo unde este nevoie", spune Philippe Malouin.

Armonie în forme, materiale și culori

.

Filozofia de design a lui Malouin se învârte în jurul stabilirii unei conexiuni emoționale, punând accentul pe claritatea formală și cultivând o identitate vizuală distinctă. El este un designer care se străduiește în mod constant să obțină simplitate în producție, asamblare și estetică, acordând în același timp prioritate durabilității ca element fundamental al designului.

Sage, Tomate și in

.

Aspectul ludic al lui Bilboquet a influențat foarte mult alegerea paletei de trei culori în care este realizată lampa. Salvia, roșia și inul definesc nu numai corpul lămpii, ci și cablul și fișa, rezultând o estetică monocromatică coerentă.

Bilboquet este atent proiectată pentru a fi adaptabilă la o gamă largă de cerințe. În plus față de cilindrul reglabil, cablul poate rămâne vizibil sau poate fi ascuns într-o carcasă dedicată sub bază. Cablul de doi metri facilitează deplasarea luminii în casă. În plus, becul poate fi înlocuit și actualizat în timp, asigurând o durată de viață extinsă pentru lampă. Bilboquet este proiectată pentru longevitate, iar componentele sale principale pot fi dezasamblate complet, ceea ce facilitează repararea, înlocuirea sau eliminarea pieselor individuale într-un mod responsabil față de mediu. Atât capul, cât și corpul sunt fabricate dintr-un policarbonat sustenabil, un produs secundar al producției de hârtie, în locul materialelor pe bază de petrol.

Vezi lămpile aici!