Clasic de renume mondial din 1977 într-un nou finisaj elegant de nichel

3 iunie 2024
Clasic de renume mondial din 1977 într-un nou finisaj elegant de nichel
De când arhitectul și designerul de interior italian Vico Magistretti a proiectat lampa de masă Atollo, în 1977, acest model special a fost arhetipul lămpii de masă clasice de designer. Încă din 1979, lampa a câștigat premiul de design Compasso d'Oro și, de atunci, a fost expusă, printre altele, la Muzeul de Artă Modernă din New York, la Muzeul Kunstgewerbe din Zurich și la Muzeul Für Kunst und Gewerbe din Hamburg.

Atollo este o prezentare frumoasă de forme simple, geometrice, care se îmbină minunat unele cu altele. Baza cilindrică asigură stabilitate, în timp ce vârful în formă de con creează un punct de echilibru perfect pentru abajurul emisferic. Prin expresia distinctivă minimalistă și orientată spre formă a lămpii de masă Atollo, Magistretti a devansat timpul cu această creație frumoasă, a cărei suprafață monocromă, metalică, îi subliniază simplitatea elegantă. Până în prezent, lampa a fost disponibilă în alb, negru, auriu și bronz. Acum, însă, este disponibilă și într-un finisaj de nichel strălucitor, cu un aspect ultramodern care completează minunat designul minimalist.

Lampa este echipată cu două prize standard situate sub abajur. Deoarece abajurul este din metal, lumina nu scapă, ci este direcționată spre priza de lumină din partea inferioară, creând o lumină descendentă eficientă care se concentrează și pe baza frumos conturată. Forma semisferică a abajurului împiedică lumina să strălucească în lateral, asigurând o lumină directă, dar de o calitate plăcută.

Lampa de masă Atollo este disponibilă în trei versiuni: 238 Small, 239 Medium și 233 Large. Modelul 238 are un întrerupător obișnuit cu buton, în timp ce întrerupătorul de pe modelul 239 și 233 are o funcție de reglare a intensității luminoase încorporată care vă permite să reglați luminozitatea pentru a oferi lumina potrivită pentru orice ocazie, orice moment și orice scop. Cu o înălțime și un diametru de 70x50 cm, versiunea mare funcționează bine și ca lampă de podea.

Vezi întreaga gamă Atollo aici