Noi completări ale colecțiilor de iluminat Tolomeo și Ilio de la Artemide în ediții speciale exclusive

29 ianuarie 2024
Noi completări ale colecțiilor de iluminat Tolomeo și Ilio de la Artemide în ediții speciale exclusive
2023 a fost anul în care mai multe modele speciale și frumoase de la brandul designerului italian Artemide au văzut lumina zilei. Printre acestea se numără atât o ediție de Crăciun a iconicei serii de lămpi arhitecturale Tolomeo, care a fost produsă încă de la proiectarea lămpii, în 1987, cât și o ediție exclusivă în ediție limitată a seriei de lămpi de podea Ilio cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a seriei. Ambele ediții păstrează același design riguros care caracterizează restul seriei și au aceeași calitate excelentă în funcție de funcțiile lor.

Ediția specială Tolomeo are un frumos finisaj de cupru pe suprafață și este prezentată într-un format mai mic, care reprezintă aproximativ jumătate din dimensiunea lămpii de masă originale. Astfel, este o lampă frumoasă de design care se potrivește și la birouri mai mici și suprafețe cu spațiu limitat. Lampa face parte din seria de lămpi arhitecturale premiate Tolomeo, proiectate de Giancarlo Fassina și Michele de Lucchi pentru Artemide. De la lansarea sa în 1987, Tolomeo a câștigat numeroase premii, inclusiv Compasso d'Oro Award în 1989 și Observeur du Design Paris în 2001, și a împodobit nenumărate birouri din întreaga lume. Puteți citi mai multe despre frumoasa serie și despre istoria sa aici.

Proiectată chiar de către fondatorul Artemide, Ernesto Gismondi, seria Ilio este cunoscută pentru designul său extrem de detaliat, geometria curată și expresia minimalistă. Toate aceste trăsături care caracterizează seria Ilio și care îi conferă o valoare de recunoaștere ridicată au fost păstrate în ediția aniversară, dar cu un finisaj de suprafață fascinant. Acoperirea a fost aplicată cu ajutorul unei tehnici speciale PVD care a făcut posibilă crearea unei tranziții gradate la infinit, de la auriu în partea inferioară la gri argintiu în partea superioară. Ediția aniversară a modelului Ilio a fost produsă în doar 2000 de exemplare. Fiecare exemplar este marcat cu un număr de serie și cu semnătura lui Ernesto Gismondi. Puteți găsi ediția aniversară împreună cu restul drept aici.