Iluminat funcțional încapsulat în artă vizuală: vezi seria IXA de la Artemide

7 martie 2024
Iluminat funcțional încapsulat în artă vizuală: vezi seria IXA de la Artemide
Designul elegant întâlnește funcționalitatea flexibilă în noua serie de corpuri de iluminat IXA, concepută de studioul internațional de design Foster + Partners pentru firma italiană Artemide. Lămpile se caracterizează prin conceptul lor unic de design, care are ca punct central al fiecărei decizii luate cu privire la limbajul vizual de design și la dispunerea funcțională a lămpii, balanța, echilibrul și armonia. La proiectarea IXA, Foster + Partners s-au inspirat din sculpturile dinamice ale sculptorului american Alexander Calder, care înglobează ideea de echilibru elegant prin precizie și măiestrie rafinată. Fiecare dintre diferitele corpuri de iluminat de masă, de podea și de perete ale seriei are în comun același cap de lampă sferic și același cadru subțire, în timp ce unele dintre acestea sunt echipate cu o contragreutate pentru a crea o interacțiune frumoasă între ușurință și greutate în formele contrastante.

Un principiu cheie în proiectarea noii și frumoasei colecții de corpuri de iluminat IXA este interacțiunea dintre estetica vizuală a corpurilor de iluminat și proprietățile lor funcționale. Datorită combinației ingenioase de greutăți și contragreutăți, fiecare lampă poate fi rotită în mai multe moduri, permițând atât reglarea cadrului, cât și a capului lămpii și schimbarea direcției luminii. Câteva dintre lămpi sunt echipate cu variatoare de intensitate încorporate pe capul lămpii. Acestea vă permit să reglați intensitatea luminii în sus sau în jos fără trepte, oferindu-vă flexibilitate și control asupra iluminatului în sine.

Fiecare dintre diferitele tipuri de lămpi din cadrul seriei IXA este disponibil în trei variante de culoare: alb, negru și galben, toate într-o frumoasă schemă de culori monocrome care accentuează frumos expresia artistică a lămpii.

Puteți găsi întreaga serie frumoasă chiar aici.