Proiecte premiate

AWARD-WINNING DESIGN

iF Design Award, Compasso d'Oro, Red Dot Award și Bobedres Design Awards. Sunt multe premii pe care le puteți câștiga dacă produceți un design bun - aici puteți citi poveștile despre premiile prestigioase și puteți vedea lămpile care au câștigat.

Lămpile premiate de la Lampemesteren

În fiecare an, în întreaga lume se decernează premii de design, iar cele mai bune produse inovatoare sunt onorate cu premii și trofee. Numeroasele premii de design recunoscute îi marchează pe cei care, într-un fel sau altul, stabilesc direcția în care se va îndrepta profesia de designer - iar premiile reprezintă o ștampilă prestigioasă a calității designului, ceea ce înseamnă că designerii se pot numi premianți.
 
Fiind una dintre cele mai mari companii de iluminat, avem o gamă largă de corpuri de iluminat care au primit premii de-a lungul anilor - iar în articolele de mai jos puteți explora numeroasele modele premiate care inspiră și seduc și puteți citi despre diferitele premii și semnificația lor!

IF DESIGN AWARD

Premiul iF Design Award este un premiu de design istoric, râvnit și vechi - de fapt, este cu doi ani înaintea premiului Red Dot Award, când a fost acordat pentru prima dată în 1953, fiind astfel cea mai veche instituție independentă de design din lume. Concurența este acerbă, iar în 2022, 11.000 de modele din 57 de țări diferite au trebuit să lupte din greu pentru a câștiga.

Instituția a fost fondată pentru a sprijini și inspira designul industrial în Germania anilor 1950, care încă se lupta cu consecințele războiului. În Hanovra, aleasă de forțele de ocupație britanice drept centru comercial al Germaniei de Vest, antreprenorul Philip Rosenthal și-a unit forțele cu BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie) și Hannover Messegesellschaft pentru a forma iF e.V - care însemna Die Gute Industrieform - și mai târziu Industrie Forum.

iF a contribuit la transformarea semnificației designului german în ceea ce cunoaștem astăzi: durabil, atent și precis. Astăzi, designeri din întreaga lume pot concura - iar printre producătorii de lămpi, Light-Point, Santa & Cole și Luisa Prandina sunt toți câștigători!

Vezi toți câștigătorii iF Design Award și citește povestea aici!

COMPASSO D'ORO

Atunci când te gândești la țări iconice în materie de design, nu există nicio îndoială că Italia îți vine în minte. Încă din zorii timpului, țara cizmelor a fost un pionier în materie de estetică și design - și indiferent dacă sunteți un pasionat de automobile, modă, arhitectură sau iluminat, Italia are o tradiție profundă și îndelungată în ceea ce privește proiectarea unora dintre cele mai rafinate produse din categoriile lor respective.

Din 1954, cei mai buni designeri au reușit să ridice busola de aur (Compasso d'Oro) pentru proiectarea unor produse iconice și nemuritoare. Alfa Romeo Brera, Fiat 500, mașina de scris Olivetti și scaunul original beanbag sunt doar câteva dintre cele care au câștigat premiul - precum și lămpile de la Artemide, Luceplan și Flos, printre altele.

Vezi toți câștigătorii Premiului Compasso d'Oro și citește povestea aici!

RED DOT AWARD

Premiul Red Dot este, fără îndoială, unul dintre cele mai râvnite premii din lumea designului. Din 1955, cele mai bune premii ale momentului sunt alese anual de un juriu dur - iar astăzi premiul este la fel de atractiv ca acum mai bine de 50 de ani.

Astăzi, atât Red Dot Award: Brands & Communication Design și Red Dot Award: Design Concept, dar este vorba tot de Red Dot Award: Product Design care este cu adevărat râvnit. Aici, inovația, funcționalitatea și longevitatea unui anumit design de produs sunt măsurate de cei 50 de experți care alcătuiesc juriul Red Dot. Designeri din întreaga lume concurează pentru a obține râvnitul sigiliu de calitate care este ștampila Red Dot.

Premiul este acordat, în principiu, oricărui produs care este proiectat într-un mod inovator și bine gândit. Faruri, aspiratoare fără fir, cărucioare și încălzitoare aer-aer - dar, bineînțeles, lămpile sunt cele care ne interesează în mod deosebit aici, la Lampemesteren. Dintre mărcile pe care le vindem, Nordlux, IP44, Light-Point și Blomus au câștigat premii!

Vezi toți câștigătorii Red Dot Award aici

BO BEDRES DESIGN AWARDS

Premiile pentru design sunt prezentate de revistele Bo Bedre, Costume Living și Bolig Magasinet și sunt acordate celor mai buni designeri și talente daneze în materie de design. În fiecare an, are loc o mare festivitate de premiere la care sunt prezenți diverși designeri pentru a-și primi premiile. Premiile de design celebrează produsele din categoriile Designul anului, Revenirea anului, Ideea verde a anului, Mobila anului, Designerul anului, Creativitatea anului, Inovația anului, Firebrand-ul anului, Talentul anului și, bineînțeles, Lămpile anului, care ne preocupă în mod special pe noi, cei de la Lampemesteren!

Printre câștigătorii anteriori se numără Yuh de la Louis Poulsen, Mutatio de la Le Klint și Tip de la Muuto - și, desigur, mulți alții.

Vezi toți câștigătorii Premiilor Bo Bedre Design Awards aici.