Produse noi Louis PoulsenNOI PRODUSE LOUIS POULSEN
ȘTIRI 2023
2023 a fost un an foarte special, cu perioade întunecate și luminoase. Războiul continuă să facă ravagii în Europa, s-au stabilit recorduri de căldură și frig, iar zone mari ale globului au fost devastate de incendii - dar am sărbătorit și noi membri în NATO, extinderi ale zonei Schengen și lămpi Louis Poulsen nou-nouțe
.
Keglen 175 Perete

Keglen 175 Perete

Bjarke Ingels Group - cunoscut sub numele de BIG - a proiectat conul original în 2017, iar în 2023 a extins seria de conuri pentru a include o rafinată lampă de perete. Aplică este disponibilă în aceleași nuanțe ca și luminile originale - și poate fi achiziționată fie cu o temperatură de lumină fixă de la sursa de lumină LED încorporată de 3000 kelvin, fie cu tehnologie dim-to-warm. Lampa de perete conică are același abajur conic ca și varianta de lampă de masă, cu un abajur opalizat care vă asigură că nu veți fi orbit de lumina lămpii.
AJ Garden

AJ Garden

La fel cum am început să scoatem mobilierul de terasă în primăvara anului 2023, Louis Poulsen a surprins toți pasionații de lămpi cu noi adăugiri la portofoliul de lămpi al legendei designului Arne Jacobsen. Lampa clasică AJ este acum disponibilă într-o versiune concepută pentru spațiile exterioare. Forma și silueta este exact așa cum o cunoașteți - dar acum puteți adăuga frumoasa sculptură proiectată de Arne Jacobsen în spațiul dvs. exterior.

AJ Garden este disponibilă în diferite dimensiuni și tipuri

Vezi-le pe toate aici!
AJ - Culori noi

AJ - Culori noi

Pe lângă o actualizare a lămpii de grădină a rafinatei serii AJ, Louis Poulsen impresionează, de asemenea, cu un set de noi abajururi pentru modelele bine-cunoscute. Portocaliu electric, Lămâie moale, Nisip cald, Albastru prăfuit și Gri cald, așa se numesc acestea și chiar trebuie experimentate.

Culorile sunt adăugate la lampa de perete AJ, lampa de podea AJ, lampa de masă AJ și lampa de masă AJ Mini.

Vezi toate lămpile AJ aici!
AJ Oxford

AJ Oxford

Pe lângă toate aceste actualizări, există și o nouă reeditare a unei lămpi vechi de la Arne Jacobsen. În 1962, acesta a proiectat lampa Oxford pentru Colegiul St. Catherine din orașul universitar englezesc - iar dacă o vizitați astăzi, veți vedea încă frumoasele lămpi folosite atât în sălile de clasă, cât și în locuințele studenților.

Reeditarea de către Louis Poulsen nu schimbă designul original, iar tu poți deveni acum fericitul proprietar al unei lămpi Arne Jacobsen trecute cu vederea până acum. Modelul este disponibil în două dimensiuni și cu abajururi negre și de culoare opalină.

Vezi toate lămpile aici
Patera Ø30

Patera Ø30

Pandantivele Patera sunt adevărate clasice în gama Louis Poulsen de la marele designer finlandez Øivind Slaato. Frumoasele pandantive folosesc un design geometric cu celule în formă de diamant care reflectă lumina în jos - iar construcția impresionantă este de tipul celor care devin un punct focal al interiorului.

Cu toate acestea, mulți au ratat ocazia de a deține un Patera într-un factor de formă mai mic - iar rugăciunile lor au fost ascultate de Louis Poulsen, care a lansat o versiune specială în 2023 cu un diametru de doar 30 de centimetri.

Vezi pandantivul Patera Ø30 aici!
VL 56

VL 56

Vilhelm Lauritzen a proiectat inițial VL 56 pentru Folkets Hus din Vesterbro, Copenhaga. Lampa făcea parte din opera de artă generală pe care clădirea a devenit-o pentru Lauritzen, unde acesta a proiectat totul, de la mobilier la mânere de ușă - iar dacă vizitați clădirea de astăzi, cunoscută acum sub numele de localul de muzică Vega, puteți vedea încă frumoasele pandantive care fac parte din clădire încă de la deschiderea acesteia în 1956.

Mulțumită lui Louis Poulsen, puteți deține acum propria dvs. lampă suspendată Vilhelm Lauritzen, care este identică cu cea originală, cu excepția unor ajustări minore. Modelul este disponibil în crom și alamă.

Vezi ambele abajururi aici!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

Mult îndrăgita Panthella portabilă a primit, de asemenea, o actualizare în 2023. Frumosul design, creat de Verner Panton în 1971, este una dintre cele mai importante icoane de design pentru designul danez, iar acum este lansat într-o nouă dimensiune pentru varianta portabilă.

Abajurul măsoară 250 de milimetri în diametru, ceea ce face ca noul Panthella Portable să fie puțin mai mare decât cel cunoscut. Lampa este o lumină de lucru evidentă, dar și o lampă minunată pe pervazul ferestrei sau pe raftul de cărți.

Vezi lampa aici!
ȘTIRI 2022
2022 a fost cu siguranță un an plin de evenimente pentru Danemarca! Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a domniei sale și, mai târziu în cursul anului, a devenit cel mai longeviv monarh în funcție. În timpul verii, Jonas Vingegaard a câștigat impresionant Turul Franței după o performanță fenomenală care a stârnit mândria națională, în timp ce festivalurile daneze au primit din nou bucureșteni fericiți după doi ani de blocaj la Corona. În toamnă, echipa națională de fotbal masculin a Danemarcei a participat la cel mai mare și mai controversat eveniment sportiv al anului, Cupa Mondială FIFA din statul deșertic Qatar - deși fără prea mult succes. Dar și la renumita casă daneză de design Louis Poulsen, au avut o serie de luni pline de evenimente, cu mai multe lansări interesante, cum ar fi seria VL Studio, noile lămpi de masă NJP Mini, cele mai recente lămpi PH și noile lămpi Keglen și multe, multe altele!
.
VL Studio a văzut din nou lumina tiparului!

VL Studio a văzut din nou lumina tiparului!

În 2022, familia VL Studio a fost revitalizată pentru prima dată la Louis Poulsen de când a fost introdusă în anii 1940 de arhitectul Vilhelm Lauritzen. Lămpile au fost proiectate inițial pentru crearea vechiului DR Radiohus din Copenhaga, care a fost una dintre clădirile "gesamtkunstwerk"/funkis ale lui Lauritzen, unde a proiectat toate interioarele și detaliile clădirii, inclusiv o serie de lămpi unice, inclusiv VL Studio. Ulterior, lămpile au fost scoase din producție, dar, pe baza designului original al capului de lampă și a materialelor, VL Studio Table/Floor și VL Studio Wall au fost reintroduse pe piață în 2022. Lămpile VL Studio sunt foarte asemănătoare cu pandantivul Radiohus, deoarece ambele creează o lumină difuză prin abajurul din sticlă opalină, care reușește să stabilească o lumină și o atmosferă plăcută și confortabilă în designul interior. Luminile VL Studio sunt disponibile fie într-o frumoasă ramă neagră mată, care conferă luminilor un aspect modern, grafic și exclusivist, fie într-o frumoasă ramă de alamă, care adaugă căldură și confort designului dvs. interior.

Vezi întreaga gamă VL Studio aici
Familia PH a câștigat și mai mulți membri

Familia PH a câștigat și mai mulți membri

Anul 1926 a marcat începutul sistemului revoluționar cu trei abajururi de către Poul Henningsen, iar de atunci acest sistem a fost punctul de plecare pentru o serie unică de lămpi sub numele PH. Aceste lămpi continuă să se numere printre cele mai căutate și mai exclusiviste în designul de interior din toate generațiile și națiunile, așa că este firesc ca Louis Poulsen să continue să lanseze noi versiuni interesante ale acestui design special.

În 2022, seria PH a fost extinsă încă o dată sub forma unui nou pandantiv PH 3/3, fie într-o compoziție frumoasă și grafică de metal negru și sticlă opal, în Metal complet negru sau în trei nuanțe de rafinată sticlă opal. În plus, a fost lansat și un nou pandantiv PH 5/5 în aceeași combinație modernă și exclusivistă de metal negru mat și sticlă opal sau doar în metal negru mat. Toate noile pandantive PH 5/5 și PH 3/3 reușesc să adauge un plus de eleganță și caracter designului interior datorită metalului negru mat și a superbei sticle opaline cu trei straturi, care oferă o strălucire caldă și o iluminare blândă, fără strălucire.
Lampa de masă NJP a primit o soră mai mică; NJP Mini Table Lamp NJP

Lampa de masă NJP a primit o soră mai mică; NJP Mini Table Lamp NJP

Louis Poulsen și renumitul studio de design japonez Nendo au început să colaboreze pentru prima dată în 2015, odată cu crearea lămpilor de masă NJP, iar în 2022, această colaborare a dat din nou roade. Lămpile de masă NJP Mini Table Lamps au fost introduse ca o versiune la scară redusă a NJP Table, care este o interpretare modernă a unei lămpi arhitecturale clasice și flexibile. Noile lămpi NJP Mini vin, de asemenea, cu deschiderea caracteristică din spatele abajurului, care permite reglarea infinită a capului organic al lămpii, iar cum brațul se poate roti și la 342° în jurul propriului picior, este extrem de ușor să direcționați iluminarea în direcțiile potrivite.

De asemenea, datorită dimensiunilor reduse ale lămpii, o puteți amplasa oriunde, atât în spațiile private, cât și în cele publice, unde servește atât ca sursă de iluminat funcțională, cât și ca element decorativ. Pe lângă culorile clasice de negru, alb și gri aluminiu deschis, cele mai recente apariții în familia NJP sunt disponibile și într-o nouă paletă caldă de maro trandafiriu, roz moale, albastru petrol și taupe, astfel încât acum există șapte culori uimitoare din care puteți alege, fiecare adăugând o notă atemporală designului modern!

Vezi diferitele lămpi de masă NJP Mini aici și restul seriei NJP aici.
Keglen a primit mai multe modele

Keglen a primit mai multe modele

În 2017, arhitecții din spatele BIG Ideas au colaborat cu Louis Poulsen la primele lămpi Keglen - iar în 2022, această colaborare a dus la o dezvoltare ulterioară interesantă a familiei Keglen, atât sub forma unor lămpi de masă, cât și a unor lămpi de podea, a căror simplitate și eleganță pot fi transferate și la toate tipurile de design interior. Comun tuturor lămpilor Keglen este abajurul conic caracteristic cu abajur curbat încorporat, care asigură atât o iluminare frumoasă și fără strălucire, cât și o estetică grafică și simplă a lămpii. Abajurul conic al lămpii este, de asemenea, echipat cu o deschidere discretă în partea superioară, oferind o lumină moale și atmosferică care reușește să creeze o atmosferă confortabilă și primitoare. Conul este disponibil atât în culoarea neagră, cât și în cea albă, cu o suprafață mată, lăcuită umed, care are grijă să reflecte lumina la fel de bine cum se pretează ziua, indiferent dacă lampa este aprinsă sau nu.
Multe alte noutăți de la Louis Poulsen în 2022!

Multe alte noutăți de la Louis Poulsen în 2022!

Pe lângă noile produse menționate mai sus, Louis Poulsen ne-a răsfățat și cu o gamă de lămpi de masă AJ în culori și materiale noi și frumoase. Dacă doriți mai multe informații despre noile culori din serie, puteți citi mai multe aici sau puteți găsi lampa AJ preferată acolo. Seria PH5 a fost, de asemenea, extinsă în diverse nuanțe unice, inclusiv pastel și monocrom Vezi-le aici. În plus, noi lămpi Panthella au fost adăugate în familie, inclusiv Lămpi de masă Panthella Mini și Lămpi de masă Panthella Portable într-o gamă de culori frumoase.
ȘTIRI 2021
Pe măsură ce anul 2021 se apropie de sfârșit, există o mulțime de știri importante la care să ne uităm în urmă. Joe Biden devine cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, filmul danez Druk câștigă un Oscar, iar Angela Merkel îi predă ștafeta lui Olaf Scholz după 16 ani ca cancelar al Germaniei - dar au fost și multe noutăți de la Louis Poulsen:
.
Pantela lui Verner Panton își sărbătorește ziua de naștere cu dimensiuni și culori jubiliare.

În 2021 s-au împlinit 50 de ani de când legendarul designer danez Verner Panton a creat lampa Panthella. Când Panton a desenat lampa în timp ce Banda Olsen din Iutlanda și Ballade på Christianshavn rulau pe marele ecran în Danemarca, probabil că nu se aștepta ca aceasta să fie încă atât de populară o jumătate de secol mai târziu.

În 2021, lampa a fost lansată într-o dimensiune jubiliară cu un diametru de 320 mm și finisaj din alamă metalizată - același finisaj pe care îl cunoaștem și îl iubim de la Panthella Mini.

Găsește Panthella 320 aici, și verifică Panthella Mini în alamă metalizată aici!.
Patera Pendant în mărimi noi

În 2021, atrăgătorul Patera al designerului danez Øivind Slaatto, care atrage atenția, care încorporează formule naturale și secvența Fibonacci, a devenit disponibil într-o nouă formă. Louis Poulsen a lansat minunata lampă organică în formă ovală. Noua formă înseamnă că Patera poate fi atârnată și în încăperi cu tavane mai joase, fără ca Øivind Slaatto să facă compromisuri în ceea ce privește designul său minunat, organic și iconic.

Se Patera I Varianta ovală ei!
Boltă Flindaj sub cerul liber

Anul 2021 a fost, de asemenea, un an de expansiune în gama Louis Poulsen outdoor. Designerul premiat Christian Flindt, care colaborează cu Louis Poulsen din 2006, a câștigat premiul ELFORSK pentru originalul Flindt Bollard în 2014, iar în 2021, lampa a devenit disponibilă într-o versiune pentru grădină.

Îndrăgita lampă, care este disponibilă cu un finisaj din Corten și un finisaj din aluminiu, arată uimitor în practic toate spațiile exterioare - și asta indiferent dacă doriți să lumineze grădina din spatele unui gard de lighean suburban, la țară sau în fața unei case de oraș. Lampa este disponibilă cu trei tipuri de montaj, ceea ce face din Flindt Garden Bollard o lampă de exterior incredibil de flexibilă.

Găsește gama inteligentă Flindt Garden Bollard aici!


Louis Poulsen | BIG Ideas - Keglen

Cea mai mare noutate a anului 2020 a fost, fără îndoială, Keglen, creat de BIG Ideas în colaborare cu Louis Poulsen. BIG Ideas a fost fondată de arhitectul Bjarke Ingels în 2005 și, cu arhitectul Jakob Lange responsabil de produsele de specialitate axate pe tehnologie, brandul își propune să creeze lămpi și produse digitale care să se integreze perfect în modul nostru de viață.

În această privință, Keglen este o poveste de succes. Lampa s-a născut cu o sticlă unică și cu o formă organică, care se așează ca o picătură de apă ținută pe loc de tensiunea de suprafață a abajurului conic. Lumina se răspândește elegant din forma naturală a sticlei - și un singur con de lumină iese printr-un mic orificiu elegant în partea superioară a abajurului.

Keglen a devenit un clasic instantaneu. Este deja disponibil în diferite forme și dimensiuni, toate în alb și negru.

Găsește Keglen pe site-ul nostru aici
Celebrăm 60 de ani de existență a pandantivului PH 5 cu noi culori vii

Dacă compari designul danez de lumini cu rock n' roll-ul, Poul Henningsen este Elvis - și asta face ca PH 5 să fie cel mai bine vândut album de Crăciun al lui Elvis Presley. Așa că, bineînțeles, era logic ca Louis Poulsen să marcheze cu adevărat ocazia când PH 5 a împlinit 60 de ani în 2020.

Marca de iluminat a introdus PH 5 într-o gamă de nuanțe noi, așa cum s-a văzut la lansarea PH 5 Mini în 2017. Pandantivul are aceeași formă încântătoare ca întotdeauna și continuă să fie o manifestare sculpturală a echilibrului dintre artă și tehnologie. Lampa este cel mai bine vândut produs din întreaga gamă Louis Poulsen - iar forma iconică este ușor de recunoscut.

Găsește minunata și atemporală PH 5 aici!
Relansarea PH Septima

Noua paletă de culori nu a fost singura veste bună pentru fanii lui Poul Henningsen în toamna anului 2020 - sezonul a fost marcat și de relansarea PH Septima. Lampa își ia numele de la designul său unic cu șapte abajururi care alternează între foi de sticlă borosilicată transparentă și mată, iar lumina sa este deosebit de confortabilă.

Proiectele originale ale PH Septima au stat la baza PH Artichoke, dar Septima rămâne o lampă cu adevărat unică și este considerată unul dintre cele mai rafinate pandantive ale lui Poul Henningsen.

Găsește PH Septima pe site-ul nostru aici!
Reîntoarcerea lămpii de masă AJ Mini și a pandantivului AJ Royal

Când a fost inaugurat în 1960, SAS Royal Hotel a fost primul zgârie-nori adevărat din Copenhaga, iar atunci când oaspeții vizitau Panorama Lounge de la etajul 21, erau întâmpinați nu doar de o priveliște incredibilă a capitalei daneze, ci și de iconicul pandantiv AJ. În 2020 se împlinesc 60 de ani de la deschiderea hotelului, iar Louis Poulsen sărbătorește această ocazie cu o relansare a pandantivului AJ - acum AJ Royal - și a lămpii de masă AJ în miniatură. AJ Royal este disponibil în diverse culori, iar Mini este disponibil atât în nuanțele clasice, cât și în cele trei noi culori de ediție specială.

Găsește aici lampa de masă AJ Mini, și găsiți aici pandantivul AJ Royal!.
OE Quasi Light

În 2019, Louis Poulsen a primit în colecția sa OE Quasi Light. Lampa a fost dezvăluită la Milano Design Week, unde marca Louis Poulsen și artistul și designerul danez-islandez Olafur Eliasson au prezentat cu mândrie lampa geometrică unică.

Lampa este formată din două straturi - un cadru din aluminiu și o inserție din policarbonat. Lumina este dirijată în miez de o serie de lumini LED, iar lumina este apoi reflectată în cameră. Forma este deschisă la interpretări, iar simpla privire la lampă dezvăluie perspective infinite. OE Quasi Light este cu adevărat unică și toată lumea ar trebui să aibă șansa de a o experimenta.
Noi dimensiuni pentru Toldbod

Dacă v-ați plimbat vreodată noaptea târziu printr-una dintre numeroasele zone rezidențiale răspândite în zona metropolitană Copenhaga, sunt șanse să vă fi întâlnit cu lampa de exterior Ellipse a lui Poul Henningsen, care iluminează aleile și zonele comune încă din 1966.

Ellipse a fost sursa de inspirație inițială pentru Toldbod la Louis Poulsen. Lampa are un model distinct datorită abajurului eliptic care asigură o distribuție uniformă a luminii.

Lampa a fost lansată în patru dimensiuni noi în 2019: Ø170, Ø250, Ø400 și Ø550. Versiunile mici au fost lansate în faimoasele culori stinse pe care le cunoaștem și le iubim - iar cele mari au apărut în alb și negru.

Găsește gama Toldbod pe site-ul nostru aici!
Alaz, alamă, alamă și iar alamă

2019 a fost un an de alamă pentru Louis Poulsen. Diferite modele au fost acoperite în aliaj de cupru și zinc, iar modelele clasice PH 5, PH 5 Mini și Yuh sunt toate disponibile în alamă.

Găsește Yuh în alamă aici, și găsiți colecția PH aici!.ȘTIRI 2018
Pentru toamna anului 2018, Louis Poulsen lansează o gamă de produse noi și două lămpi în ediție limitată. Unele dintre lămpile iconice au primit noi expresii vizuale, cu culori și materiale noi și interesante. Există chiar și o lampă complet nouă în ofertă.
.

Pandantivul PH 5 și pandantivul PH 5 Mini au fost lansate în cupru

Designul unic al lămpii de faimă mondială a lui Poul Henningsen este sărbătorit prin lansarea atât a PH 5, cât și a PH 5 Mini în cupru. Ocazia este cea de-a 60-a aniversare a designului PH 5. Chiar și la șaizeci de ani de la crearea acestei lămpi vizionare, ea rămâne una dintre cele mai populare. Combinația dintre funcția inteligentă și forma unică a făcut din pandantivul PH un simbol al designului de-a lungul ultimelor șase decenii - și acesta este un motiv de sărbătoare.

Experimentați uimitorul reprezentant al operei revoluționare a lui Poul Henningsen pentru industria de iluminat, toate adaptate la cerințele acestui secol. Binecunoscutul și admiratul sistem cu cinci abajururi care elimină strălucirea rămâne, dar abajurul din mijloc a primit un nou finisaj de cupru. Celelalte abajururi sunt albe. Cuprul strălucitor oferă o reflectare frumoasă a împrejurimilor sale și adaugă eleganță oricărei încăperi imediat ce se mută înăuntru.

Acest nou finisaj de cupru actualizează designul clasic al lui Louis Poulsen și îl aduce în viitor. Pandantivul este ideal pentru utilizarea în stilurile moderne de design interior, deoarece reprezintă o referință clară la una dintre cele mai mari perioade de design din istoria daneză. Expresia curată, care pune funcționalitatea în centrul atenției, asigură statutul de clasic al lămpii - atât atunci, cât și în prezent -, iar această nouă versiune a pandantivului este pregătită să fure inimile oamenilor din întreaga lume.

Cu PH5, Poul Henningsen a dezvoltat în continuare sistemul cu trei abajururi din designul său anterior dintr-un motiv simplu: au venit pe lume becuri noi. Spre deosebire de becurile cu care fusese obișnuit, acestea erau mate. În timp ce sistemul cu trei abajururi avea ca scop reflectarea luminii în jos, aceste noi becuri însemnau că trebuia să creezi și o iluminare în sus. La fel ca în cazul celorlalte lămpi ale sale, PH 5 elimina orbirea sub orice formă. Având în vedere acest lucru, Poul Henningsen a creat lampa anului cu cinci abajururi. PH 5 reflectă lumina în jos și în cameră - combinația perfectă pentru iluminarea bucătăriei sau a mesei de cafea.

În 2017, Louis Poulsen a creat o versiune a lui PH 5 de 30 cm, față de pandantivul original de 50 cm. Aceste două versiuni vor primi un nou finisaj de cupru în această toamnă, pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a designului iconic al lui Poul Henningsen. Alegeți între lampa originală de 50 cm și pandantivul mai mic, de 30 cm, într-o gamă de culori. Această relansare adaugă primul abajur cald din metal la colecție.


Pandantivul sofisticat Enigma primește o schimbare de look

Panionul modern și sofisticat Enigma este lansat în această toamnă într-o nouă culoare. Lampa a fost creată inițial în alb, dar acum este prezentată într-o ediție neagră. Culoarea completează expresia minimalistă a lămpii.

Forma este inspirată de sistemul clasic de umbre multiple al lui Poul Henningsen. Pandantivul este o nouă interpretare modernă a acestui sistem. Abajururile plutitoare sunt o aluzie subtilă la utilizarea revoluționară de către Poul Henningsen a sistemului de abajururi multiple. Enigma ghidează "lumina bună" spre viitor cu respect pentru tradiția și moștenirea designului Louis Poulsen.

La fel ca lămpile iconice PH, Enigma creează o lumină blândă, fără strălucire. Lumina orientată în jos creează o atmosferă confortabilă, indiferent de locul în care montați pandantivul. Lampa este perfect potrivită pentru suspendarea deasupra meselor de luat masa, holurilor și altor spații de locuit, deoarece creează o lumină difuză și luminează împrejurimile. Suspensia este deja disponibilă în culoarea albă în trei dimensiuni diferite, iar acum este lansată și în negru. Indiferent de locul în care montați Enigma, există o versiune cu o dimensiune perfect potrivită pentru camera și nevoile dvs. de iluminat.

Designul este influențat de combinația sofisticată dintre utilizarea grațioasă a formelor de către designerul japonez Shoichi Uchiyamas și minimalismul scandinav. Culoarea neagră contribuie și mai mult la această combinație atrăgătoare. Abajururile circulare și filtrate luminează frumos camera atunci când pandantivul este aprins, în timp ce abajururile creează o siluetă incredibilă chiar și atunci când lampa nu este aprinsă.

Shoichi Uchiyamas este designerul japonez din spatele colecției Enigma. A studiat la institutul YMCA din Tokyo în 1972 și de atunci s-a specializat în designul de produs. A primit numeroase premii internaționale de design pentru munca sa cu Louis Poulsen, inclusiv IF Award și ARC.

Lampa și-a găsit deja locuințe în întreaga lume, iar lansarea Enigma în negru oferă colecției un upgrade care sporește atractivitatea lămpii minimaliste.


PH Artichoke introdus în alamă perlată și cu gravuri

Sculpturala Artichoke - mai bine cunoscută sub numele de Artichoke - este lansată într-o frumoasă ediție aniversară cu alamă perlată și o semnătură PH gravată.

Credincios moștenirii sale iconice, acest pandantiv se reînnoiește în mod natural odată cu trecerea timpului. Designul clasic îndrăgit rămâne același - la fel ca și calitatea sa. În loc să schimbe designul, lampa a primit haine noi din alamă. Ocazia este cea de-a 60-a aniversare a lămpii iconice a lui Poul Henningsen.

Timp de șaizeci de ani, Artichoke a fost o piesă de referință în casele, birourile și spațiile publice daneze și internaționale. În 1958, Poul Henningsen a creat pandantivul pentru restaurantul Langelinie Pavillon din Copenhaga, unde încă mai puteți vedea lămpile originale până în prezent. Încă de la lansarea lămpii, aceasta a fost considerată una dintre cele mai iconice și mai căutate lămpi din lume.

Poul Henningsen a trăit în perioada 1894-1967. S-a născut la Copenhaga, unde a studiat la Colegiul Tehnic. Nu și-a terminat niciodată studiile de arhitectură, ci a început să lucreze cu arhitectura tradițională funcționalistă. De-a lungul anilor, accentul său s-a mutat de la arhitectură la iluminat, unde a rămas pentru tot restul vieții sale. În 1925, a început un parteneriat pe viață cu Louis Poulsen, în timpul căruia a dezvoltat revoluționarul sistem cu trei abajururi. Poul Henningsen și-a petrecut viața încercând să optimizeze lumina artificială folosind reflexia și umbrirea pentru a elimina riscul de orbire. El a dezvoltat și creat "lumina bună", care servește drept sursă de inspirație pentru noii designeri Louis Poulsen. În prezent, PH este unul dintre cei mai cunoscuți și admirați designeri danezi.

Ediția aniversară are gravată semnătura lui PH, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition și are un număr de serie unic. Versiunea din alamă gravată va fi disponibilă doar pentru anul celei de-a 60-a aniversări, și anume 2018, dar va fi adoptată în colecția obișnuită cu gravuri începând cu 2019.


Iluminat senzorial de interior și exterior cu noua lampă de perete Flindt

În parteneriat cu Christian Flindt, Louis Poulsen a creat o nouă lampă montată pentru interior și exterior. Aceasta va fi lansată în toamna anului 2018, alături de alte produse interesante.

Lama eliptică subțire creează o iluminare senzorială datorită capacității sale de a reflecta lumina pentru a crea un cerc organic strălucitor în jurul lămpii. Lumina se revarsă din partea superioară a lămpii și proiectează lumina în jos, în fața lămpii. În același timp, lasă o fărâmă de lumină să se strecoare prin partea de sus pentru a crea o formă de semilună pe peretele de deasupra lămpii.

Corpurile de iluminat în sine sunt circulare, cu forme concave și convexe - o formă universală care imprimă lămpii un farmec clasic și atemporal. Este în același timp o lampă montată simplă și complexă. Este bidirecțională, iar combinația dintre reflexia luminii și designul circular clasic realizează echilibrul perfect între complexitate și estetica simplă.

Lampa este creată pentru utilizare în interior și în exterior. Ea încalcă toate normele în materie de iluminat și aduce produsul în era designului de produs modern, care este versatil și servește la numeroase utilizări. Lampa Flindt facilitează urmărirea tradiției scandinave de integrare a naturii în designul interior. Lampa poate fi montată atât în interior, cât și în exterior, ceea ce vă poate ajuta să creați o tranziție lină între încăperile interioare și exterioare ale casei dumneavoastră.  

Cu colecția Flindt, Chistian Flindt și-a extins definitiv colecția. El a început să lucreze cu Louis Poulsen în 2006 și a creat lampa de picior Flindt 220, pedanta Flindt 220, bolarzul Flindt și pandantivul Grand. A studiat la Școala de Arhitectură din Århus în 2003 și a deținut propria firmă de design de la absolvire. Proiectele sale proaspete și îndrăznețe arată că se simte confortabil să încerce drumul mai puțin circulat. Pe lângă soluțiile de iluminat, Christian Flindt creează mobilier, iar în această categorie de produse a câștigat premii, inclusiv premiul de design pentru Bo Bedre. A câștigat premiul de design Bolig Magasinets pentru colaborarea sa cu Louis Poulsen.