Premiile iF Design Awards - Vedeți lămpile premiate aici!

iF DESIGN AWARDS

Vezi aici lămpile care au câștigat premiul german!

Înființată în 1953, iF Design este un simbol global al excelenței în design. iF Design este o instituție germană fondată inițial pentru a scoate în evidență tot ceea ce este bine conceput - dar astăzi instituția este la fel de cunoscută pentru premiul său râvnit, acordat în fiecare an de un juriu de experți. Mai jos puteți afla mai multe despre ce este iF - și ce lămpi au câștigat râvnitul premiu de-a lungul anilor!
Povestea iF Design

Povestea iF Design

Se lansează primul Mercedes Clasa E, egalitatea între bărbați și femei în fața legii este înscrisă în Constituția germană, iar pe 16 și 17 iunie are loc o revoltă populară gigantică la est de graniță, la Berlin, care se extinde în cea mai mare parte a RDG și devine sărbătoare națională până în 1990 în Germania de Vest.
 
Este anul 1953 în Republica Federală Germania, iar efectele războiului încă se resimt - în special în RDG, dar și la vest de Cortina de Fier. Industria germană, în cel mai bun caz stagnantă, iar în cel mai rău bombardată, se străduia să se afirme atât în Germania, cât și în străinătate.
 
Cu șase ani mai devreme, guvernul militar britanic înființase Hannover Messe într-o clădire de fabrică nedeteriorată din suburbia Laatzen din Hanovra. Ideea era ca târgul să ajute economia și industria să se refacă după război - și să facă din Hanovra noul oraș târg, deoarece vechiul oraș târg, Leipzig, se afla acum în partea sovietică a Germaniei.

Hannover Messe a fost un succes răsunător, oameni din întreaga Germanie vizitând târgul pentru a prezenta noi mijloace de producție, metode și invenții - și, în mod extraordinar, pentru a crea o instituție care să sprijine, să perfecționeze și să celebreze designul produselor industriale în sine: astfel a fost fondat iF e.V. - un simbol al designului de înaltă calitate de atunci.

Se estimează că peste 700.000 de persoane din întreaga lume au vizitat târgul.

Imagine: Standul Märklin la prima ediție a târgului Hannover Messe, 1947. Bundesarchiv, Bild 183-2005-0808-508 / CC-BY-SA 3.0
iF e.V. înseamnă Die Gute Industrieform eingetragener Verein - "Bunul design industrial, asociație înregistrată".
 
Ideea a fost de a se concentra pe design și pe tot ceea ce poate face designul - iF a dorit să celebreze designul bun și a dorit să răspândească cunoștințe despre importanța designului bun; pentru consumatori, pentru producători și pentru societate. Die Gute Industrieform a fost redenumit ulterior Industrie Forum.
 
Târgul de la Hanovra și iF au început să atragă vizitatori internaționali și, în curând, reputația produselor cu design german a început să se schimbe în întreaga lume. Astăzi, atunci când vă gândiți la ceva fabricat în Germania, probabil că vă gândiți la linii curate și bine gândite, la durabilitate și precizie - la urma urmei, aceasta este ceea ce a caracterizat probabil cel mai cunoscut sector industrial german încă din anii 1960: industria auto.
 
De-a lungul anilor 1950, PIB-ul Germaniei de Vest a crescut cu aproape 8 % pe an până în 1960, iar în anii 1960, Republica Federală Germania și-a recăpătat statutul de cea mai mare și potențial cea mai influentă forță economică din Europa - lucru care poate fi atribuit parțial producției și exportului ridicat de produse de înaltă tehnologie și cu valoare adăugată.

Imagine: Hannover Messe 1947 de Hannover Messe
Ce câștigi atunci când câștigi un premiu iF Design Award?

Ce câștigi atunci când câștigi un premiu iF Design Award?

Dacă sunteți suficient de norocos pentru ca produsul sau marca dumneavoastră să câștige renumitul premiu iF Design, vă puteți aștepta la patru lucruri principale:

 • Validare: Dumneavoastră, designul dumneavoastră și echipa din jurul dumneavoastră primiți dovada supremă că ceea ce faceți este corect.
 • Diferențiere: Premiul vă permite să vă diferențiați de concurenții dumneavoastră.
 • Oportunități de PR: Pe lângă atenția pe care designul tău o primește doar prin simplul fapt că ai câștigat, primești și o mulțime de materiale de marketing de la iF - iar iF te ajută să răspândești vestea despre produsul tău!
 • Protecția produsului: Industria de design va afla ce ați creat - și, prin urmare, va ști că ați făcut-o primul.

  Pe lângă toate acestea, veți putea folosi logo-ul iF, bineînțeles, și veți primi un certificat fizic în aluminiu periat. Câștigătorii sunt selectați la Friedrichstadt-Palast din Berlin, în cadrul unei seri de gală în care toți designerii de top din lume se adună pentru o petrecere fastuoasă pe cea mai mare scenă de teatru din lume.

  Imagine: Friedrich Stadt Palast, unde se află cea mai mare scenă de teatru din lume. Licență: Creative Commons 2.0.
 • <font size="+1">2023 – Blade de la Light-Point</font>

  2023 – Blade de la Light-Point

  Seria de lămpi Blade de la Light-Point, proiectată de Studio F. A. Porsche, a primit premiul iF DESIGN AWARD 2023 pentru precizia, geometria și liniile sale curate. Seria este formată din doi cilindri conectați de un miez mobil, liniar, în care funcțiile integrate, dar ascunse, joacă un rol important. Toate balamalele și cablurile fac parte din design și, prin urmare, sunt invizibile. Fiecare element a fost redus la funcția sa esențială și este prezent cu un motiv. Procesul de proiectare nu a implicat niciun compromis și a fost o călătorie spre realizarea unei serii de lămpi care se concentrează pe un limbaj de design curat, simplu și elegant, combinat cu o performanță remarcabilă.

  Vezi toate plafonierele Blade de la LIGHT-POINT aici
  <font size="+1">2023 – Ambrosia de la Marset</font>

  2023 – Ambrosia de la Marset

  Ambrosia este un sistem de iluminat flexibil care a început ca o linie de lumină, dar a evoluat într-un sistem modular care se poate extinde pentru a se adapta la orice spațiu. Designul său liniar și unic, un segment de lumină aproape plat, a fost făcut modular și asimetric pentru a crea un sistem de iluminat moale și surprinzător. Proiectat de Ciszak Dalmas Studio din Madrid, condus de Andrea Caruso Ciszak și Alberto Gobbino Dalmas, Ambrosia a câștigat premiul iF DESIGN AWARD 2023 și a fost recunoscut pentru abordarea sa inovatoare a iluminatului.

  Vezi întreaga gamă Ambrosia de la Marset aici
  <font size="+1">2022 – Lampă de podea Signe Hue Gradiant de la Philips Hue</font>

  2022 – Lampă de podea Signe Hue Gradiant de la Philips Hue

  Obțineți o lumină colorată unică cu lampa de podea Philips Hue Signe gradiant, câștigătoare a premiului iF DESIGN AWARD 2022, de la Philips Hue. Proiectat cu o amprentă minimă, produsul are un profil subțire care îl face mai puțin vizibil, astfel încât toată atenția vizuală să se concentreze asupra luminii în sine. Această lampă de podea unică este perfectă pentru a vă transforma camera de zi sau camera de jocuri într-un mediu vibrant în care luminile dansează, clipesc, se atenuează și se aprind în funcție de conținutul de pe ecranul televizorului. Iar cu scenele dinamice, Signe schimbă gradientul prin culorile din orice scenă, creând efecte unice, perfecte pentru a stabili starea de spirit pe care o doriți.

  Vezi ambele lămpi de podea Signe Hue Gradiant de la Philips Hue aici
  .
  <font size="+1">2022 – Squire WiZ Lampă de masă portabilă de la WiZ</font>

  2022 – Squire WiZ Lampă de masă portabilă de la WiZ

  Squire WiZ Lampă de masă portabilă RGB de la WiZ a câștigat premiul iF DESIGN AWARD 2022, adăugând o experiență de iluminat nouă și bogată la ecosistemul WiZ. Designerii s-au concentrat pe oferirea unor experiențe de iluminat diferite, dar interesante, pentru mediul de iluminat RGB. Squire introduce efectul de iluminare "dual zone", primul de acest fel de pe piață, care este posibil datorită celor două lumini RGB independente care pot fi controlate separat pentru a crea o atmosferă de iluminare unică. În plus, efectul de lumină prestabilit "dual-zone", proiectat cu atenție, ajută utilizatorii să aleagă lumina potrivită pentru momentul potrivit.

  Vezi lampa de masă portabilă Squire WiZ Portable de la WiZ aici
  <font size="+1">2021 – Edge de la Light-Point</font>

  2021 – Edge de la Light-Point

  În 2021, Ronni Gol și restul celor de la Light-Point au reușit să-și condimenteze interiorul biroului din Copenhaga cu un alt panou din aluminiu de la râvnita instituție iF Design. Edge, premiat, a fost lăudat de marele juriu pentru că este un prim exemplu al filozofiei "form-follows-function". Minunata serie de pandantive este descrisă ca fiind de ultimă generație de către iF, iar forma, în special, i-a entuziasmat pe experții care aleg cine câștigă premiile. Forma conică asigură o iluminare perfectă a suprafeței de sub pandantiv, în timp ce din partea superioară a lămpii iese o lumină moale, atmosferică. Seria este disponibilă atât ca pandantiv lung de masă, cât și ca pandantiv rotund - iar întreaga serie este disponibilă în negru carbon sau alamă.

  Explorați toate modelele premiate aici!
  <font size="+1">2020 – Orbit de la Light-Point</font>

  2020 – Orbit de la Light-Point

  2020 a fost anul în care Light-Point a câștigat pentru prima dată un premiu iF Design Award cu minunatul lor ORBIT. Seria de lămpi pentru interior-exterior a fost cea care a sfârșit prin a lua premiul - iar iF subliniază că sticla optică din lampă este ceea ce face ca Orbit să fie atât de specială. În loc de o bucată clasică de sticlă, compania daneză Light-Point a folosit o sticlă optică asemănătoare cu cea pe care o găsiți într-o pereche de ochelari - iar aceasta dispersează lumina și face ca coloana de lumină a lămpii să fie mai mare. Odată ce lampa Orbit este scoasă din uz, aceasta poate fi ușor dezasamblată și reutilizată, deoarece este fabricată din aluminiu și sticlă pură. Lampa este disponibilă într-o gamă largă de variante, în culorile negru, alb și aur roz.

  Vezi întreaga familie Orbit aici!
  <font size="+1">2020 – Sylvestrina de la Santa & Cole </font>

  2020 – Sylvestrina de la Santa & Cole

  Compania spaniolă de iluminat Santa & Cole creează lămpi de clasă mondială încă din 1985 - iar 2020 a fost anul în care biroul lor din Barcelona a primit râvnita placă de aluminiu pentru crearea unui design extraordinar.

  Dacă cunoști universul Santa & Cole, știi și că firma de iluminat din Spania a creat întotdeauna lămpi care emană căldură și confort - iar premiata Sylvestrina nu face excepție. "Lampa Sylvestrina merge departe", a scris juriul de la iF Design despre lampa portabilă, subliniind modul în care aceasta nu se bazează pe fire pentru a ilumina mediul înconjurător. Designerii din Barcelona Enric Sória și Jordi Garcés au creat cu adevărat o lampă care emană un sentiment de siguranță în strălucirea sa, care este exact ca cea a vechilor lămpi cu ulei.

  Vezi Sylvestrina aici!
  <font size="+1">2019 – Luisa de la Prandina</font>

  2019 – Luisa de la Prandina

  Dacă cunoașteți Prandina, știți și că există o disciplină în care excelează în mod special: suflarea sticlei. Compania de lămpi a fost fondată de italianul Sergio Prandina, care a experimentat noi metode de fabricație și noi forme prin intermediul sticlei suflate cu gura - și tocmai un produs din sticlă ajunge să îi aducă Prandinei râvnitul premiu iF Design Award.

  Luisa este o fuziune între tradiție și tehnologie, spune juriul iF Design despre lampa premiată - și pe lângă faptul că este o fuziune între tradiție și tehnologie, lampa este și o fuziune între istoria designului italian și spaniol. Lampa este creată de Prandina, dar proiectată de spaniolii de la Gauzak - o agenție de design de produs cu un portofoliu lung și impresionant de lămpi. Lampa este disponibilă în cinci finisaje diferite din sticlă și metal, și atât ca lampă suspendată, cât și ca lampă de masă.

  Vezi toate modelele aici!