Premii de design

Timp de mulți ani, cele mai mari reviste de design și de casă din țară au sărbătorit designul care a făcut ceva special în domeniul său în cadrul prestigioaselor premii Design Awards. Cel mai bun design danez este celebrat într-o seară de sărbătoare și bucurie în aer, în timp ce toată lumea așteaptă cu nerăbdare să afle cine va fi desemnat cel mai bun al anului în categoriile respective. Ceremonia de decernare a premiilor este o vitrină pentru designul danez și o mărturie a creativității care există în Danemarca.
 
Premiile pentru design au fost organizate pentru prima dată în 2013 și de atunci au devenit un eveniment anual. Ceremonia de decernare a premiilor recunoaște și celebrează cele mai bune creații în materie de design, iar premiile sunt acordate la categoriile Designerul anului, Creativul anului, Mobilierul anului, Designul anului, Revenirea anului, Lampa anului, Ideea verde a anului și Inovația anului.
 
Câștigătorii Premiilor daneze pentru design sunt selectați de un juriu format din experți și profesioniști în design și arhitectură. Juriul evaluează propunerile de design prezentate pe baza mai multor criterii, printre care se numără originalitatea, funcționalitatea, durabilitatea și estetica. Premiul recunoaște creativitatea și măiestria necesare pentru a crea obiecte de design frumoase și funcționale. Este, de asemenea, o modalitate de a sublinia importanța designului danez pe scena mondială și de a arăta că Danemarca este încă o națiune de frunte în domeniul designului și al arhitecturii.
 
Premiile daneze pentru design este un eveniment pe care toți pasionații de design ar trebui să îl aștepte cu nerăbdare. Este o șansă de a vedea cele mai bune modele de design danez și de a sărbători designerii și creatorii talentați care fac din Danemarca o țară lider în domeniul designului. Mai jos puteți vedea toate lămpile care au câștigat de-a lungul anilor.

Lămpile victorioase

Câștigătorul Premiului pentru Design 2023

Juriul descrie lampa din acest an ca fiind un design care poate avea asemănări vizuale cu conceptele anterioare, dar care se rafinează și se optimizează în conformitate cu estetica modernă și cu tehnologia disponibilă în prezent. Lampa este practică și rezolvă nevoi de iluminat specifice, fiind capabilă să direcționeze lumina cu precizie în direcțiile dorite, fiind în același timp reglabilă cu o funcție de atenuare pentru a se adapta la diferite situații. Ea emană un sentiment de umilință, concentrare și eleganță împlinită și reprezintă o onestitate și o sinceritate care merge dincolo de ceea ce există.

Vezi toate lămpile din seria MS de Mette Schelde pentru Fritz Hansen aici

Câștigătorul Premiului pentru Design 2022

Lampa anului în 2022 a fost minunata OneLine, proiectată de Kasper Kjeldgaard pentru Fritz Hansen. Lampa subțire și aerisită a câștigat atât pentru designul său funcțional, cât și pentru estetica sa uimitoare - și dacă vedeți lampa OneLine în persoană, este ușor de înțeles de ce a câștigat. Disponibilă în trei nuanțe, lampa poate fi rotită la 360 de grade pentru a ilumina exact ceea ce vă doriți.

Pentru a afla mai multe, puteți vedea toate cele trei culori în care este disponibilă OneLine aici!

Câștigătorul Premiului pentru Design 2021

În 2021, compania daneză de design Louis Poulsen a ridicat trofeul Design Awards pentru colaborarea cu designerul Anna Boysen la frumoasa Moonsetter. Cititorul avizat va observa probabil că Moonsetter sună familiar - și dacă ați văzut emisiunea de televiziune "Denmark's Next Classic" de pe DR, probabil că știți că Moonsetter a câștigat concursul din cadrul emisiunii în 2020 și a devenit cu adevărat următorul clasic al Danemarcei atunci când Louis Poulsen l-a produs. Dacă doriți să aflați mai multe despre lămpile care sunt "celebre de la televizor", puteți citi articolul nostru Lămpi celebre aici!.

Vezi Moonsetter aici!

Câștigătorul Premiului pentru Design 2019

Nu există nicio îndoială că atmosfera de la masa lui Louis Poulsen și Christian Flindt a fost plină de viață atunci când s-a anunțat că uimitoarea lor lampă de perete Flindt a câștigat trofeul - și, deși compania daneză de design Louis Poulsen a mai câștigat un premiu de design înainte, nu este mai puțin festiv a doua oară. Frumoasa lampă de exterior este disponibilă într-o multitudine de dimensiuni și variante.

Flindt poate fi văzut aici!

Câștigătorul Premiului pentru Design 2018

O siluetă simplă, minimalistă, o lumină bună și o estetică echilibrată și precisă. Nu este nevoie de prea mult pentru a înțelege de ce Muuto și Jens Fager au câștigat Premiul pentru Design 2018 pentru rafinata lor lampă Tip. Lampa este disponibilă ca lampă de masă, de podea și de perete și este disponibilă în gri, alb și maro cupru.

Vezi toate variantele de Tip aici!

Câștigătorul Premiului pentru Design 2017

Când Yuh a ajuns la comercianții cu amănuntul de lămpi în 2017, a fost o revoluție în materie de design care, în multe privințe, a rupt tradițiile de design la fel de mult cum le-a respectat. Yuh, pronunțat "You", are un abajur frumos rotativ și un design incredibil de curat și precis, care cu siguranță va încânta privitorul pentru anii următori. Duo-ul de designeri Gamfratesi și Louis Poulsen se află în spatele lămpii.

See Yuh aici!