PH Limited Edition de la Louis Poulsen


CUMPĂRAȚI EDIȚIA LIMITATĂ DIN ACEST AN AICI
(De la 1 octombrie până la 31 decembrie)

LOUIS POULSEN, LIMITED EDITION

Ediție limitată 2023 - PH 2/2 LUNA Lampă de masă PH 2/2 LUNA

PH 2/2 Luna este ediția limitată 2023 de la Louis Poulsen. Proiectată inițial de Poul Henningsen ca o lampă de noptieră, lampa poate fi caracterizată prin rama sa curbată și detaliile frumoase. Lampa folosește binecunoscutul și mult iubitul sistem cu trei abajururi pe care Poul Henningsen l-a inventat în 1926. Alama perlată complimentează frumos cele trei abajururi suflate cu gura, iar corpul frumos al lămpii îmbrățișează lumina, creând un obiect de iluminat minunat și funcțional.

Inițial, modelul era mai mic decât este astăzi - doar 23 cm înălțime - dar odată cu reeditarea, Louis Poulsen mărește cifra la 32 cm. În același timp, este adăugată o funcționalitate suplimentară cu un cap pivotant care vă permite să orientați lumina lămpii în funcție de nevoile dumneavoastră de iluminare. Ambele actualizări fac ca lampa să fie mai utilă pentru casa modernă.

După cum am menționat, lampa a fost inițial destinată ca lampă de noptieră, dar poate fi folosită cu ușurință și în altă parte. PH 2/2 Luna este minunată pe o măsuță ca piesă decorativă în camera de zi - dar și pe pervazul adânc al ferestrei și pe biroul din biroul de acasă.

Cumpărați frumoasa lampă de masă aici - doar pentru o perioadă limitată de timp

Limited Edition 2022 - PH 3/2 Table Lamp + PH 3/3 Pendant

2022 a adus o mulțime de lansări noi și interesante de la Louis Poulsen, inclusiv DOUĂ noi ediții limitate PH într-o combinație rafinată de sticlă opalină și alamă. Prima lampă PH din istorie a văzut lumina zilei în 1927, la trei ani după ce influentul designer Poul Henningsen a inventat sistemul iconic cu trei abajururi. Pe parcursul colaborării sale de o viață cu Louis Poulsen, Henningsen a lansat numeroase ediții PH, iar edițiile limitate au fost lansate în fiecare an de atunci - iar 2022 nu face excepție.


De data aceasta, Louis Poulsen ne răsfață pe noi, pasionații de lămpi, cu două noi ediții limitate PH: pandantivul PH 3/3 și lampa de masă PH 3/2 în combinații clasice de culori. Acest amestec de materiale frumoase și clasice conferă lămpilor o notă extrem de estetică, dar autentic retro, care le face la fel de decorative pe cât sunt de practice. Notele calde și metalice ale alamei pot fi integrate în orice stil de decor, unde contribuie la o atmosferă relaxată și confortabilă, ca să nu mai vorbim de o lumină de atmosferă. Sistemul de trei abajururi este proiectat cu atenție pentru a asigura o strălucire moale, confortabilă, fără strălucire, care asigură un confort general, iar abajurul inferior original de pe pandantivul PH 3/3 contribuie, de asemenea, în mare măsură la acest confort.
Noile ediții limitate PH radiază căldură, confort și o eleganță incontestabilă, datorită utilizării sticlei opale și a alamei, care dezvoltă o patină naturală în timp, făcând lămpile mai frumoase și mai unice pe măsură ce trece timpul. Dacă doriți să păstrați finisajul original, puteți lustrui cu grijă alama.

Ceea ce au în comun noile ediții limitate este atingerea rafinată și exclusivistă oferită de semnătura gravată a lui Poul Henningsen. La exclusivitatea lor se adaugă și mai mult faptul că lămpile sunt disponibile doar pentru o perioadă limitată de timp, ceea ce le transformă în obiecte de colecție râvnite.

Decorează-ți casa cu o icoană unică a designului danez, care contribuie cu o poveste frumoasă și o piesă incredibilă de artizanat care nu se demodează niciodată!

Limited Edition 2021 - PH 2/2 “The Question Mark” Lampă de masă

Poul Henningsen a proiectat lampa de masă distinctă și decorativă PH 2/2 "Question Mark" în 1931. Lampa a fost produsă până la mijlocul anilor 1950, iar anul acesta marchează prima dată când revine în circulație - ca ediție limitată, care va fi disponibilă doar pentru o perioadă limitată de timp.

La fel ca designul original, această versiune vine cu un cadru din alamă. Împreună cu un abajur din sticlă opalină, lampa are o expresie clasică care se potrivește perfect în orice stil de decor. În mod firesc, lampa de masă are un abajur PH 2/2, construit cu ajutorul legendarului sistem cu trei abajururi dezvoltat de Poul Henningsen în 1926. Abajururile semitransparente au o suprafață lucioasă încântătoare și un interior sablat pentru a asigura un finisaj mat.

Lămpile PH 2/2 Question Mark rămân fidele designului original: întrerupătorul discret din partea de jos a bazei, mânerul elegant de la mijlocul ramei care vă permite să înclinați partea superioară, finisajul din alamă și legendarul sistem cu trei abajururi.


Limited Edition 2020 - PH 2/1 Lampă de masă

De la 1 septembrie 2020, aveți din nou șansa de a obține o ediție limitată complet unică de Louis Poulsen. Precomandă PH 2/1 Table Amber de la 1 septembrie 2020 și fii printre primii care vor primi lampa de masă chiar la tine acasă.

Ediția limitată 2020 este emblematica și incredibil de populară Lampă de masă PH 2/1. Designul se întoarce până la elementele de bază.

Un principiu cu trei abajururi, dezvoltat de Poul Henningsen ca un tribut adus luminii corecte. Pe atunci, principiul l-a pus pe Henningsen pe hartă ca fiind unul dintre cei mai mari designeri de lumini din lume. Lampa de masă în ediție limitată vine cu trei abajururi din sticlă italiană suflată, într-o nuanță frumoasă de chihlimbar cald. Suportul este realizat din alamă naturală netratată, care va dezvolta o patină în timp, conferind lămpii de masă o expresie complet unică. Suportul găzduiește, de asemenea, întrerupătorul, la fel ca pe primul model al lămpii de masă PH 2/1 cu mulți ani în urmă - un întrerupător de circuit care adaugă o notă cu adevărat specială.

PH 3/2 Amber Glass Lampă de podea “The Water Pump” – Limited Edition 2019

Louis Poulsen sunt renumiți pentru lămpile lor minunate cu design clasic. Lucrând îndeaproape cu designeri renumiți precum Arne Jacobsen, Verner Panton și, nu în ultimul rând, Poul Henningsen, au creat lămpi unice care sunt mai mult decât frumoase de privit, dar care aruncă și o lumină minunată.


În fiecare toamnă, Louis Poulsen aduce un omagiu operei geniale a lui Poul Henningsen, care s-a concentrat pe modelarea luminii, prin fabricarea unei lămpi PH extraordinare pe baza unuia dintre modelele sale existente. Printre alte produse, au creat ediții limitate ale lămpii de masă PH 3/2 și ale popularei PH Artichoke. În 2019, Louis Poulsen lansează o ediție limitată exclusivă a lămpii sale unice de podea PH 3/2 - mai bine cunoscută sub numele de "The Water Pump". Noua versiune are abajururi realizate din sticlă de chihlimbar suflată manual pentru a evidenția formele organice ale abajururilor și rama frumoasă din alamă.

"The Water Pump" a fost dezvoltată în timpul războiului și face parte din grupul de lămpi care au "supraviețuit" penuriei de materiale și reducerilor bugetare care au devastat marea selecție de lămpi PH a lui Louis Poulsen în timpul războiului. Datorită brațului înclinabil care poate fi tras în sus și în jos, lampa de citit a devenit curând cunoscută sub numele de "Pompa de apă", un nume care a rămas până în prezent.

Versiunea anterioară a "The Water Pump" de la începutul anilor 1940 avea comutatorul montat pe brațul înclinabil, în timp ce versiunea ulterioară l-a montat pe cablu. În zilele noastre, comutatorul poate fi găsit la capătul brațului basculant, cu inițialele lui Poul Henningsen frumos gravate.

Pentru a evidenția autenticitatea lămpii și pentru a crea o expresie sofisticată, baza, rama și brațul sunt toate realizate din alamă netratată. Culoarea caldă creează o atmosferă intimă și confortabilă în cameră și merge mână în mână cu decorul modern, care continuă să graviteze în jurul nuanțelor metalice. În timp, alama netratată va dezvolta o patină naturală, asigurând o unicitate completă pe parcurs.

Faimoasa lampă PH este tovarășul perfect pentru tendințele vremurilor noastre, în care decorarea casei cu lămpi de designer distincte, cu propriile povești, a devenit un element de bază. Se pune foarte mult accent pe clasicii designului scandinav, iar eticheta "Danish Modern" a ajuns la loc de cinste.
PH 3/2 Lampă de masă – Limited Edition 2018

In 2018, the traditional lighting business Louis Poulsen launched a Limited Edition PH 3/2 table lamp. The table lamp was created by the renowned and influential architect Poul Henningsen. Throughout his life, he worked with dedication to shape and create “the good light”. His designs are known and loved around the globe and are now available in an exclusive material combination: three lampshades made from blown amber Italian glass with a frame made from lightly brushed brass.


The switch is built into the lamp and placed at the bottom of the brass frame – right above the engraving of Poul Henningsen’s initials. This placement traces its roots back to the PH table lamps of the 1920s. The original detail and thought-through shape of the exclusive material makes the Limited Edition table lamp a timeless work of art that adds a touch of warm elegance to any room.

PH 3½-3 limited edition pandantiv - 2017

PH a conceput legendarul principiu al paravanului de copac în 1926, iar la sfârșitul anilor 1920, conceptul a fost introdus cu sticlă colorată. Designul de pe suspensia din alamă a fost introdus inițial în 1928. Sticla italiană suflată manual în trei straturi, în forme clasice de chihlimbar, susține căldura excepțională și expresia umană a pandantivului. Deoarece sticla pentru fiecare pandantiv este fabricată individual, lămpile prezintă ușoare variații între ele. Fiecare lampă este unică și este la fel de mult o operă de artă ca și un corp de iluminat funcțional.


Culoarea caldă de chihlimbar și luciul din exteriorul ecranelor, combinate cu partea inferioară mată suflată cu nisip, oferă o lumină moale cu o difuzie ideală. Atunci când pandantivul este oprit, acesta continuă să joace un rol dinamic în mediul înconjurător, deoarece suprafața lucioasă reflectă mediul înconjurător. Suspensia din alamă perlată este netratată pentru a se asigura că dezvoltă o patină unică în timp, cu excepția cazului în care este lustruită.
Amber and brass

Amber and brass

Când Louis Poulsen și Poul Henningsen au introdus pentru prima dată sticla colorată, suflată manual, în anii 1920, au încercat să atragă noi clienți. Pe atunci, accentul era pus pe culori calde și naturale, cu expresii distincte și o măiestrie frumoasă. Abajururile de sticlă ofereau un avantaj sub forma de a lăsa o parte din lumină să strălucească, direcționând-o în același timp în sus, în jos sau în interiorul camerei. Acest lucru a asigurat că lampa a contribuit la iluminarea generală și la atmosfera confortabilă.

Continuăm să vedem o tendință de a încorpora culori aurii în decorul scandinav, în special nuanțe de galben - de la galben deschis la galben închis. Abajururile de chihlimbar sunt companionii perfecți ai acestei tendințe, deoarece culoarea are un efect incredibil de primitor și emite o expresie caldă și calmă. Lumina aurie a abajururilor de lampă de chihlimbar amintește de lumina lumânărilor - o lumină atmosferică pe care Poul Henningsen s-a concentrat să o recreeze în formă electrică pentru a ne satisface nevoile umane.

Filosofia primei lumini - Gândurile din spatele lămpii iconice PH
În 1907, designerul, arhitectul, autorul și criticul cultural danez Poul Henningsen a văzut pentru prima dată lumina electrică a zilei. În 1920, jumătate din gospodăriile daneze erau dotate cu iluminat electric, dar el credea că becul electric crea o lumină imposibilă - fie era prea ascuțit, fie abajurul fura cea mai mare parte a luminii. Ca răspuns, a început să dezvolte un abajur care să emită lumină la capacitate maximă fără să orbească, și și-a petrecut cea mai mare parte a vieții îmblânzind și rafinând fenomenul. “It seems as though the strength of light that has been cheaply acquired for us in recent years has cost us the quality, beauty, and truth of our light.” – Poul Henningsen. “Just think about how much fine and precise filigree work and watchmaking could be done by the light of a single flame back in the day.”

Potrivit lui Poul Henningsen, tehnicienii au visat să transforme noaptea în zi - un vis pe care l-a considerat neartistic și greșit, deoarece ființele umane au nevoie de ritmul circadian. “On a winter’s day, when dawn and dusk practically meet at midday, you can have your light on all day – but of course, you don’t want a fluorescent lamp that reminds you of the light of noon on a summer’s day.”
Gânduri ca acestea l-au inspirat pe Poul Henningsen să creeze o lampă care să reducă cantitatea de orbire incomodă și să îmbunătățească lumina electrică în ceea ce privește nevoile ființelor umane.

După cum spune mitul, ideea unui nou sistem de abajur i-a venit în 1915, când mama sa, scriitoarea Agnes Henningsen, era disperată să se vadă în oglindă. Ea era incredibil de vanitoasă și se vedea urâtă în lumina rece a becului electric. Îi lipsea strălucirea caldă a lămpii cu petrol. Acest lucru a dat naștere dorinței sale de a crea noi lămpi pentru casă, făcându-l să experimenteze cu o varietate de becuri, reflectoare și abajururi. Indiferent de motivațiile sale, Poul Henningsen a fost preocupat de ideea de a crea o lumină mai bună.
Poul Henningsen și Louis Poulsen

Poul Henningsen și Louis Poulsen

Poul Henningsen a petrecut mai mulți ani lucrând la lampa PH. În 1921, a încercat prima sa lampă cu bile cu lamele și, în același an, a desenat iluminatul public PH. Câțiva ani mai târziu, noua sa experiență i-a permis să fie admis la o expoziție de meșteșuguri moderne din Paris. Acest lucru s-a datorat abajururilor sale, care distribuiau direcția și reflexia razelor de lumină cu o precizie remarcabilă.

În acest moment, producătorul de lămpi Louis Poulsen a remarcat designul lui Poul Henningsen și i-a încredințat sarcina de a crea zece lămpi diferite pentru expoziție. Lămpile au fost expuse sub numele "Système PH" și au câștigat premiul întâi în toate cele șase categorii de corpuri de iluminat.

De atunci, parteneriatul lor a dus la crearea a numeroase clasice ale designului. Inclusiv Artichoke a lui Poul Henningsen, PH5 și, nu în ultimul rând,PH Snowball. Pe baza propriilor experiențe și a noilor calcule pentru reflectarea luminii, Poul Henningsen a dezvoltat în 1926 o lampă cu trei abajururi curbilinii - lampa PH! Lampa a fost realizată pentru a crea același unghi între abajur și razele de lumină. Acest lucru însemna că lumina directă nu scăpa, ci mai degrabă era reflectată în direcția dorită. El însuși a descris lampa ca fiind o farfurie, un bol și o cană cu o scară de 4:2:1.

De atunci, Louis Poulsen a prezentat sute de lămpi PH diferite sub formă de candelabre și lămpi de picioare, de perete, de tavan și de masă. Toate construite pe baza aceluiași sistem simplu cu trei abajururi.