Kartell - design italian de clasă mondială

Kartell - Peste 70 de ani de istorie a designului, înrădăcinată în cultură, creativitate și tehnologii de ultimă oră

În anul 1949, Giulio Castelli a fondat compania italiană de design Kartell, ale cărei modele unice au devenit rapid simbolul etichetei de calitate recunoscută și apoi râvnită "Made in Italy". Mai jos puteți afla mai multe despre istoria captivantă a Kartell, despre modelele unice și despre designerii și arhitecții de renume mondial care se află în spatele șirului impresionant de icoane de design celebre ale Kartell.
<hr><font size="+2">ISTORIA DESIGNULUI KARTELL</font>


ISTORIA DESIGNULUI KARTELL

După aproape 40 de ani sub conducerea lui Castelli, în 1988, Kartell a făcut o schimbare de generație, iar compania a fost încredințată ginerelui lui Giulio și Anna Castelli, Claudio Luti, care avea o experiență în industria modei, mai exact la celebra casă de modă italiană - Versace. Ca parte a "noului" Kartell, Luti a început o serie de colaborări cu designeri și arhitecți talentați, cum ar fi Ferruccio Laviani, Philippe Starck, Alberto Meda, Patricia Urquiola, Antonio Citterio, ale căror modele au ajuns să simbolizeze identitatea mărcii. În plus, a existat și un nou punct de cotitură pentru Kartell în ceea ce privește utilizarea materialelor pentru produsele sale. Acest lucru a dus la descoperirea revoluționară din 1999, când au devenit prima companie din lume care a produs accesorii pentru casă din policarbonat. De acolo, Kartell a continuat să dezvolte și să exploreze tema - transparența - prin diferite suprafețe, forme și cu ajutorul unor tehnologii care au făcut posibilă crearea unor produse originale care nu au mai fost create până atunci.4 evergreens iconice Kartell
Kartell Evergreens reprezintă tot ce este mai bun din moștenirea iconică a designului Kartell. Aceste capodopere atemporale combină funcționalitatea cu o estetică excepțională și au devenit emblematice pentru designul modern. De la seria iconică de lămpi Bloom la colecția versatilă de mobilier Componibili, Kartell Evergreens continuă să impresioneze prin eleganța lor atemporală și abordarea inovatoare. Aceste piese sunt mai mult decât simple obiecte - sunt piese arhitecturale statement care îmbogățesc orice spațiu cu caracterul și stilul lor. Mai jos veți face cunoștință cu o selecție de Evergreens Kartell, renumite în întreaga lume, care nu se demodează niciodată!
.
<hr><font size="+2">KARTELL BLOOM</font>


KARTELL BLOOM

Lampa Bloom este o piesă legendară de design care datează din 2011. Bloom a fost creată de talentatul designer italian Ferruccio Laviani. Născut în 1960, Laviani s-a impus ca unul dintre cei mai influenți designeri ai timpurilor moderne, unde este cunoscut în special pentru abilitatea sa de a combina măiestria tradițională cu tehnologia și estetica avangardistă.

Ferruccio Laviani a absolvit ca arhitect la Universitatea Politehnică din Milano, ceea ce a avut o influență semnificativă asupra abordării sale în materie de design. Lucrările sale sunt adesea caracterizate de o fuziune armonioasă a funcției și formei, creând obiecte care nu sunt doar plăcute din punct de vedere estetic, ci și practice și semnificative. Capacitatea lui Laviani de a crea modele atemporale care sunt încă relevante și dezirabile în prezent este o dovadă a abilității și viziunii sale. Prin intermediul lămpii Bloom și al altor capodopere, el continuă să modeleze lumea designului modern și să inspire generațiile viitoare de designeri cu talentul său unic și angajamentul său față de inovație.

Bloom este o poveste despre inovație și superioritate estetică, deoarece Laviani a combinat materiale tradiționale precum polimetilmetacrilatul (PMMA) cu tehnologia modernă LED pentru a crea un produs care nu este doar frumos, ci și funcțional și eficient din punct de vedere energetic. Inspirată de forme naturale, cum ar fi florile și cristalele, această lampă a reușit să capteze privirea cu aspectul său unic și dinamica uimitoare a luminii.

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale lui Bloom este capacitatea sa de a crea o atmosferă de eleganță și rafinament în orice încăpere. Forma organică și lumina moale și difuză creează un efect calmant care o face ideală atât pentru locuințe private, cât și pentru spații comerciale, cum ar fi restaurantele și hotelurile.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE BLOOM AICI
<hr><font size="+2">KARTELL COMPONIBILI</font>


KARTELL COMPONIBILI

Componibili este o altă colecție de mobilier Kartell, una dintre cele mai emblematice și are o istorie fascinantă în spate. Designul a fost creat inițial de designerul italian vizionar Anna Castelli Ferrieri în 1969 și de atunci și-a păstrat statutul de capodoperă atemporală a designului de mobilier.

Anna Castelli Ferrieri a fost un pionier în domeniul său și a fost una dintre primele femei designer care a obținut recunoaștere internațională. Viziunea ei din spatele Componibili a fost aceea de a crea o piesă de mobilier multifuncțională care să poată fi adaptată la diferite spații și nevoi. Rezultatul a fost o piesă de mobilier care nu era doar frumoasă, ci și practică și versatilă.

Designul Componibili se caracterizează prin liniile sale simple și curate, care se potrivesc perfect cu majoritatea tendințelor în materie de design interior. Fabricat din plastic rezistent și, mai nou, dintr-un material biodegradabil, mobilierul este disponibil într-o gamă de culori frumoase și dimensiuni diferite, permițându-vă să creați diverse constelații și să îl adaptați la designul interior.

Una dintre cele mai atașante caracteristici ale Componibili este versatilitatea și capacitatea de utilizare. Poate fi folosit ca unitate de depozitare, măsuță laterală, noptieră sau chiar ca un mic accent sculptural în cameră - singura limită este imaginația dumneavoastră.

Componibili continuă să fie căutată și astăzi datorită designului său atemporal, funcționalității și capacității de a adăuga eleganță subtilă și practicitate oricărui interior. Este o piesă de mobilier care nu numai că își îndeplinește scopul practic, dar adaugă caracter și farmec oricărei încăperi în care este amplasată.
GĂSIȚI TOATE MOBILIERUL COMPONIBILI AICI
<hr><font size="+2">LAMPĂ KARTELL FL/Y</font>


LAMPĂ KARTELL FL/Y

FL/Y este, de asemenea, o lampă de design iconic creată de talentatul Ferruccio Laviani pentru Kartell. Povestea din spatele FL/Y datează din 2002, când a fost introdusă ca parte a colecției revoluționare de iluminat contemporan a Kartell. Numele FL/Y redă cuvântul "fly" (zbura), iar acest lucru se reflectă în aspectul luminos și plutitor al lămpii.

Laviani a reușit să creeze o lampă care este atât simplă și sofisticată, dar care reușește totuși să capteze atenția oamenilor cu designul său îndrăzneț și atemporal. Forma distinctivă a FL/Y, care seamănă cu un bol inversat sau cu un OZN plutitor, adaugă o notă unică și futuristă oricărei încăperi.

Una dintre cele mai remarcabile calități ale FL/Y este versatilitatea sa, deoarece lampa este disponibilă într-o multitudine de culori și dimensiuni, ceea ce o face potrivită pentru orice stil de design interior. Pe lângă atracția sa estetică, FL/Y este, de asemenea, extrem de practică, răspândind o lumină uniformă și plăcută care creează o atmosferă confortabilă și primitoare în orice încăpere. Cu FL/Y, obțineți, de asemenea, un element de design decorativ care iese în evidență și atrage atenția și admirația oaspeților dumneavoastră.

Designul atemporal și versatilitatea modelului FL/Y îl fac să fie o alegere populară atât în rândul pasionaților de design, cât și al consumatorilor obișnuiți, și continuă să fie relevant în tendințele actuale de design interior modern și rămâne unul dintre cele mai râvnite și iconice modele Kartell.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE FL/Y AICI
<hr><font size="+2">KARTELL BOURGIE</font>


KARTELL BOURGIE

Bourgie este o altă lampă de design iconică a Kartell și a fost creată de asemenea de talentatul Ferruccio Laviani, care se află și în spatele FL/Y și Bloom. Lampa a fost introdusă pentru prima dată în 2004 și de atunci a dobândit un statut de cult în rândul iubitorilor de design din întreaga lume.

Povestea din spatele lui Bourgie reflectă un amestec de tradiție și inovație. Numele lămpii este un tribut adus tradiției și aristocrației, în timp ce designul său este o interpretare modernă a eleganței opulente a stilului baroc. Cu formele sale detaliate și materialul său transparent, Bourgie creează o experiență vizuală atrăgătoare, care captează privirea și adaugă o senzație de lux în cameră.

Una dintre cele mai unice caracteristici ale lui Bourgie este înălțimea sa reglabilă, care vă permite să personalizați lampa în funcție de nevoile și preferințele dvs. specifice. Acest lucru o face ideală ca lampă de masă atât pentru muncă, cât și pentru petrecerea timpului liber. În plus, Bourgie este disponibilă într-o multitudine de culori și materiale, permițându-vă să alegeți varianta perfectă pentru a se potrivi cu designul dvs. interior.

Designul grandios și atemporal al lui Bourgie îl face o piesă centrală impresionantă în orice mediu, unde este la fel de decorativ pe cât este de practic. Continuă să fie o piesă de design râvnită în rândul pasionaților de lămpi și al designerilor de interior care îi apreciază estetica și funcționalitatea.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE BURGHEZE AICI4 noutăți excepționale Kartell
Dacă sunteți în căutarea a ceva nou pentru interiorul dvs. în materie de design inovator și estetică modernă, atunci scufundați-vă în cele mai recente noutăți revoluționare de la Kartell de mai jos. De la mobilierul transparent care creează iluzia de lejeritate la piese unice realizate de designeri iconici, Kartell continuă să impresioneze cu creațiile sale unice și elegante. Explorați această lume incitantă a designului și descoperiți ce face ca aceste noutăți să fie atât de unice și inspirate.
.
<hr><font size="+2">LAMPĂ DE MASĂ KABUKI</font>


LAMPĂ DE MASĂ KABUKI

Lămpile de masă Mini Kabuki de la Kartell sunt o celebrare atât a inovației, cât și a esteticii, îmbinând funcționalitatea cu un design unic și fermecător. Aceste lămpi nu sunt doar dispozitive de iluminat; ele sunt expresii estetice care adaugă caracter și personalitate oricărei încăperi. Designerul din spatele acestei serii remarcabile este Ferruccio Laviani, care s-a aflat în spatele multor icoane de design Kartell.

Designul unic al lămpilor de masă Mini Kabuki se caracterizează prin siluetele lor delicate și îndrăznețe. Laviani a reușit să creeze o interacțiune frumoasă între sculptural și funcțional, folosind metode de producție avansate și materiale de înaltă calitate. Abajurul în formă de cupolă al lămpii este realizat dintr-un material polimeric termoplastic transparent care dă iluzia de lejeritate și eleganță. Această transparență creează, de asemenea, o iluminare difuză care se răspândește ușor și uniform în întreaga încăpere, creând o atmosferă plăcută.

Pe lângă estetica lor impresionantă, lămpile de masă Mini Kabuki au, de asemenea, o serie de caracteristici unice care contribuie la funcționalitatea și utilizabilitatea lor. Dimensiunea lor compactă le face potrivite atât pentru spații mari, cât și pentru spații mici, iar versatilitatea lor le face potrivite pentru o varietate de aplicații, de la a servi ca iluminare de atmosferă pe o noptieră până la a acționa ca element decorativ pe o bibliotecă sau pe o masă laterală.

În general, seria Kabuki, formată din lămpi de masă, pandantive și lămpi de podea, este un exemplu de soluție de iluminat care reușește să unească forma și funcția într-un mod frumos și primitor. Designul lor unic, combinat cu opțiunile de personalizare și caracteristicile unice, fac din ele o alegere populară pentru cei care doresc să adauge o notă de eleganță și personalitate casei sau spațiului lor de lucru.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE KABUKI AICI
<hr><font size="+2">KHAN LUSTRĂ PENDUL</font>


KHAN LUSTRĂ PENDUL

Luminile suspendate Khan de la Kartell reprezintă o fuziune între designul avangardist și funcționalitatea care sfidează convențiile din lumea iluminatului. Aceste lămpi nu sunt doar surse de lumină; ele sunt opere de artă create de talentatul designer Philippe Starck, cunoscut pentru designul său inovator și atemporal.

Designul unic al lămpilor suspendate Khan se caracterizează prin formele geometrice și liniile curate care creează un aspect modern și elegant. Starck a reușit să creeze o lampă care este simplă și atrăgătoare în același timp, ceea ce o face un element proeminent în orice cameră. Forma subțire, cilindrică a lămpii este o operă de artă în sine, adăugând o notă de eleganță oricărui decor.

Pandantivele Khan aduc un omagiu frumuseții opulente a candelabrelor care împodobeau palatele din secolul al XVIII-lea, dar suferă o modernizare într-un design remarcabil. Aceste lămpi combină elementele tradiționale cu o notă modernă, ceea ce le face un accesoriu versatil pentru orice interior.

Designul unic al pandantivelor Khan atrage privirea cu structura de candelabru recognoscibilă, care este minimalistă și aerodinamică. Forma și eleganța candelabrului tradițional se păstrează, dar a fost transformată într-o lampă suspendată modernă, potrivită atât pentru stilurile clasice, cât și pentru cele contemporane de design interior.

Pandantivele Khan nu sunt doar unități de iluminat; ele sunt, de asemenea, opere de artă care pot adăuga farmec și personalitate oricărui design interior. În general, pandantivele Khan sunt un exemplu de soluție de iluminat care reușește să combine estetica, funcționalitatea și inovația într-un mod unic.
GĂSIȚI TOATE PANDANTIVELE KHAN AICI
<hr><font size="+2">MINI GEEN-A</font>


MINI GEEN-A

Lămpile de masă Mini Geen-A de la Kartell sunt mai mult decât simple surse de iluminare, ci un simbol al inovației și stilului. În spatele acestui design remarcabil se află renumitul designer Philippe Starck, cunoscut pentru proiectele sale vizionare și pentru capacitatea sa de a îmbina estetica cu funcționalitatea.

Povestea din spatele lămpilor de masă Mini Geen-A este o poveste despre frumusețea și eleganța care merge mână în mână cu avansul tehnologic. Starck a reușit să creeze o colecție de corpuri de iluminat care nu numai că îndeplinește nevoile de bază în materie de iluminat, dar adaugă și o notă sofisticată încăperii. Inspirate de designul clasic și de estetica modernă, Lămpile de masă Mini Geen-A sunt un exemplu frumos de farmec atemporal.

Mini Geen-A are o dimensiune compactă care le face potrivite pentru orice spațiu, fie că este vorba despre o noptieră, o măsuță laterală sau ca accent decorativ pe o bibliotecă. Iluminarea blândă și uniformă a lămpilor de masă creează o atmosferă plăcută, perfectă pentru relaxare sau lectură, în timp ce designul lor simplu, dar elegant, adaugă o notă rafinată oricărui interior. Așadar, de ce să nu adăugați o notă estetică locuinței dvs. cu aceste lămpi de masă unice de la Kartell?
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE DE MASĂ MINI GEEN-A AICI
<hr><font size="+2">TRULLO STORAGE</font>


TRULLO STORAGE

Proiectat de Fabio Novembre pentru Kartell, Trullo Storage este un borcan de depozitare unicat, care combină funcționalitatea cu un design unic și atrăgător. Denumit după casele tradiționale italiene Trulli, caracterizate prin acoperișurile lor conice și formele rotunde, Trullo Storage este o interpretare modernă a acestui patrimoniu arhitectural.

Cu aspectul său îndrăzneț și futurist, Trullo Storage se evidențiază ca o piesă de referință în orice interior. Borcanul este construit din material plastic robust, care adaugă o notă de lejeritate și eleganță spațiului.

Fabio Novembre a reușit să creeze un design care este la fel de decorativ pe cât este de funcțional în interiorul dumneavoastră. Trullo nu este doar o soluție practică de depozitare, ci și o operă de artă care adaugă personalitate și farmec oricărei încăperi. Cu aspectul său unic și designul său inteligent, Trullo Storage este o alegere ideală pentru cei care doresc să adauge o notă de stil casei sau biroului lor.
GĂSIȚI TOATE DEPOZITELE TRULLO AICI4 lămpi flexibile Kartell To-Go
Descoperiți revoluționarele lămpi To-Go de la Kartell - punctul de întâlnire perfect între funcționalitate și stil. Aceste lămpi portabile sunt făcute pentru a vă însoți oriunde mergeți, aducând lumină și eleganță în orice ocazie. Cu designul lor inovator și versatilitatea lor, vă permit să creați o stare de spirit și o atmosferă oriunde v-ați afla. Așadar, dacă prețuiți un colț bine luminat al casei dvs. sau doriți să creați o atmosferă intimă pe o terasă în aer liber, aceste lumini portabile sunt alegerea ideală.
<hr><font size="+2">BATTERY</font>


BATTERY

Lampa de masă Battery de la Kartell este o piesă iconică de design care combină funcționalitatea și estetica într-un mod unic. La fel ca multe dintre modelele Kartell, lampa a fost creată de talentatul Ferruccio Laviani. Cu această lampă de masă, Laviani a reușit, de asemenea, să creeze un design atemporal care se potrivește perfect în toate tipurile de stiluri de design interior.

Unul dintre principalele avantaje ale lămpii de masă Battery este funcția sa wireless. Aceasta vă permite să plasați lampa oriunde în casă, fără să vă faceți griji cu privire la cabluri sau prize. Tehnologia încorporată a bateriei reîncărcabile vă oferă flexibilitatea și libertatea de mișcare atât de necesare, ceea ce este ideal atât pentru utilizarea în interior, cât și în exterior.

Designul lămpii de masă Battery este un echilibru perfect între liniile simple și curbele moi, oferind lămpii un aspect elegant și modern. Abajurul transparent creează un efect de lumină frumos, care răspândește o lumină moale și plăcută în încăpere, ceea ce face ca lampa să fie potrivită atât pentru iluminatul atmosferic, cât și pentru iluminatul funcțional al sarcinilor.

Per total, lampa de masă Battery este un exemplu de fuziune reușită a formei și funcției. Cu designul său inovator și caracterul său practic, aceasta oferă atât stil, cât și ușurință în utilizare, ceea ce o face o alegere populară în rândul pasionaților de design din întreaga lume.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE DE MASĂ CU BATERII AICI
<hr><font size="+2">GOODNIGHT BATTERY</font>


GOODNIGHT BATTERY

Lampa de masă Goodnight Battery este o piesă remarcabilă de design care combină eleganța cu funcționalitatea într-un mod unic. Această lampă unică a fost creată tot de către designerul vizionar Ferruccio Laviani, cunoscut pentru talentul său în designul de iluminat și pentru capacitatea sa de a combina măiestria tradițională cu inovația modernă.

Unul dintre cele mai izbitoare beneficii ale lămpii de masă Goodnight Battery este capacitatea sa de a imita lumina lumânărilor. Cu lumina sa blândă și caldă, creează o atmosferă confortabilă și adaugă o notă de romantism în orice cameră. Acest lucru o face ideală ca lampă de noptieră sau pentru a crea atmosfera în timpul cinei sau a momentelor romantice.

Designul lămpii de masă Goodnight Battery este un adevărat tribut adus eleganței atemporale. Silueta delicată și materialul transparent creează iluzia unei lumini plutitoare care adaugă o eleganță și un farmec subtil încăperii. Cu bateria sa reîncărcabilă, lampa adaugă, de asemenea, o dimensiune suplimentară de comoditate, deoarece poate fi utilizată oriunde, fără a fi nevoie de cabluri sau prize.

În general, lampa de masă Goodnight Battery demonstrează o îmbinare sublimă între estetică și funcționalitate. Lumina sa caldă și aspectul său rafinat adaugă o aură de lux și stil oricărei încăperi, ceea ce o face un element indispensabil în orice decor.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE DE MASĂ GOODNIGHT BATTERY AICI
<hr><font size="+2">LANTERN</font>


LANTERN

Lampa de masă Lantern este o piesă de design unică, care aduce la viață amintirile felinarelor tradiționale, cu o notă modernă. Creată de designerul vizionar Fabio Novembre, Lantern este o expresie iconică de eleganță și funcționalitate.

Unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale lămpii de masă Lantern este capacitatea sa de a recrea atmosfera caldă și confortabilă a unui felinar tradițional. Cu lumina sa blândă și discretă, aceasta creează o atmosferă primitoare, perfectă atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior. De asemenea, designul său portabil și bateria reîncărcabilă o fac foarte practică și flexibilă oriunde în casă.

Designul lămpii de masă Lantern combină măiestria tradițională cu estetica modernă într-un mod sublim. Silueta sa elegantă și utilizarea materialului transparent creează o iluzie de lumină de lumânare care adaugă o notă de farmec clasic în cameră.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE DE MASĂ PORTABILE LANTERNĂ AICI
<hr><font size="+2">SPACE</font>


SPACE

Lampa de masă Space Outdoor este un exemplu impresionant de design inovator pentru exterior, care combină funcționalitatea cu estetica într-un mod spectaculos. Creată de talentatul designer Jasper Morrison, Space Outdoor reprezintă o soluție elegantă pentru iluminatul exterior.

Unul dintre cele mai izbitoare beneficii ale lămpii de masă Space Outdoor este flexibilitatea sa, deoarece poate fi poziționată exact în funcție de nevoile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea unică de a vă personaliza experiența de iluminat în orice mediu exterior. În plus, lampa este fabricată din materiale durabile, asigurându-ți o performanță de lungă durată în diferite condiții meteorologice.

Designul lămpii de masă Space Outdoor este o fuziune perfectă între funcționalitate și eleganță simplă, cu o notă futuristă, care adaugă un plus de eleganță și caracter spațiilor dvs. de exterior. Estetica sa discretă și versatilitatea o fac alegerea ideală pentru orice, de la terase și grădini la balcoane și zone de luat masa în aer liber.
GĂSIȚI TOATE LĂMPILE DE MASĂ PENTRU EXTERIOR SPACE AICI