Economisiți energia


8 SFATURI PENTRU A ECONOMISI ENERGIE

În general, a devenit mai scump să faci cumpărături, să îți încălzești casa, să produci apă caldă și, nu în ultimul rând, să pornești curentul electric. Facem cu toții ceea ce putem în acest moment pentru a face cumpărături mai economice și pentru a economisi energie electrică, astfel încât să nu ne afecteze prea mult portofelul. De aceea, am adunat 8 sfaturi pentru a vă ajuta să economisiți un pic mai mult la electricitate atunci când vă iluminați casa, astfel încât să nu pierdeți din factura la curent!01
SCHIMBAȚI BECURILE CU INCANDESCENȚĂ
Știați că aproximativ fiecare a doua persoană are în casă becuri cu incandescență? Unul dintre cele mai bune sfaturi este să faceți o trecere în revistă a becurilor și apoi să înlocuiți becurile incandescente cu becuri LED. Becurile LED au un consum redus de energie și, prin urmare, necesită mult mai puțină energie pentru a se încălzi și a produce aceeași lumină în cameră. Cu un bec cu LED, aveți, de asemenea, opțiunea de a alege dintr-o gamă de temperaturi de culoare și niveluri de luminozitate diferite, astfel încât să puteți seta iluminarea și starea de spirit potrivite într-o cameră.

În plus, becurile cu LED sunt, de asemenea, o soluție de lungă durată, deoarece au o durată de viață cuprinsă între 15.000 și până la 50.000 de ore, ceea ce echivalează cu aproximativ 17 ani cu opt ore de utilizare în fiecare zi a anului, în comparație cu becurile cu incandescență, care au o durată de viață de aproximativ 1.000 de ore. Prin urmare, becurile cu LED reprezintă o soluție mai ecologică, deoarece durează de 15 ori mai mult decât becurile cu incandescență tradiționale și, de fapt, puteți face economii de până la 78% la sută dacă vă înlocuiți becurile cu incandescență cu LED-uri, care, de asemenea, utilizează de 4-5 ori mai puțină energie decât becurile cu halogen. Cu un bec cu LED, obțineți o soluție mai economică și mai eficientă din punct de vedere energetic, cu mai multe funcții și o durată de viață mai lungă. Ce nu este de îndrăgit?

Consultați gama noastră largă de becuri LED aici!


02
UTILIZAȚI LĂMPI PORTABILE
Pentru a economisi un pic mai mult pe electricitate, puteți profita și de luminile portabile, care vă pot oferi iluminarea perfectă fără să vă faceți griji cu privire la factura de electricitate. Unul dintre avantajele luminilor portabile este faptul că sunt extrem de prietenoase cu energia, având un consum redus de energie datorită bateriei reîncărcabile încorporate, care poate stoca multă energie, și nu trebuie să fie conectate tot timpul la o sursă de alimentare. Prin urmare, puteți alege să vă încărcați luminile în momentele din zi în care energia electrică este mai ieftină, astfel încât nu trebuie să vă simțiți vinovat că le lăsați aprinse în mijlocul zilei sau seara, când energia electrică poate fi, de asemenea, scumpă.

În plus, multe lumini portabile au o funcție de atenuare a intensității luminoase încorporată, astfel încât, dacă puteți trăi cu un pic mai puțină lumină, puteți economisi cu ușurință și mai mulți bani, deoarece lumina atenuată consumă mai puțin bateria.

Vedeți toate luminile noastre portabile grozave aici!

03
PROFITAȚI LA MAXIMUM DE LUMINA ZILEI
Sună simplu, dar este totuși adevărat. Dacă profitați de lumina naturală în timpul zilei, nu este nevoie să aveți multe lumini aprinse. Desigur, acest lucru devine o provocare mai mare iarna, pe măsură ce zilele se scurtează și avem din ce în ce mai puțină lumină naturală. În acest caz, însă, puteți reduce la minimum utilizarea lămpilor și puteți folosi doar iluminatul absolut necesar în puținele locuri în care trebuie să vă concentrați; de exemplu, la insula din bucătărie când gătiți sau la birou sau la masa de luat masa când lucrați sau vă ajutați la teme. Lăsați toate celelalte surse de lumină inutile stinse și folosiți doar luminile cele mai necesare în locurile cele mai importante.

O altă modalitate excelentă de a profita la maximum de lumina zilei este cu ajutorul luminilor solare! Cu luminile solare, puteți folosi resursele naturale ale Pământului și puteți încărca celula solară folosind lumina soarelui prin intermediul micii baterii din partea de sus. Când aprindeți lumina seara, aceasta folosește energia care a fost încărcată în baterie în timpul zilei, astfel încât nu trebuie să folosiți energie electrică pentru această lumină. Prin urmare, luminile solare sunt o soluție extrem de ecologică, de economisire a energiei și, cel mai important, economică, care nu se regăsește în factura de electricitate.

De asemenea, celulele solare sunt extrem de inteligente pentru iluminatul exterior, deoarece marea majoritate a acestora se aprind singure atunci când simt că nu mai sunt încărcate de soare. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la temporizatoare sau la pornirea manuală atunci când se întunecă.

Vedeți aici gama noastră completă de lumini solare diferite!

04
STINGEȚI LUMINILE ATUNCI CÂND IEȘIȚI DINTR-O ÎNCĂPERE
Țineți luminile aprinse doar în camerele în care stați dumneavoastră și cei dragi și stingeți-le imediat ce plecați. Stingerea luminilor este un alt sfat simplu, dar foarte eficient pentru a reduce la minimum factura de electricitate. Prin stingerea a cinci becuri din casă atunci când nu le folosiți, puteți economisi o mulțime de bani în fiecare an! Prin urmare, este un bun obicei să stingeți luminile atunci când părăsiți o cameră, deoarece nu știți întotdeauna cu siguranță când vă veți întoarce.

05
ANALIZAȚI DACĂ AR TREBUI SĂ INVESTIȚI ÎN ILUMINAT INTELIGENT
De regulă, iluminatul inteligent consumă mai multă energie decât iluminatul clasic. Prin urmare, evaluați dacă are sens să vă înlocuiți întregul arsenal de iluminat cu becuri conectate la rețea.

Pe de o parte, acestea consumă mai multă energie atunci când sunt aprinse și continuă să consume energie și atunci când sunt stinse, deoarece folosesc în permanență energie pentru a vorbi cu puntea, Wi-Fi sau Bluetooth - dar, pe de altă parte, investiția în becuri inteligente pentru camerele cele mai frecvent utilizate din casa dvs. îi poate ajuta pe cei care nu își amintesc întotdeauna să stingă lumina și poate fi mai eficientă din punct de vedere energetic pe termen lung.

Micile becuri programabile pot fi setate să se stingă singure atunci când părăsiți proprietatea sau când răsare soarele - iar cu diverse dispozitive opționale, puteți configura senzori care să vă ajute casa să stingă luminile atunci când nu aveți nevoie de ele. De exemplu, un senzor de mișcare sau un senzor de presiune poate stinge luminile atunci când părăsiți o cameră sau vă băgați în pat.

Este posibil să doriți să cercetați cât de multă energie consumă diferitele soluții de iluminat inteligent și apoi să decideți singur dacă are sens pentru dvs. și casa dvs.

Vedeți gama noastră de iluminat inteligent aici!

06
SETAȚI SAU ÎNLOCUIȚI LUMINA DE EXTERIOR
Faceți o evaluare a iluminatului exterior! Poate că v-ați concentrat mai mult pe iluminatul interior și pe schimbările pe care le puteți face pentru a economisi energie electrică, dar merită cu siguranță să aruncați o privire și asupra iluminatului exterior. Este o idee bună să amânați aprinderea luminilor de exterior cu o oră, astfel încât acestea să se aprindă doar atunci când este complet întuneric. De asemenea, ați putea lua în considerare posibilitatea ca luminile să vă lumineze zonele exterioare pentru o perioadă limitată de timp, mai degrabă decât tot timpul, economisind astfel mai multă energie. Alternativ, puteți utiliza și lumini de exterior cu senzor, astfel încât lumina să se aprindă doar atunci când este absolut necesar și să se stingă automat atunci când nu este nevoie.

Vedeți întreaga noastră gamă de lumini de exterior cu senzori aici!

07
URMĂRIȚI PREȚURILE LA ENERGIE ELECTRICĂ PE APLICAȚII
În zilele noastre, poți găsi o aplicație pentru fiecare nevoie, așa că, în mod firesc, poți găsi și o aplicație care să arate diferitele prețuri la electricitate oră de oră. În acest fel, puteți urmări îndeaproape momentele în care energia electrică este cea mai ieftină, astfel încât să puteți obține cât mai mult din banii dumneavoastră. Este ușor să te lași dus de val cu cât de mult poți economisi de fapt, iar găsirea celor mai bune momente pentru a folosi electricitatea poate fi o nimica toată.

08
CREAȚI ÎMPREUNĂ OBICEIURI BUNE
Unul dintre cei mai importanți factori de economisire a energiei electrice pe termen lung este reprezentat de obiceiurile bune pe care le creați împreună în gospodărie! Este o responsabilitate colectivă atunci când sunt mai multe persoane în casă să nu uitați să economisiți energie electrică stingând luminile într-o cameră în care nu mai stați sau asigurându-vă că nu aprindeți luminile atunci când treceți printr-un hol sau când trebuie să luați rapid ceva din camera dumneavoastră. Ulterior, oferiți familiei dumneavoastră o recompensă pentru economisirea energiei electrice lună de lună, ca simbol al obiceiurilor bune pe care le-ați creat și menținut împreună!