AJ floor - O alegere de lampă atemporală


AJ LAMPADAR - O LAMPA ATEMPORALĂ
Călătoriți cu noi în anii 1960. Beach Boys răsuna din casetofoane, mișcarea Flower Power era în plină desfășurare, iar celebrul discurs "I have a dream" al lui Martin Luther King răsuna în SUA. În Danemarca, primul hotel de design din lume a fost ridicat în centrul orașului Copenhaga - iar acel hotel de design a văzut, de asemenea, nașterea unora dintre cele mai populare și emblematice lămpi și piese de mobilier de la Arne Jacobsen. Și tocmai acele lămpi sunt în centrul acestui articol. Mai exact, lampa de podea AJ lampadar.

Arne Jacobsen revoluționează designul danez

Arne Jacobsen revoluționează designul danez

Arne Jacobsen s-a născut în 1902 și s-a format ca arhitect în 1924. Dar tânărului Jacobsen îi curgea creativitatea prin vene, așa că, după absolvire, a început o nouă diplomă la Academia Regală Daneză de Arte Frumoase din Copenhaga în 1927. Modul de gândire al lui Arne Jacobsen era inovator și modelat de trecutul său arhitectural, așa că a devenit rapid una dintre stelele aspirante ale școlii. La un an după ce a absolvit, a câștigat un premiu de design pentru un proiect pentru Muzeul Național, iar acest lucru a dat tonul pentru cariera sa promițătoare în domeniul designului.

În anii 1930, Arne Jacobsen și-a pus cu adevărat numele pe hartă, fiind vârful de lance al noului stil cunoscut sub numele de funcționalism internațional. În anii care au urmat, Arne Jacobsen a proiectat o serie de case în Danemarca și în restul lumii, toate având o expresie simplă, funcționalistă și modernă. Primăria din Rødovre, Banca Națională și Primăria din Århus sunt toate icoane create de mâna lui Arne Jacobsen.

Pe parcursul anilor '50, Arne Jacobsen s-a aventurat în designul de mobilier cu aceeași formă arhitecturală ca și clădirile sale. Ant a fost primul scaun care a văzut lumina tiparului și rămâne un scaun incredibil de popular în întreaga lume până în prezent.
Primul hotel de design din lume

Primul hotel de design din lume

Asta ne aduce la 1 iulie 1960, când o clădire specială din capitala daneză a fost în sfârșit finalizată: Primul zgârie-nori din Danemarca. SAS Royal Hotel a devenit o parte emblematică a orizontului din Copenhaga.

SAS Royal Hotel a fost proiectat de Arne Jacobsen ca primul hotel de design din lume. Intenția sa a fost de a stimula turismul în Danemarca, în special pentru a o transforma într-o destinație atractivă pentru turiștii americani, care aveau acces din ce în ce mai bun la țările nordice datorită noilor rute aeriene.

Ochiul lui Arne Jacobsen pentru designul modern și elegant a pătruns în tot ceea ce a fost construit în hotel. Scaunele emblematice - Swan și Egg - au fost proiectate pentru foaierul hotelului și au servit ca un contract moale cu arhitectura ascuțită din restul clădirii. Stilul a pătruns în întreaga clădire, inclusiv în tacâmuri, noptiere, perdele și tapet.
S-a născut un simbol al designului

S-a născut un simbol al designului

Iluminatul a fost - bineînțeles - de asemenea parte a conceptului de design. Arne Jacobsen a declarat de atunci că nu i-au plăcut lămpile fluorescente care erau necesare pentru iluminarea holului, așa că a depus eforturi suplimentare pentru toate celelalte lămpi prezente în hotel.

Lămpile AJ au fost concepute ca adăugiri sculpturale și pitorești la decorul hotelului SAS Royal în 1957, iar formele lor și expresiile arhitecturale elegante au fost complet noi în lumea designului de lumină. De atunci, Louis Poulsen a preluat producția lămpilor AJ.

În zilele noastre, lămpile AJ sunt unele dintre cele mai populare lămpi existente, deoarece designul lor atemporal se potrivește perfect în orice casă. Fie că preferați un decor nordic, minimalist, fie că vă plac culorile care ies în evidență și trăiți după principiul "mai mult înseamnă mai mult", există o lampă AJ pentru dumneavoastră și pentru casa dumneavoastră.
AJ LAMPADAR - Răsfățați-vă pe dumneavoastră și casa dumneavoastră

AJ LAMPADAR - Răsfățați-vă pe dumneavoastră și casa dumneavoastră

Aplecați-vă pe canapea, ridicați picioarele și savurați o ceașcă de cafea fierbinte. Priviți în jurul sufrageriei dvs. Ce lipsește? Ce ziceți de o lampadar AJ frumoasă și elegantă în colț, pentru a da sufrageriei dvs. acea notă de lux superbă în plus, care să completeze orice piesă de mobilier?

AJ Lampadar este o lampă uimitoare și decorativă, disponibilă într-o gamă de culori, astfel încât există ceva pentru toată lumea. Designul clasic al lui Arne Jacobsen își găsește cu adevărat locul în această lampă fantastică, care este disponibilă și ca lampă de perete și lampă de masă.

AJ Lampadar este o piesă de mobilier de design în sine și va arăta uimitor lângă canapea, raftul cu cărți sau poate în dulapul de la intrare. După cum sugerează și numele, AJ Lampadar este garantat că va arăta fantastic în orice loc care are podea. Aceasta este cu adevărat o lampă cu o istorie fascinantă, și atinge echilibrul perfect între referințele la trecut și aspectul modern.

Îți place albastrul de miezul nopții, ocrul, roșul ruginit, negrul clasic, vinetele proaspete, verdele închis, albul simplu sau griul? Sunteți mai degrabă genul clasic, căruia nu-i plac prea multe culori, sau mergeți până la capăt și alegeți culorile care ies cu adevărat în evidență? Alegerea vă aparține, dar indiferent de culoarea pe care o alegeți, lampadar AJ este un accesoriu minunat pentru casa dvs. pe care cu siguranță nu îl veți regreta.
Găsiți lampa de podea AJ aici