AJ de perete - Frumos și clasicAJ WALL - FRUMOS ȘI CLASIC
Călătoriți cu noi în anii 1960. Era perioada de glorie a modelului Volkswagen Beetle, Rolling Stones făceau furori, iar mobilierul din lemn de tec era peste tot. Trebuie să ne întoarcem până în anii '60 pentru că - pe lângă toate aceste alte lucruri - ceva uimitor se întâmpla în mijlocul orașului Copenhaga.

Primul hotel de designer a fost ridicat la o aruncătură de băț de gara centrală, iar acest hotel a devenit casa unora dintre cele mai mari icoane din istoria mobilierului și a lămpilor, inclusiv a lămpii AJ.
Un mare designer este creat

Un mare designer este creat

Arne Jacobsen s-a născut în 1902 și s-a format ca arhitect în 1924. Dar tânărul Jacobsen avea creativitatea curgându-i prin vene, așa că, după absolvire, a început o nouă facultate la Academia Regală Daneză de Arte Frumoase din Copenhaga în 1927. Modul de gândire al lui Arne Jacobsen era inovator și modelat de trecutul său arhitectural, așa că a devenit rapid una dintre stelele aspirante ale școlii. La un an după ce a absolvit, a câștigat un premiu de design pentru un proiect pentru Muzeul Național, iar acest lucru a dat tonul pentru cariera sa promițătoare în domeniul designului.

În anii 1930, Arne Jacobsen și-a pus cu adevărat numele pe hartă, fiind vârful de lance al noului stil cunoscut sub numele de funcționalism internațional. În anii care au urmat, Arne Jacobsen a proiectat o serie de case în Danemarca și în restul lumii, toate având o expresie simplă, funcționalistă și modernă. Primăria din Rødovre, Banca Națională și Primăria din Århus sunt toate icoane create de mâna lui Arne Jacobsen.

Arne Jakobsen și-a încercat mâna și în domeniul designului de mobilier, iar de-a lungul anilor '50 a proiectat o serie de piese de mobilier clasic care au rămas icoane până în prezent. Ant a fost primul scaun proiectat de mâna lui Arne Jakobsen, dar au urmat nenumărate piese care acum împodobesc casele din întreaga lume.
Hotelul de design care a devenit celebru în întreaga lume

Hotelul de design care a devenit celebru în întreaga lume

Asta ne aduce la anul de referință care a fost 1960.

SAS Royal Hotel a fost proiectat de Arne Jacobsen, fiind primul hotel de design din lume. Intenția sa a fost de a stimula turismul în Danemarca, în special pentru a o face o destinație atractivă pentru turiștii din SUA, care aveau acces din ce în ce mai bun la țările nordice datorită noilor rute aeriene.

Ochiul lui Arne Jacobsen pentru designul modern și elegant a pătruns în tot ceea ce a fost construit în hotel. Scaunele emblematice - Swan și Egg - au fost proiectate pentru foaierul hotelului și au servit ca un contract moale cu arhitectura ascuțită din restul clădirii. Stilul a pătruns în întreaga clădire, inclusiv în tacâmuri, noptiere, perdele și tapet.

Iluminatul a fost - bineînțeles - de asemenea parte a conceptului de design. Arne Jacobsen a declarat de atunci că nu i-au plăcut lămpile fluorescente care erau necesare pentru iluminarea holului, așa că a depus eforturi suplimentare pentru toate celelalte lămpi prezente în hotel.
Garanția iubirii pentru lămpi

Garanția iubirii pentru lămpi

Lama de perete AJ este un accesoriu simplu, dar incredibil de drăguț pentru casa ta. Aveți nevoie de lămpile perfecte pentru a vă ilumina noptieră, aducând un sentiment de eleganță calmă în dormitorul dvs. Sau poate doriți să iluminați un perete din camera de zi, deasupra canapelei, pentru a asigura o lumină confortabilă pentru lectură? Ce zici de două lămpi de perete AJ pentru a aduce o lumină nouă și interesantă în casa ta, înlocuind pandantivele clasice?

Lampa este fabricată din oțel și zinc și a fost disponibilă inițial în negru, alb și petrol deschis. În legătură cu cea de-a 60-a aniversare, Louis Poulsen a lansat lămpile de perete AJ în șapte culori noi, fiind acum disponibilă și în verde închis, albastru miezul nopții, ocru, roșu ruginit, vinete și două nuanțe de gri. Noile culori superbe fac ca lămpile de perete AJ să fie și mai utile în locuința obișnuită, indiferent dacă preferați un aspect minimalist sau colorat. Dacă vă doriți un aspect uniform, lampa este disponibilă și în versiunile de masă și de podea.

Stilul simplu al lămpii de perete AJ o face o alegere clasică, dar interesantă, indiferent unde o amplasați. Faceți ca următoarea noapte de somn bun să fie mult mai confortabilă cu o lampă de perete AJ în dormitor și visați vise plăcute sub o lampă de design fantastic. Sau scăldați-vă legumele într-o strălucire superbă a lămpii de perete AJ folosind câteva dintre lămpile minunate deasupra mesei de luat masa. Indiferent unde le așezați, veți avea parte de o doză sănătoasă de dragoste pentru lămpi.

Arne Jacobsen a proiectat și o mulțime de alte lămpi frumoase, inclusiv Royal și Bellevue, pe care le puteți găsi și în magazin.  
Găsiți lampa de perete AJ aici