POVEȘTI FLOS: Oplight de Jasper Morrison pentru planeta noastră!

15 martie 2024
POVEȘTI FLOS: Oplight de Jasper Morrison pentru planeta noastră!
Cum se poate distinge un obiect durabil de unul nesustenabil? Nu este întotdeauna ușor să ne dăm seama la prima vedere, mai ales atunci când avem de-a face cu o lampă cu dimensiuni reduse și linii impecabile.

Oplight demonstrează că produsele avansate din punct de vedere tehnologic pot fi fabricate cu respect pentru mediu. Deși grosimile sunt minime, nu a fost folosit niciun lipici pentru a asambla diferitele părți. Prin urmare, acestea pot fi dezasamblate, înlocuite individual și reciclate separat, în funcție de material.

În primul rând, carcasa este fabricată din aluminiu turnat, care este un material ușor, durabil și ușor de reciclat. Culoarea constă în acoperirea cu pulbere, care nu necesită solvenți în procesul de vopsire, deoarece chiar și metodele de producție sunt luate în considerare în impactul global asupra mediului.

Sursa LED din interiorul Oplight este foarte eficientă, ceea ce înseamnă că emite o cantitate mare de lumină în raport cu energia consumată, cu o durată de viață de peste 50.000 de ore. Dacă apare o defecțiune sau dacă devin disponibile surse de lumină mai eficiente, placa poate fi înlocuită fără a fi nevoie să se arunce restul lămpii, ceea ce duce la economii semnificative în ceea ce privește resursele.

Acest lucru este posibil deoarece placa LED nu este lipită de radiator, așa cum se întâmplă de obicei, iar înlocuirea acesteia nu necesită echipamente sofisticate suplimentare. În schimb, aceasta poate fi efectuată de un electrician obișnuit, fără a aduce lampa la magazin pentru modernizare.

Difuzorul, adică capacul transparent care servește drept lentilă, este fabricat din policarbonat turnat prin injecție. Datorită flexibilității sale, acesta se fixează la locul său, astfel încât poate fi îndepărtat pentru a accesa sursa LED și reinstalat fără a compromite elasticitatea. În cazul în care se rupe, poate fi evident reutilizat și înlocuit.

Din toate aceste motive, Oplight este o lampă de viitor, destinată să dureze mult timp și, în cele din urmă, nimic nu este irosit.

Vezi lămpile de perete Oplight de la Flos aici.